Word een echte TopoTopper!

Speel de nieuwe topografiequizzen

Hoe heten de 12 provincies van Nederland? Wat is de hoofdstad van Kroatië? En in welk land stroomt de rivier de Rhône? Met de nieuwe quizzen topografie leert je kind alles over de hoofdsteden, wateren en landen van Europa en de wereld. Maar ook de topografie van Nederland komt uitgebreid aan bod. Je kind kan kiezen uit heel veel quizzen, oefeningen en uitlegfilmpjes. Ook kun je samen met vriendjes spelen of in de klas via het digibord. Zo wordt leren leuk!

Topografie leren met online quizzen en games

Voor groep 4 t/m 8 zijn er vernieuwde quizzen topografie. Aan bod komen de liggingen van: gemeenten, provincies, steden, hoofdsteden, landen, werelddelen, rivieren, zeeën en oceanen. Zijdelings geven we de kinderen ook wat mee over de cultuur op sommige plekken.

De topografie-quizzen zijn per groepsniveau ingedeeld:
  • Groep 4: Nederland provincies, hoofdsteden provincies en Waddeneilanden
  • Groep 5: Nederland plaatsen in provincies en wateren en gebieden
  • Groep 6: Europa landen en hoofdsteden
  • Groep 7: Europa plaatsen in alle landen en wateren en gebieden
  • Groep 8: wereld, continenten, landen en hoofdsteden, wateren en gebieden

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Naast alle hoofdsteden leren word je met Squla beter in rekenen, oefen je met taal en leer je Engels spreken. Squla is het enige online oefenprogramma voor thuis in 15 verschillende vakken.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu