Privacy Statement in het kort

Welkom bij het Privacy Statement van Squla. Wat goed dat je checkt hoe het zit met je privacy. Wij vinden privacy namelijk heel belangrijk en nemen privacy dan ook heel serieus. Als je via Squla oefeningen maakt, hoeft niemand anders te weten welke oefeningen je maakt en wat je resultaten zijn. Ook wil je natuurlijk niet dat je gegevens terecht komen bij andere bedrijven. 

In het Privacy Statement hieronder leggen we precies uit welke informatie we van je verzamelen en hoe zeer zorgvuldig we daarmee omgaan. Ook leggen we uit welke rechten je hebt met betrekking tot je gegevens. We hebben ons best gedaan om het Privacy Statement in simpele en duidelijke taal op te schrijven. Ook hebben we aan de rechterzijde een kolom opgenomen met de titel “Kort gezegd…”, waarin we in het kort uitleggen wat er wordt bedoeld.

Je kan het hele verhaal lezen, maar de conclusie is dat wij je op basis van je persoonsgegevens helpen om makkelijk en veilig Squla te spelen. We houden ons daarbij aan de wet (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming). En je persoonsgegevens? Die bewaken wij zo goed mogelijk!

Inhoudsopgave

We verzamelen via onze website squla.nl (en leukleren.squla.nl) en de Squla app persoonsgegevens over jou (hierna: “Informatie”). We vinden het belangrijk dat je precies weet welke Informatie we verzamelen, voor welke doelen we deze Informatie gebruiken, welke rechtsgrond we daarvoor gebruiken en hoe lang we deze Informatie bewaren. In dit Privacy Statement proberen we dat op een transparante manier te beschrijven. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

1. Wie is Squla?
2. Squla lidmaatschap
3. Ouderaccount en Kinderaccount
4. Sollicitanten
5. Cadeaushop
6. Contact met Squla
7. Aanbiedingen, rapporten, nieuwsbrieven en serviceberichten
8. Automatisch gegenereerde informatie
9. Cookies
10. Squla Forum
11. Squla demo
12. Onderzoek en analyse
13. Bewaren van Informatie
14. Verstrekking aan derden
15. Bescherming van informatie
16. Wat zijn je rechten?
17. Kinderen
18. Squla in de klas
19. Wijzigingen in dit Privacy Statement
20. Vragen?

1. Wie is Squla?

Squla is een handelsnaam van FutureWhiz Media B.V. (KvK-nummer 32144948).

Je kan contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: klantenservice@squla.nl. Wij zijn gevestigd aan het Rhijnspoorplein 22, 1018 TX Amsterdam.

Met Squla kunnen kinderen via online spelletjes oefenen met vakken als rekenen, spelling en geschiedenis. Wanneer kinderen quizzen en games spelen, kunnen zij munten sparen. Deze munten kunnen zij inwisselen voor leuke cadeautjes. Ook kan je als ouder zien hoe vaak je kind oefent met Squla, welke oefeningen worden gemaakt en hoeveel vragen je kind goed of fout beantwoordt.

Kort gezegd…

Squla is het leukste en meest leerzame online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8 en de brugklas!

Wil je contact met ons? Mail naar klantenservice@squla.nl of stuur een brief naar Squla, Rhijnspoorplein 22, 1018 TX Amsterdam.

2. Squla lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, moet je als ouder een lidmaatschap afsluiten bij Squla. Je moet daarbij een persoonlijk account voor jezelf (het Ouderaccount) en voor je kind (het Kinderaccount) aanmaken. Voor ieder kind dat je aanmeldt, maken we een persoonlijk Kinderaccount aan.

Ouderaccount en Kinderaccount
Voor het aanmaken van het Ouderaccount moet je de volgende Informatie geven:

  • Voor- en achternaam;

  • E-mailadres;

  • Wachtwoord.

