Image

Spelling oefenen


Wanneer schrijf je een d aan het eind van een werkwoord en wanneer een t of dt? Goed kunnen spellen is essentieel voor je verdere schoolcarrière. Door al vroeg te beginnen, voorkom je taalproblemen en ontwikkel je het taalgevoel van je kind.

Met de leuke quizzen en games van Squla oefent je kind vanaf groep 4 met alle Nederlandse spellingregels en werkwoordspelling. Wanneer is iets enkelvoud of meervoud? Wanneer gebruik je welk leesteken? Spel je een woord met ei of ij, met ou of au, met ng of nk? Met Squla wordt het toepassen van spellingregels vanzelfsprekend en zet je kind letterlijk en figuurlijk de puntjes op de ‘i’!

Nu op Squla: dictees met Mees Kees

Dictees saai? Welnee! Op Squla maken we er een spelletje van. Zo kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een puzzeldictee of spannend griezelverhaal! Alle dictees zijn ingesproken door Mees Kees, de leukste meester van Nederland. Extra handig: maakt je kind een foutje, dan krijgt hij direct feedback door middel van een hulpletter en uitleg van de spellingregel. 

Zo helpt TaalExtra je kind beter spellen en lezen

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Verwisselt hij vaak de letters p, b en d en schrijft hij letterlijk op wat hij hoort? Als je kind, ondanks veel oefenen, niet vooruit gaat, kan TaalExtra helpen. De online oefenmethode TaalExtra laat je kind op een leuke manier extra oefenen met spelling, taal en lezen. Via een persoonlijke leerroute, die wordt bepaald met een instaptoets, leert je kind stap voor stap alle spellingregels kennen en wordt hij spelenderwijs beter in spellen en lezen.

Heeft je kind moeite met spelling? Ontdek het met de test!

Elk kind maakt wel eens een spellingfoutje. Maar wanneer is er meer aan de hand en is het nodig om extra actie te ondernemen? Schrijft je kind bijvoorbeeld letterlijk op wat hij hoort, of blijven spellingregels – ondanks veel oefenen – maar niet hangen? Met de spellingtest van TaalExtra kom je erachter hoe goed jouw kind scoort op spelling. De uitgebreide foutenanalyse ontvang je per mail. Doe nu de test!

Squla (default)

Geef je kind meer zelfvertrouwen en leerplezier met de leuke quizzen en games van Squla! Niet tevreden? Ontvang binnen 30 dagen je geld terug!

Van €7,95, voor €6,95 p/m

Met deze spelletjes wordt spelling oefenen nog leuker!

Welk woord schrijf je met een ‘au’ en wanneer met een ‘ou’? De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door er een spelletje van te maken. Print snel een van deze leuke spellingspelletjes en oefenen maar! Liever online oefenen met spelling? Ga snel naar Spelling.nl.

Tips voor het oefenen van spelling