Image

Is het boei of boej?

Heeft je kind moeite met spelling? En gaat hij of zij, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit? Dan kan spellingmethode TaalExtra helpen. Met TaalExtra leert je kind in kleine stapjes beter lezen en spellen. Doe de spellingtest en ontdek of TaalExtra jouw kind kan helpen.

Kom op niveau met TaalExtra

TaalExtra is een online oefenmethode, ontwikkeld in samenwerking met dyslexiebehandelaren RID en ZIEN in de Klas. De methode biedt stevige ondersteuning voor kinderen die spelling- en leesproblemen ervaren, halverwege groep 3 t/m groep 8. Ook als zij geen dyslexie hebben. Je ontvangt een pakket met hulpmiddelen thuis, zoals steunkaarten met spellingregels, een poster en stickers. Als ouder blijf je op de hoogte door rapportmails en het ouderaccount.

Volg een persoonlijke leerroute

TaalExtra begint met een instaptoets, waarbij het startpunt wordt bepaald. Daarna volgt je kind een persoonlijke leerroute, waarbij in elke missie een andere spellingcategorie aan bod komt. Tussendoor kan je kind oefenen met flitsen en uitlegfilmpjes bekijken. Aan het einde van elke missie is er een tussentoets waarbij wordt bepaald waar extra oefening nodig is. Zo gaat je kind stap voor stap vooruit!

Kijk, zo ziet TaalExtra eruit voor jouw kind

3 voordelen van TaalExtra

Image 1

Ontwikkeld door game-ontwikkelaars en dyslexiebehandelaren

Een unieke samenwerking van Squla en dyslexiebehandelaren ZIEN in de Klas en RID.

Image 1

Een persoonlijke leerroute

Elk kind volgt een persoonlijke leerroute, waarbij stap voor stap de spellingregels worden behandeld.

Image 1

Ondersteund met handige hulpmiddelen

De online oefeningen zijn ondersteund met handige materialen voor thuis, zoals steunkaarten en een poster met stickers.

Moeite met spelling? Doe de test!

Elk kind maakt wel eens een spellingfoutje. Maar wanneer is er meer aan de hand? Schrijft je kind bijvoorbeeld letterlijk op wat hij hoort, of blijven spellingregels niet hangen? Met de spellingtest ontdek je hoe jouw kind scoort op spelling, welke onderdelen aandacht nodig hebben en of je kind TaalExtra kan gebruiken. Je ontvangt een uitgebreide foutenanalyse per mail.

Ontwikkeld met dyslexie-behandelaren

TaalExtra is ontwikkeld door de game-ontwikkelaars van Squla en de orthopedagogen van RID en ZIEN in de Klas. Hierdoor is de methode gebaseerd op gespecialiseerde kennis uit dyslexiepraktijken én daarnaast ook leuk door de quizzen, spelletjes en games van Squla.

Handige hulpmiddelen voor thuis

Je ontvangt een pakket met handige hulpmiddelen voor bij de methode. In het pakket zitten een poster met stickers waarop je je voortgang kunt bijhouden en steunkaarten met alle spellingregels. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond? Plakken maar! Kies je voor de ZIEN in de Klas-methode? Dan ontvang je ook een werkboek.

Rol van de ouder

Als ouder ben je een belangrijk onderdeel in de methode. Hoewel wij de methode zo leuk mogelijk proberen te maken, kan het voor je kind soms toch even lastig worden. Het is daarom goed om af en toe wat quizzen samen te spelen en betrokken te zijn.

Oefenen met flitsen

Flitsen bevordert de automatisering van de klank-tekenkoppeling en het woordbeeld. Er is steeds een klank of woord zichtbaar voor hele korte tijd; de klank of het woord wordt ‘geflitst’. Je kind moet dus snel lezen! Vervolgens zegt je kind het woord hardop. Dit kun je oefenen op Squla, maar ook gewoon met pen en papier.

Welke methode past bij jouw kind?

Maak een keus tussen de methodes van dyslexiebehandelaren RID en ZIEN in de Klas. Bekijk hieronder welke methode het beste past bij jouw kind.