Voor het aanmaken van het Kinderaccount moet je de volgende Informatie geven:

  • Voornaam kind;

  • Groep.

Financiële gegevens

Als je een lidmaatschap aangaat, worden ook financiële gegevens van je verwerkt. Bij Squla kan je je lidmaatschap op verschillende manieren betalen. Dat gaat allemaal online en op een veilige manier. Afhankelijk van de betalingswijze die je kiest, worden bepaalde financiële gegevens verwerkt:

  • iDEAL: met iDEAL reken je af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank.

  • Creditcard: we accepteren MasterCard, Visa of American Express. Je moet de benodigde gegevens van je creditcard invullen en de stappen doorlopen.

  • Machtiging (SEPA): door ondertekening van het formulier geef je toestemming aan Squla om een incasso-opdracht te sturen naar je bank om het lidmaatschap af te schrijven van je rekening.

Als de betaling is gelukt, kom je automatisch weer op de pagina van Squla terecht.

We gebruiken deze Informatie alleen om betalingen te verwerken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen Squla en jou als ouder.

Adresgegevens

Het is mogelijk dat je bij het afsluiten van het lidmaatschap een cadeautje ontvangt. Wanneer dit het geval is, zullen we je adresgegevens vragen en opslaan in je Ouderaccount. We zullen het cadeautje naar dit adres sturen. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen Squla en jou als ouder.

Kort gezegd…

Afsluiten lidmaatschap

Als je als ouder een lidmaatschap afsluit met Squla maken we een Ouderaccount en Kinderaccount aan. Je moet daarvoor de volgende Informatie geven: voor- en achternaam ouder, e-mailadres, wachtwoord, naam kind, groep en betaalwijze. Wanneer je bij je lidmaatschap een cadeautje ontvangt, zullen we je adresgegevens vragen.

3. Ouderaccount en Kinderaccount

Ouderaccount

In je Ouderaccount kun je de voortgang van je kind volgen. Naast de verplichte Informatie genoemd onder 2 kan je de volgende optionele Informatie opnemen in je Ouderaccount:

  • Gebruikersnaam;

  • Adres;

  • Woonplaats;

  • Telefoonnummer.

De Informatie die je verstrekt kun je altijd aanpassen. Je adres en telefoonnummer kan je invullen zodat we deze Informatie hebben wanneer je of je kind via de Cadeaushop cadeautjes bestelt. Wanneer je bij het afsluiten van het lidmaatschap je adres al hebt opgegeven, staan deze gegevens automatisch in je Ouderaccount.

Kinderaccount

Via het Ouderaccount kan je per kind een Kinderaccount aanmaken. Het Kinderaccount is via het Ouderaccount volledig in te zien. Wanneer je kind via zijn Kinderaccount Squla speelt, heeft hij uiteraard geen toegang tot het Ouderaccount.

Om in te loggen in het Kinderaccount, moet je kind een nickname en een wachtwoord aanmaken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen Squla en jou als ouder.

Optionele Informatie

Naast de nickname, wachtwoord, voornaam van je kind en groep, kan je of je kind de volgende optionele Informatie opnemen in het Kinderaccount:

  • Achternaam;

  • Geslacht;

  • E-mailadres;

  • Geboortedatum;

  • School.

De Informatie die je verstrekt kun je als ouder en als kind altijd aanpassen. Zo kan je het groepsniveau via je account aanpassen zodat je kind altijd op het juiste niveau speelt.

We gebruiken deze Informatie om Squla meer op je kind af te stemmen en te personaliseren. We vinden het prettig om je geslacht te weten, zodat we je op de goede manier kunnen aanspreken.

We gebruiken de geboortedatum van je kind om je kind een verjaardag e-mail te sturen. Deze mail wordt verstuurd naar het e-mailadres van de ouder.

Wanneer je kind zijn e-mailadres invult, sturen wij op dat e-mailadres het nieuwe wachtwoord. We gebruiken het e-mailadres nergens anders voor.

Wanneer je de school en de achternaam van je kind invult, kan je kind vriendjes vinden die ook zijn school en achternaam hebben ingevuld. Je kan binnen Squla vrienden worden met deze andere Squla leden.

We verwerken deze Informatie op basis van het gerechtvaardigde belang om onze dienstverlening voor jou en je kind zo gemakkelijk en nuttig mogelijk te maken.

Spelen met Squla

Wanneer je kind speelt met Squla houden we het volgende bij:

  • Welke oefeningen door je kind zijn gemaakt;

  • Hoeveel minuten je kind heeft gespeeld;

  • Hoeveel vragen je kind goed of fout heeft beantwoord;

  • De resultaten per vak (op basis van oefenresultaten en oefentijd).

We gebruiken deze Informatie ook in het Ouderaccount, zodat je als ouder een overzicht hebt van het gebruik van Squla door je kind. We gebruiken deze Informatie in de rapporten die we aan je als ouder sturen.

Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen Squla en jou als ouder.

Kort gezegd…

Ouder- en Kinderaccount

Om Squla te kunnen gebruiken moet je een persoonlijk Ouderaccount aanmaken. Via het Ouderaccount kun je een Kinderaccount aanmaken, waarmee je kind kan spelen met Squla. We houden bij welke oefeningen je kind maakt, hoeveel minuten je kind speelt, hoeveel vragen je kind goed of fout beantwoordt en de resultaten. Deze informatie ontvang je als ouder ook in de rapporten.

4. Sollicitanten

De volgende gegevens van sollicitanten worden verwerkt door Squla:

  • E-mailadres
  • LinkedIn (optioneel)
  • Skype id (in enkele gevallen)
  • CV (waarin onder andere kunnen zijn opgenomen leeftijd, adres, werkervaring, opleidingsniveau enzovoort)

Deze gegevens verwerkt Squla enkel ten behoeve van de sollicitatieprocedure en worden nooit met derde partijen gedeeld.

5. Cadeaushop

Op Squla verdien je munten door quizzen en games te spelen. We koppelen de munten aan het account van je kind. De munten die zijn verdiend, kan je kind inruilen voor echte cadeautjes. Deze cadeautjes zullen we sturen naar het adres dat je als ouder hebt opgegeven in je Ouderaccount.

We houden bij hoeveel cadeautjes je kind heeft besteld, omdat er aan bepaalde cadeautjes limieten zitten. Zo kan je maar maximaal 1 cadeaukaart of bioscoopbon per maand bestellen.

Het gebruik van deze Informatie is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.

Kort gezegd…

Op Squla kan je muntjes sparen en inwisselen voor echte cadeautjes. We gebruiken je adresgegevens om de cadeautjes naar je te sturen. Ook houden we bij hoeveel cadeautjes en welke cadeautjes je hebt besteld.

6. Contact met Squla

Wanneer je vragen of klachten hebt over Squla, kan je contact opnemen met de klantenservice. We slaan dan je contactgegevens en je vraag of klacht op. We zoeken daarbij in onze systemen of je een Squla lidmaatschap hebt. Ook kunnen we je om meer informatie vragen als we dat nodig vinden voor de beantwoording van de vraag of de afhandeling van de klacht.

De Informatie die wij op deze manier verzamelen, gebruiken wij voor de beantwoording van de vraag en de afhandeling van de klacht. Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Squla. Het gaat namelijk om het belang om jou als abonnee efficiënt te kunnen bedienen en de klantenservice van Squla te optimaliseren. De verstrekte Informatie wordt ook opgeslagen in onze systemen en gebruikt om Squla te analyseren, optimaliseren en te verbeteren (zie ook Hoofdstuk 11 Onderzoek en Analyse).

Verder biedt Squla soms ook de mogelijkheid tot deelname aan tevredenheidsonderzoeken en evaluatie. Verwerkingen van Informatie in het kader van deze onderzoeken doen wij op basis van ons gerechtvaardigd belang om onze diensten te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de abonnees.

Kort gezegd…

We gebruiken je Informatie om met je te kunnen communiceren en je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

7. Aanbiedingen, rapporten, nieuwsbrieven en serviceberichten

Aanbiedingen

Squla gebruikt het e-mailadres dat je hebt opgegeven, je naam en de naam van je kind om je op de hoogte te houden van acties die Squla organiseert of je aanbiedingen te doen. We kunnen daarbij ook gebruikmaken van de laatste keer dat je kind Squla heeft gespeeld, welke oefeningen je kind heeft gemaakt en de resultaten van je kind. Als je de overeenkomst beëindigt, kunnen we je ook aanbiedingen doen, waarbij we ook gebruik maken van de laatste keer dat je kind Squla heeft gespeeld. Je kunt je afmelden via de afmeldmogelijkheid in elke e-mail.

Rapporten

Daarnaast stuurt Squla je rapporten om je inzicht te verschaffen in het gebruik van Squla door je kind en de resultaten van je kind. Hiervoor gebruikt Squla de informatie zoals welke oefeningen je kind heeft gemaakt en hoeveel vragen je kind goed of fout beantwoordt. Ook kan je inzien hoe lang je kind een vak heeft geoefend. We houden ook bij wanneer je kind voor het laatst Squla heeft gespeeld. Je kan je in je Ouderaccount afmelden voor het rapport.

Nieuwsbrieven

Je kan je opgeven voor nieuwsbrieven die Squla stuurt. Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief maken wij gebruik van het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Squla kan ook je naam, je geslacht en de naam van je kind gebruiken om de nieuwsbrief te personaliseren. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven via de afmeldmogelijkheid in elke nieuwsbrief.

Serviceberichten

We willen je ook op de hoogte houden van de ontwikkeling van onze dienst. Wanneer er bijvoorbeeld een uitbreiding komt of er sprake is van een update zal Squla dat daarom aan jou laten weten. Voor deze serviceberichten en berichten die een aankoop bevestigen is het niet mogelijk om je af te melden.

We verwerken deze Informatie op basis van onze gerechtvaardigde belangen om je (commerciële) berichten te sturen.

Kort gezegd…

We gebruiken je e-mailadres om je berichten te sturen. We sturen je rapporten over het gebruik van Squla door je kind, nieuwsbrieven, aanbiedingen en serviceberichten. Je kan je van de mailings afmelden, behalve van de serviceberichten. De serviceberichten zien op de ontwikkeling van Squla.

8. Automatisch gegenereerde informatie

Om Squla optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina´s goed te kunnen weergeven en om de website en de app te beveiligen) hebben wij bepaalde Informatie nodig. Wij verzamelen daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens je gebruik van Squla. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (het nummer van je computer dat het mogelijk maakt je computer te herkennen), het type browser (het computerprogramma om internetpagina´s mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, de pagina´s die je bezoekt en we plaatsen cookies.

Deze Informatie gebruiken we onder andere om onze dienstverlening zo goed mogelijk op je wensen aan te passen en om technische problemen en beveiligingskwesties op te lossen.

Zo gebruiken we het IP-adres, het accountnummer en de pagina’s/cookies om eventuele ongebruikelijke situaties uit te kunnen zoeken of om hack pogingen af te breken. Als we bijvoorbeeld ineens veel gebruik van een bepaalde account op meerdere configuraties vinden dan kunnen we daar wat aan doen.

De browser gegevens en het computersysteem gebruiken we om te kijken hoeveel mensen een bepaalde configuratie gebruiken en daar passen we het platform weer op aan. Daarnaast helpt deze informatie om problemen te ‘debuggen’ (op te lossen), we kunnen dan precies zien in welke situatie er problemen zijn ontstaan.

Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Squla, namelijk het belang van Squla om Squla te beveiligen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk aan te kunnen bieden.

