Image

Spelend spellen


Wanneer schrijf je een d aan het eind van een werkwoord en wanneer een t of dt? Goed kunnen spellen is essentieel voor je verdere schoolcarrière. Door al vroeg te beginnen, voorkom je taalproblemen en ontwikkel je het taalgevoel van je kind.

Met de leuke quizzen en games van Squla oefent je kind vanaf groep 4 met alle Nederlandse spellingregels en werkwoordspelling. Dit gaat in 3 stappen: van spelenderwijs kennismaken, naar oefenen en uiteindelijk toepassen. Zo wordt het toepassen van spellingregels vanzelfsprekend en zet je kind letterlijk en figuurlijk de puntjes op de ‘i’!

Dictees met Meester Jesper

Dictees saai? Welnee! Op Squla maken we er een spelletje van. Zo kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een puzzeldictee of spannend griezelverhaal! Alle dictees zijn ingesproken door Meester Jesper, de leukste TikTok-meester van Nederland! Extra handig: maakt je kind een foutje, dan krijgt hij direct feedback door middel van een hulpletter en uitleg van de spellingregel.

TaalExtra helpt beter spellen en lezen

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Verwisselt hij vaak de letters p, b en d en schrijft hij letterlijk op wat hij hoort? Als je kind, ondanks veel oefenen, niet vooruit gaat, kan TaalExtra helpen. De online oefenmethode TaalExtra laat je kind op een leuke manier extra oefenen met spelling, taal en lezen. Via een persoonlijke leerroute, die wordt bepaald met een instaptoets, leert je kind stap voor stap alle spellingregels kennen en wordt hij spelenderwijs beter in spellen en lezen.

Is jouw kind op niveau met spelling? Doe de gratis spellingtest!

Elk kind maakt wel eens een spellingfoutje. Maar wanneer is er meer aan de hand en is het nodig om extra actie te ondernemen? Schrijft je kind bijvoorbeeld letterlijk op wat hij hoort, of blijven spellingregels – ondanks veel oefenen – maar niet hangen? Met de spellingtest van TaalExtra kom je erachter hoe goed jouw kind scoort op spelling. De uitgebreide foutenanalyse ontvang je per mail. Doe nu de test!

Verder oefenen met spelling?

Squla (pages)

De leukste manier van leren! Oefen met rekenen, taal en andere vakken. Bestel Squla nog 10 dagen met €12 korting op een jaarlidmaatschap!

Van € 7,95 p/m voor € 6,95 p/m

Spellingspelletjes om leuk te oefenen

Welk woord schrijf je met een ‘au’ en wanneer met een ‘ou’? De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door er een spelletje van te maken. Printen en oefenen maar! Liever online oefenen met spelling? Ga snel naar spelling.nl.

Meer spellingtips?