Image

Topografie oefenen


Hoe heten de 12 provincies van Nederland? Wat is de hoofdstad van Kroatië? En door welk land stroomt de rivier de Nijl? Met de topografie-quizzen van Squla leert je kind stap voor stap alle (hoofd)steden, wateren, gebergtes en landen kennen. Het begint met Nederland in groep 4, tot en met Europa en de rest van de wereld in groep 8.

Oefen topografie met leerzame games en heel veel leuke quizzen, ieder met een unieke landkaart. Daag een vriendje uit en verdien voor ieder goed antwoord muntjes! Zo leert je kind de hele wereld kennen en wordt hij of zij een echte TopoTopper!

Gratis: topografie-doebladen

Ontdek de topografie van Nederland, Europa en de Wereld! Weet jij waar de Europese landen liggen? En kun jij de hoofdsteden aanwijzen? Voor extra uitdaging probeer je ook eens andere plaatsen in dit land of continent te benoemen!

Topografie in Nederland: provincies en hoofdsteden

Op de basisschool begint topografie met enkel Nederland. Je kind leert eerst alle provincies en hoofdsteden gevolgd door de (grote) steden en wateren. In groep 6 komt daar Europa bij en in groep 8 de rest van de wereld. Topografie is een kwestie van oefenen en doen. Daarom heeft Squla leuke quizzen en doebladen om de stof beter te onthouden. Zo wordt topografie leren leuk!

Oefenen met topografiespelletjes: Europa en wereldwijd

Als de kennis van de topografie van Nederland op peil is, gaat je kind verder met het leren van de topografie van Europa. Welke landen liggen op het continent Europa? En waar liggen die landen? Daarna gaat je kind verder met de landen van de wereld. Door regelmatig te oefenen met topografie kent jouw kind de wereld als z’n broekzak en wordt de wereld ontdekken leuk!

Verder oefenen met topografie?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor topografie