We gebruiken deze Informatie ook om anonieme statistische gegevens op te stellen. Zie hierover ook hoofdstuk 11 “Onderzoek en Analyse”. Als de automatisch gegenereerde informatie met behulp van cookies wordt verzameld, is ook hoofdstuk 8 “Cookies” van toepassing.

Kort gezegd…

Automatisch gegenereerde informatie

We verzamelen ‘automatisch gegenereerde informatie’ van je (IP-adres, type browser, computersysteem, accountnummer, de pagina’s die je op Squla bezoekt en cookies). Dit doen we om Squla goed te laten werken en om Squla te kunnen beveiligen.

9. Cookies

Voor Squla gebruiken we cookies. Naast de bepalingen uit het Privacy Statement zijn de bepalingen uit het Cookie Statement van Squla van toepassing. Het Cookiestatement vermeldt welke cookies worden gebruikt en wat het doel van die cookies is. Het Cookiestatement is hier te lezen.

10. Squla Forum

In het Squla Forum kan je berichten plaatsen. Je moet hiervoor een account aanmaken. Je kan hiervoor je Ouderaccount koppelen, maar je kan ook een los account aanmaken. Het is dus mogelijk dat niet-Squla abonnees berichten plaatsen op het Forum.

We gebruiken voor het forum de volgende gegevens: e-mailadres, wachtwoord, naam, gebruikersnaam en Squla account. Je kan ook een profielafbeelding uploaden, maar dat is niet verplicht. Daarnaast verwerken we de informatie die je zelf invult in de forumpost.

Het gebruik van je Informatie is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij jij partij bent, namelijk om je de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van het Squla Forum.

Kort gezegd…

Wanneer je berichten wilt plaatsen op het Squla Forum, moet je daarvoor een account aanmaken.

11. Squla Demo

Wanneer je nog geen account hebt, kan je de gratis oefenversie van Squla proberen. Je moet daarvoor je naam en e-mailadres invullen. Door je e-mailadres achter te laten ga je ermee akkoord e-mails met speciale aanbiedingen van Squla te ontvangen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven via de afmeldmogelijkheid in elke e-mail.

Wanneer je kind via de Squla demo speelt, houden we het volgende bij:

  • Welke oefeningen door je kind zijn gemaakt;

  • Hoeveel minuten je kind heeft gespeeld;

  • Hoeveel vragen je kind goed of fout heeft beantwoord;

  • De resultaten per vak (op basis van oefenresultaten en oefentijd).

We gebruiken deze Informatie in het rapport dat we per e-mail aan je toezenden.

We verwerken deze Informatie op basis van onze gerechtvaardigde belangen om je(commerciële) berichten te sturen.

Kort gezegd…

Wanneer je de gratis Squla demo wil proberen, moet je je naam en e-mailadres invullen. We houden bij welke oefeningen je kind maakt, hoeveel minuten je kind speelt, hoeveel vragen je kind goed of fout beantwoordt en de resultaten. Deze informatie ontvang je als ouder ook in de rapporten. Deze informatie sturen we in een rapport naar je toe.

12. Onderzoek en analyse

Squla streeft ernaar om diensten van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. We zijn hiervoor de hele tijd bezig om Squla te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps kunnen aanbrengen.

We kunnen voor dit onderzoek gebruik maken van je Informatie, zoals:

  • het aantal kinderen dat je hebt aangemeld;

  • het aantal oefeningen dat is gemaakt;

  • de oefentijd per oefening;

  • de duur van het bezoek aan Squla;

  • welke oefeningen worden gemaakt en wat de resultaten zijn;

  • welke goodies er zijn besteld in de cadeaushop;

  • welke pagina´s zijn bezocht op Squla.

Wij doen dit op basis van ons gerechtvaardigde belang bij onderzoek, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van de diensten. Alleen speciaal hiervoor aangewezen werknemers van Squla hebben voor dit doel toegang tot je Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot je kind te herleiden zijn. Verder gebruiken we altijd gepseudonimiseerde gegevens en waar mogelijk geanonimiseerde gegevens.

