5 redenen om Squla in de klas te gebruiken

Pim

Zo’n 20.000 leerkrachten gebruiken Squla in de klas als aanvulling op de lesstof. Niet zo gek ook, want leerlingen vinden Squla leuk! Om leerkrachten beter inzicht te geven in de resultaten per leerling is het Squla in de klas-account nu aangevuld met de mogelijkheid om een account te creëren voor alle leerlingen. Nog een goede reden om Squla in de klas te gebruiken. Deze en 4 andere redenen hebben we voor u op een rij gezet.

1. Squla is de meest complete aanvulling op de lesstof

Squla bevat als enige online oefenprogramma álle basisschoolvakken. Leerlingen kunnen oefenen in rekenen, taal en begrijpend lezen, maar ook in topografie, geschiedenis en natuur & techniek. Daarnaast bevat Squla nog Engels, aardrijkskunde en spelling. Extra op Squla zijn de vakken sociale vaardigheden, Checkit en de toetsen-modules.

2. Squla is gratis voor leerkrachten

Squla is kosteloos voor gebruik in de klas. Dat was het, dat is het en dat blijft het. Leerkrachten zijn de spil van het onderwijs, en we vinden dat juist zij die voor de klas staan gebruik moeten kunnen maken van Squla om de lessen nóg leuker en gevarieerder te maken.

3. Als leerkracht bepaalt u zelf hoe u Squla inzet

U kunt Squla op een digibord spelen of juist uw leerlingen individueel aan het werk te zetten. Zo horen wij van klassen die Squla gezamenlijk op vrijdagmiddag spelen, maar ook dat leerkrachten Squla inzetten om individuele leerlingen die moeite hebben met bepaalde vakken extra te laten oefenen. Of kinderen die al wat verder zijn in de lesstof een groep hogen te laten oefenen. U houdt zelf de regie om te bepalen hoe u Squla wil gebruiken in uw lessen.

4. Uw leerlingen kunnen oefenen met de Cito-vraagstelling

Regelmatig horen wij dat leerlingen goed op niveau zijn maar dat de Cito-toetsen toch niet op zo goed worden gemaakt. Kinderen schrikken soms van de manier waarop de vragen op de Cito-toetsen worden gesteld omdat deze anders is dan die van de juf of meester. Oefenen met deze vraagstelling helpt ze om toch goed te scoren op de Cito-toets. Squla bevat Cito-modules vanaf groep 3, dezelfde groep als waarin de Cito-toetsen worden afgenomen.

5. Nieuw: maak een eigen account aan voor uw leerlingen!

Het is vanaf nu ook mogelijk om voor al uw leerlingen een eigen account aan te maken. In de plaats van te spelen op 1 Squla in de klas-account te spelen, kunnen zij met een eigen inlognaam en wachtwoord op Squla. Hiervoor heeft u het nieuwe Squla in de klas-account nodig. Heeft u al een Squla in de klas-account? Zet deze hier gemakkelijk om naar het nieuwe account. Indien u nog geen Squla in de klas-account heeft, kunt u zich hier aanmelden.

De voordelen van het nieuwe account

  • U krijgt inzicht in de voortgang van alle leerlingen, uitgesplitst per vak.
  • De leerlingen krijgen een volledig eigen account om in te spelen.
  • Squla in de klas is kosteloos voor leerkrachten en leerlingen

Direct aan de slag met het nieuwe Squla in de klas? Zet uw account gemakkelijk om naar het nieuwe account en voeg uw leerlingen toe! Heeft u nog vragen? Zoek uw vraag op in onze FAQ’s, of stuur een e-mail naar klantenservice@squla.nl.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!