Image

Spelling oefenen


Wanneer schrijf je een d aan het eind van een werkwoord en wanneer een t of dt? Goed kunnen spellen is essentieel voor je verdere schoolcarrière. Door al vroeg te beginnen, voorkom je taalproblemen en ontwikkel je het taalgevoel van je kind.

Met de quizzen en games van Squla oefent je kind vanaf groep 4 met alle Nederlandse spellingregels en werkwoordspelling. Dit gaat in 3 stappen: van spelenderwijs kennismaken, naar oefenen en toepassen. Zo worden spellingregels vanzelfsprekend en zet je kind letterlijk en figuurlijk de puntjes op de ‘i’.

Speel een spellingquiz

Benieuwd hoe leuk de spellingquizzen op Squla nu echt zijn? Ervaar het in deze korte quiz zelf!
Je kind oefent door middel van spelletjes met de verschillende manieren van rekenen.

Spelling oefenen met spelletjes werkt

Eindigt het woord op een d of een t? Gebruik je de lange of de korte ei? Voor veel kinderen is spelling lastig. Ze hebben moeite om alle spellingregels te onthouden en toe te passen. Door op jonge leeftijd te beginnen met spelling ontwikkel je het taalgevoel van je kind. Op Squla oefent je kind op een leuke manier met spellingquizzen die aansluiten bij de belevingswereld! Luisteren naar het woord, woorden hakken in klankgroepen en het woord opschrijven komen terug in de oefeningen. 

Online spelling oefenen

Squla helpt om actief aan de slag te gaan met de Nederlandse spelling. Dat gaat op een manier die kinderen begrijpen: spelenderwijs, op de computer, laptop, tablet of mobiel, en thuis óf onderweg! Zo kan je kind altijd en overal aan de slag met spelling. Oefen digitaal met bijvoorbeeld woordpakketten en spellingsregels. Zo leert je kind zelfstandig en op eigen tempo de Nederlandse spelling!

Doe de gratis spellingtest!

Is jouw kind op niveau met spelling? Elk kind maakt wel eens een spellingfoutje. Maar wanneer is er meer aan de hand? Schrijft je kind bijvoorbeeld letterlijk op wat hij hoort, of blijven spellingregels – ondanks veel oefenen – niet hangen? Met de spellingtest kom je erachter hoe goed jouw kind scoort op spelling. Je ontvangt een uitgebreide foutenanalyse per mail.

TaalExtra helpt beter spellen en lezen

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Merk je op dat je kind vaak de letters p, b en d verwisselt en letterlijk schrijft wat hij hoort? Misschien kan TaalExtra van Squla helpen. Met de online oefenmethode TaalExtra oefent je kind extra met spelling, taal en lezen. Via een persoonlijke leerroute, aan de hand van een instaptoets, leert je kind stap voor stap alle spellingregels!

Verder oefenen met spelling?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Doebladen om extra (leuk) te oefenen

Welk woord schrijf je met een ‘au’ en wanneer met een ‘ou’? De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door er een spelletje van te maken. Printen en oefenen maar!

Meer spellingtips?