Voorbeelden

Hieronder geven we voorbeelden van hoe we je Informatie kunnen gebruiken, zodat dit doel van Squla duidelijk is.

  • Helaas komt het voor dat Squla soms niet toegankelijk is. Wanneer je dit aan Squla meldt, analyseren we je accountgegevens. We proberen dan te achterhalen waarom je niet kan inloggen en wat de bug inhoudt. We kijken ook of dit probleem bij andere gebruikers speelt en proberen heel Squla te verbeteren.

  • We houden in de Cadeaushop bij welke goodies er het meeste worden besteld. Als bijvoorbeeld blijkt dat de Q voetbal avatar veel wordt besteld, kunnen we besluiten om meer Q voetbal avatars te maken.

  • We doen onderzoek naar de kwaliteit van de content binnen Squla. Wanneer we bijvoorbeeld zien dat veel kinderen in groep 4 een bepaalde vraag fout beantwoorden, bekijken we of deze vraag misschien te moeilijk is gesteld of onduidelijk. Als dat zo is, zullen we deze vraag aanpassen.

  • We bekijken welke content het beste past bij je kind. Door te kijken welke vragen goed / slecht gespeeld worden door je kind (en andere kinderen met dezelfde kenmerken) proberen we de juiste content voor je kind aan te bieden.

  • We houden bij welke spelvormen het beste / leukste zijn voor je kind. Als we bijvoorbeeld zien dat je kind meer uitdaging ziet in de multi-player spelletjes dan in de normale missies kunnen we het makkelijker maken voor je kind om deze speelvorm te vinden.

  • We monitoren je inlog- en spelgedrag om te zien of er geen rare patronen zijn die erop wijzen dat je account is gehackt. Als we bijvoorbeeld zien dat er met je gebruikersnaam erg vaak een verkeerd wachtwoord gebruikt wordt dan zullen we hierop gepast reageren.

Kort gezegd…

We gebruiken je Informatie om Squla te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren. Op deze manier kunnen we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps aanbrengen.

13. Bewaren van informatie

We bewaren je Informatie in principe zo lang als dat nodig is voor de bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen. De bewaartermijn is dus afhankelijk van de aard van de gegevens en de doelen waarvoor Squla deze gegevens verwerkt. We hebben hiervoor een intern beleid opgesteld en wij houden ons hier ook aan.

Wat betreft de accountgegevens bewaren we deze zo lang wij de dienst aan je leveren, dus zo lang je de overeenkomst niet hebt beëindigd. Na beëindiging van de overeenkomst bewaren wij het Ouderaccount en het Kinderaccount tot 1 jaar na de beëindigingsdatum, zodat het mogelijk is om het lidmaatschap te heractiveren zonder dat je je accountgegevens wist.

Na 1 jaar verwijderen we het Kinderaccount en worden dus de gegevens over de door je kind gemaakte oefeningen, datum, speeltijd, oefenresultaten en de rapportages verwijderd uit het account. We bewaren wel het e-mailadres van je als ouder en de groep van je kind. Deze gegevens bewaren we tot 5 jaar na beëindiging van het account. We bewaren deze gegevens op grond van ons gerechtvaardigde belang om commerciële berichten te kunnen sturen. Het grootste gedeelte van de Squla leden start in groep 3 of 4, wat betekent dat zij nog ongeveer 5 jaar op de basisschool zitten en dus baat kunnen hebben bij de diensten van Squla. Uiteraard kan de ouder via de opt-out mogelijkheid zich afmelden van commerciële berichten.

Na afloop van de bewaartermijn verwijderen we je Informatie of anonimiseren we je Informatie. Wanneer we de Informatie anonimiseren, gebruiken we de overgebleven gegevens voor eigen onderzoek en analyse om inzicht te krijgen in het gebruik van Squla.