Heeft mijn kind TaalExtra nodig?

Maakt je kind wel al stappen, maar vergist hij of zij zich nog soms in een regel? Dan biedt het vak spelling van Squla voldoende oefening. Maakt je kind veelvuldig spellingfouten? Dan kan TaalExtra wellicht helpen. Door TaalExtra met Squla te combineren, kan je kind de spellingoefeningen af en toe afwisselen met andere vakken en quizzen van Squla.

TaalExtra Squla TaalExtra + Squla
Spellingmethode gebaseerd op dyslexiebehandeling
Spellingmethode gebaseerd op dyslexiebehandeling
Persoonlijke leerroute voor spelling
Persoonlijke leerroute voor spelling
Pakket met hulpmiddelen voor spelling
Pakket met hulpmiddelen voor spelling
De leukste quizzen en games
De leukste quizzen en games
Sparen voor echte cadeautjes
Sparen voor echte cadeautjes
Lichtere spellingsoefeningen
Lichtere spellingsoefeningen
Alle vakken van de basisschool
Alle vakken van de basisschool
Voorleesfunctie op alle Squla quizzen
Voorleesfunctie op alle Squla quizzen
Prijs per maand (bij een jaarlidmaatschap)
Prijs per maand (bij een jaarlidmaatschap) € 10,49 € 9,49 € 19,98
Uitproberen?
Uitproberen? demo demo demo
Bestellen
Bestellen bestellen bestellen bestellen

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas en RID. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen halverwege groep 3 t/m groep 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

De methodes verschillen op meerdere vlakken van elkaar. De ene methode is niet beter of uitgebreider dan de andere methode, we raden je aan de keuze dus niet alleen hier vanaf te laten hangen. Bespreek vooral met school welke methode het beste bij jouw kind past.

Thema’s
Allereerst is er een verschil in thema’s. TaalExtra van ZIEN in de Klas werkt met een piratenthema met eilanden en TaalExtra van RID werkt met een stedenthema. Elk eiland en elke stad behandelt een andere spellingregel. Bij RID zijn er naast spellingoefeningen ook vier leesplekken, waarin uitgebreide leesoefeningen aan bod komen.

Het pakket met hulpmiddelen
Bij alle methodes ontvang je een pakket thuis met poster in het desbetreffende thema met een stickervel. Nadat een onderdeel is afgerond, kan je kind een sticker plakken op de poster. Daarnaast ontvang je bij alle methodes een boekje of waaier waarin de spellingregels worden uitgelegd en een ouderhandleiding. Kies je voor de methode van ZIEN in de Klas, dan ontvang je ook een werkboek met offline oefeningen en dictees.

Kleuren en symbolen
ZIEN in de Klas en RID maken gebruik van kleuren om klanken uit te leggen. ZIEN in de Klas gebruikt daarnaast ook symbolen voor de verschillende klanken en regels. Beiden hebben zij een digitaal klankentoetsenbord.

Rol van de ouder
Bij de methode van ZIEN in de Klas is meer hulp van de ouder nodig. Zo dient de ouder de offline einddictees in het werkboek af te nemen en help je bij het doen van de oefeningen. Bij RID werkt het kind zelfstandiger, de tussentoetsen worden digitaal afgenomen.

Je kunt TaalExtra op de computer spelen én via de Squla-app. Zo kan je kind ook op tablet en mobiel aan de slag. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.

TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is ontwikkeld door de orthopedagogen en/of psychologen van ZIEN in de Klas en RID. Zij hebben jarenlange ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. De methodes binnen TaalExtra zijn gebaseerd op Leren Lukt van ZIEN in de Klas en CODE van RID. In deze behandelingen zijn de meest recente wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring vanuit de praktijk verwerkt.

TaalExtra heeft regelmatig instap- en tussentoetsen. Hierdoor zie je de vooruitgang van je kind en wordt geadviseerd waar extra oefening nodig is. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft geoefend en wat er goed of slecht ging.

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.

Tips voor kinderen met spellingproblemen of dyslexie