Image

Spelling oefenen


Wanneer schrijf je een d aan het eind van een werkwoord en wanneer een t of dt? Goed kunnen spellen is essentieel voor je verdere schoolcarrière. Door al vroeg te beginnen, voorkom je taalproblemen en ontwikkel je het taalgevoel van je kind.

Met de leuke quizzen en games van Squla oefent je kind vanaf groep 4 met alle Nederlandse spellingregels en werkwoordspelling. Wanneer is iets enkelvoud of meervoud? Wanneer gebruik je welk leesteken? Spel je een woord met ei of ij, met ou of au, met ng of nk? Met Squla wordt het toepassen van spellingregels vanzelfsprekend en zet je kind letterlijk en figuurlijk de puntjes op de ‘i’!

Oefen de vraagstelling van Cito, ROUTE 8 en IEP

Voor de LVS-, Entree- en Eindtoets kan je kind niet leren. Maar oefenen kan wel helpen! Vanaf groep 3 kan je kind op Squla spelenderwijs kennis maken met de vraagstelling van de verschillende toetsaanbieders (Cito, ROUTE 8 en IEP). Een belangrijk onderdeel van de toets is spelling. De spellingvragen in het vak Toetsen lijken erg op die van Cito-, ROUTE 8- of IEP-toets. Zo kan je kind alvast ervaring opdoen met de vraagstelling en gaat hij vol zelfvertrouwen de toets tegemoet.

Zo helpt TaalExtra je kind beter spellen en lezen

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Verwisselt hij vaak de letters p, b en d en schrijft hij letterlijk op wat hij hoort? Als je kind, ondanks veel oefenen, niet vooruit gaat, kan TaalExtra helpen. De online oefenmethode TaalExtra laat je kind op een leuke manier extra oefenen met spelling, taal en lezen. Via een persoonlijke leerroute, die wordt bepaald met een instaptoets, leert je kind stap voor stap alle spellingregels kennen en wordt hij spelenderwijs beter in spellen en lezen.

Heeft je kind moeite met spelling? Ontdek het met de test!

Elk kind maakt wel eens een spellingfoutje. Maar wanneer is er meer aan de hand en is het nodig om extra actie te ondernemen? Schrijft je kind bijvoorbeeld letterlijk op wat hij hoort, of blijven spellingregels – ondanks veel oefenen – maar niet hangen? Met de spellingtest van TaalExtra kom je erachter hoe goed jouw kind scoort op spelling. De uitgebreide foutenanalyse ontvang je per mail. Doe nu de test!

Nu met koptelefoon cadeau bij een jaarlidmaatschap

Squla (default)

Geef je kind meer zelfvertrouwen en leerplezier met de leuke quizzen en games van Squla. Niet tevreden? 30 dagen geld terug garantie!

Vanaf € 7,95 p/m

Met deze spelletjes wordt spelling oefenen nog leuker!

Welk woord schrijf je met een ‘au’ en wanneer met een ‘ou’? De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door er een spelletje van te maken. Print snel een van deze leuke spellingspelletjes en oefenen maar!

Tips voor het oefenen van spelling