Maakt je kind al stappen,
maar mist hij af en toe
nog een treetje?

Spelling oefenen op Squla

Iedereen heeft wel eens een stemmetje in het hoofd dat je laat twijfelen over spelling. Op Squla oefenen kinderen vanaf groep 4 met spelling. Via leuke games en quizzen komen alle spellingregels aanbod. Zo leg je dat stemmetje snel het zwijgen op!

Naast klankregels kan er ook geoefend worden met afkortingen, leestekens en werkwoordspelling. Op ieder niveau komen er nieuwe missies bij en zijn de woorden steeds een stukje moeilijker. Je kind kan zelf kiezen wat hij of zij gaat oefenen. Goed of fout, alle quizzen worden ondersteund met leuke wist-je-datjes. Zo gaat dat onthouden van die lastige spellingregels opeens heel gemakkelijk.

Beter worden in spelling met TaalExtra

Blijft je kind veelvuldig fouten maken en wordt dezelfde fout vaak herhaald? Dan is Squla niet genoeg. Met TaalExtra wordt je kind extra ondersteund bij het oefenen van spelling. Via een persoonlijke leerroute die wordt bepaald met een instaptoets, wordt je kind stapje voor stapje door de spellingregels meegenomen. Alle quizzen volgen een duidelijke opbouw en beginnen met een uitlegvideo. Bij iedere quizvraag kan om extra uitleg worden gevraagd. Is een set regels afgerond? Dan wordt er met een dictee getest of je kind de stof echt beheerst.

Wat heeft jouw kind nodig?

Elk kind is anders en heeft andere begeleiding nodig. Op Squla oefen je met alle spellingregels, maar speel je tussendoor ook andere vakken. Heeft jouw kind meer focus nodig voor alleen spelling, en kan professionele begeleiding erg helpen, dan is TaalExtra erg fijn. Lees hieronder de verschillen tussen beiden.

Squla

 • ontwikkeld door onderwijsspecialisten en gameontwikkelaars
 • vrijblijvend oefenen in alle schoolvakken
 • sluit aan op de lesstof in de klas
 • online quizzen en games
 • quizvragen worden niet voorgelezen
 • blijf als ouder op de hoogte via het voortgangsrapport

Spellingmethode TaalExtra

 • ontwikkeld door dyslexiebehandelaars
 • persoonlijke leerlijn in het vak spelling
 • sluit aan op de behandeling voor dyslexie
 • online quizzen en games, hulpmiddelen voor thuis en uitlegfilmpjes
 • alle quizvragen worden voorgelezen
 • blijf als ouder op de hoogte met het voortgangsrapport en neem een dictee af

Met deze materialen wordt spelling oefenen nog leuker!

De regels van spelling oefenen wordt een stuk leuker door het kijken van een uitlegfilmpje of met deze gratis te downloaden materialen!

 

Educatieve posters

Het onthouden van spellingsregels gaat een stuk makkelijker met een handig ezelsbruggetje.Print de posters uit en hang hem op!

ezelsbruggetjes voor spelling

 

Klanken-kwartetspel

Print het klanken-kwartetspel, knip de kaartjes uit (plak ze eventueel op verstevigd papier) en het spel is klaar om gespeeld te worden.

klanken kwartetspel

 

Uitlegfilmpjes

Als je er een beeld bij hebt gaat het onthouden van spellingsregels een stuk makkelijker. Squla heeft voor iedere groep leuke filmpjes die hierbij helpen!

uitlegfilmpjes voor spelling

Oefen ook Cito-spelling op Squla

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Squla is het enige online oefenprogramma waar je naast spelling op spelenderwijs oefent met alle vakken van de basisschool. Zo heeft ieder kind een andere reden om blij te worden van Squla.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu