Wat is Squla?

Squla is een online oefenprogramma voor thuis met meer dan 15.000 quizzen en games in alle schoolvakken. Voor ieder kind in groep 1 t/m 8, op elk niveau. Voor scholen biedt Squla een gratis login, zodat leerkrachten Squla ook in de klas kunnen gebruiken.

3 grote voordelen van Squla

Image 1

Het meest complete oefenplatform voor thuis

Meer dan 15.000 quizzen en games, quizzen en uitlegfilmpjes in alle schoolvakken.

Image 1

Spelenderwijs leren

Alle vragen zijn verpakt in leuke quizzen en games die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Image 1

Op je eigen niveau

Squla is er voor ieder kind, of dat het kind nu extra oefening nodig heeft, of juist meer uitdaging zoekt.

Onze visie:
Leuk leren werkt!

Elk kind heeft talent. Bij Squla geloven we dat plezier in leren helpt om dit talent te ontdekken en te ontplooien. Want als kinderen ergens plezier aan beleven, beklijft het beter. Daarom verpakken we de lesstof in leuke quizzen en games en belonen we kinderen voor goede antwoorden. Zo blijft leren leuk!

Onze missie:
Iedereen met plezier naar school!

Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan zodat ze goed meekomen op school. Oefenen met Squla geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. Squla is een aanvulling, bedoeld als hulpmiddel, om elk kind op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo te stimuleren. Doordat ze oefenen op hun eigen niveau, boeken ze snel vooruitgang. Samen met ouders en leerkrachten helpen we kinderen dagelijks om het beste uit zichzelf te halen.

Duizenden kinderen én leerkrachten gebruiken Squla al

quizvragen beantwoord

kinderen maakten gebruik van Squla

jaar gespeeld op Squla

Voor ieder kind

Elk kind verdient het om het beste uit zichzelf te kunnen halen, ook de kinderen die het thuis net wat minder breed hebben. Daarom werken wij samen met Stichting Leergeld, Jeugdeducatiefonds en School’s Cool. Via deze instanties kunnen kinderen thuis gratis Squla spelen. Voor alle peuters en kleuters heeft Squla WoordExtra ontwikkeld, een gratis tool waarmee kinderen de noodzakelijke woorden kunnen leren die ze nodig hebben voor een goede start in groep 3.

Hoera! We zijn B Corp-gecertificeerd!

Sinds 2020 heeft Squla het B Corp-certificaat op zak. En daar zijn we trots op. B Corp is hét keurmerk voor organisaties die naast groei ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen. Met deze certificering behoort Squla tot een wereldwijd netwerk van 3.585 organisaties in 74 landen die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde samenleving.

Squla is onderdeel van Futurewhiz

Squla is onderdeel van Futurewhiz, een bedrijf dat elk kind in staat wil stellen om zich te ontwikkelen met educatie. Behalve Squla is Futurewhiz ook eigenaar van Scoyo, de Duitse equivalent van Squla, en StudyGo. StudyGo is een online leerplatform voor middelbare scholieren om makkelijker en sneller woordjes en begrippen te leren. Bekijk hieronder onze vacatures en het team!

Hoe is Squla ontstaan?

Squla is in 2010 opgericht door een vader die zag dat onderwijs aansprekender en persoonlijker kan. Hij besloot leren leuk te maken op een manier die de taal spreekt van kinderen die opgroeien met online games, tablets en apps. Door online games te combineren met onderwijs, wilde hij leren zó leuk maken dat kinderen uit zichzelf na school de lesstof van school gingen oefenen. Op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. En dit was de basis voor wat Squla vandaag de dag is.

Experts over waarom leuk leren werkt

Bij Squla geloven we in de kracht van leuk leren. Wetenschappers, onderwijsdeskundigen en gamemakers bevestigen wat veel kinderen al lang weten: spelen is de beste manier om te leren. In korte video’s geven zij wetenschappelijke onderbouwing en delen ze voorbeelden uit de praktijk.

Squla in het nieuws