Spelling oefenen

Spelling oefenen? Op Squla kan dit en is het nog leuk ook! Via leuke en leerzame quizzen komen alle spellingsregels aan bod. Ieder antwoord wordt ondersteund met een uitleg. Zo wordt het onthouden opeens heel gemakkelijk. Naast quizzen worden kinderen vanaf groep 4 t/m 8 spelend beter in spelling door met de katapult het juiste blik te raken of door het spelen van een van de andere games. Heldere uitlegfilmpjes zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Zelfs met onderwerpen die ze moeilijk vinden. Op Squla leert ieder kind op zijn of haar eigen niveau en in het eigen tempo.
Heeft je kind moeite met spelling of dyslexie? Bekijk dan ook eens onze nieuwe methode TaalExtra.

Spelling oefenen met online quizzen en games

Je kind kan kiezen uit quizzen, oefengames en uitlegfilmpjes. Ook samen met vriendjes spelen kan, elkaar uitdagen en kijken wie er wint. Zo wordt leren leuk.

Squla biedt verschillende spellingsoefeningen aan. Zo leren kinderen spelenderwijs over:
  • Werkwoordspelling (bijv. woorden met -d/-dt)
  • Enkelvoud/meervoud
  • Woorden met s/z en f/v
  • Woorden met ei/ij en ou/au
  • Medeklinkerverdubbelaar (tak – takken)
  • Klinkerdief (boot – boten)

Met deze materialen wordt spelling oefenen nog leuker!

De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door het kijken van een uitlegfilmpje of met deze gratis te downloaden materialen!

 

Educatieve posters

Het onthouden van spellingsregels gaat een stuk makkelijker met een handig ezelsbruggetje.Print de posters uit en hang hem op!

ezelsbruggetjes voor spelling

 

Klanken-kwartetspel

Print het klanken-kwartetspel, knip de kaartjes uit (plak ze eventueel op verstevigd papier) en het spel is klaar om gespeeld te worden.

klanken kwartetspel

 

Uitlegfilmpjes

Als je er een beeld bij hebt gaat het onthouden van spellingsregels een stuk makkelijker. Squla heeft voor iedere groep leuke filmpjes die hierbij helpen!

uitlegfilmpjes voor spelling

Nieuw van Squla: spellingmethode TaalExtra

TaalExtra vakicoon
Als spelling en lezen niet zo makkelijk gaan, dan is dat voor kinderen soms best frustrerend in onze talige wereld. Daarom heeft Squla voor kinderen in groep 3 t/m 8 een wetenschappelijk bewezen en vooral leuke methode ontwikkeld om makkelijker en met meer zelfvertrouwen te spellen en lezen.

  • Online quizzen, offline opdrachten, heldere uitleg en handige materialen.
  • Ontwikkeld met orthopedagogen, gebaseerd inzichten uit de wetenschap en de praktijk.
  • In kleine stapjes oefenen met klank-tekenkoppeling, spellingregels, stappenplannen en splitsen.

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Squla is het enige online oefenprogramma waar je naast spelling op spelenderwijs oefent met alle vakken van de basisschool. Zo heeft ieder kind een andere reden om blij te worden van Squla.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis in alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met scheurkalender cadeau bij een jaarlidmaatschap,
leuk voor in de schoen!

Bestel nu