Squla verwijdert de persoonsgegevens die in het kader van een sollicitatieprocedure zijn verzameld in beginsel binnen vier 4 weken na het einde van die procedure. De mogelijkheid bestaat dat Squla expliciet verzoekt de persoonsgegevens langer te mogen te bewaren, bijvoorbeeld om een kandidaat op een later moment een aanbieding te kunnen doen. De kandidaat dient hier schriftelijk toestemming voor te verlenen. In dat geval zal Squla de persoonsgegevens niet langer dan 1 jaar bewaren. Eventueel vraagt Squla schriftelijk toestemming aan de kandidaat de gegevens voor een aanvullende periode van een jaar te bewaren.

Kort gezegd…

We bewaren je informatie niet langer dan noodzakelijk is voor de doelen waarvoor je informatie is verkregen.

14. Verstrekking aan derden

Zonder je toestemming wordt je Informatie niet verstrekt aan partijen die niet tot Squla behoren, met uitzondering van het navolgende.

Squla kan je gegevens aan derden verstrekken wanneer Squla dat op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, als Squla dat nodig vindt in een rechtszaak of als Squla dat nodig vindt om haar rechten te beschermen.

Ook zal Squla Informatie verstrekken aan de door Squla ingeschakelde verwerkers die in opdracht van Squla persoonsgegevens verwerken. Je Informatie wordt alleen gebruikt voor het uitvoeren van die opdracht. Een voorbeeld hiervan is de hosting van de centrale database van Squla. Squla heeft (verwerkers)overeenkomsten met deze verwerkers gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de beveiligingsmaatregelen die zij moeten nemen om je Informatie te beschermen.

Kort gezegd…

We verkopen geen persoonlijke informatie aan externe organisaties of andere bedrijven. Alleen als dat moet op grond van de wet, een rechtszaak of op grond van andere belangen van Squla zullen wij persoonlijke informatie aan externen verstrekken. Squla maakt wel gebruik van partijen die in opdracht van Squla persoonsgegevens verwerken. Dit zijn verwerkers van Squla.

15. Bescherming van informatie

We hechten ontzettend veel waarde aan een goede beveiliging van je Informatie. We hebben dan ook passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je Informatie te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Verder vinden we het belangrijk dat je Informatie in principe binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”) wordt opgeslagen. Waar de Informatie buiten de EER wordt opgeslagen, zorgen wij ervoor dat deze opslag in overeenstemming met de wet is en dat een passend beschermingsniveau is gewaarborgd. We hebben met deze partijen de EU Model Clauses getekend en/of de doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS privacy shield.

Kort gezegd…

We hebben ervoor gezorgd dat je persoonlijke Informatie goed beschermd is. Dit is een van onze hoogste prioriteiten. Onze servers staan in de Europese Unie. Wanneer we de gegevens buiten de EU verwerken, hebben we daarvoor een passend beschermingsniveau gewaarborgd.

16. Wat zijn je rechten?

Reactie

We proberen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen één maand op je verzoek te reageren. De mogelijkheid bestaat echter dat we meer tijd nodig hebben. Wanneer dat zo is, zullen we je hierover vóór afloop van de hierboven bedoelde maand informeren. De extra tijd zal niet meer dan twee maanden bedragen.

Verzoeken kunnen worden gedaan door een e-mail te sturen aan klantenservice@squla.nl. Stuur de e-mail vanuit het e-mailadres waarmee je bij ons bekend bent, zodat we zeker weten dat de Informatie die je opvraagt ook echt bij jou hoort.

Wanneer we niet (volledig) kunnen vaststellen op welke persoonsgegevens je verzoek betrekking heeft, kunnen we je vragen om je verzoek (nader) te specificeren.

De mogelijkheid bestaat dat we een verzoek van je afwijzen, bijvoorbeeld omdat je verzoek ongegrond of buitensporig is of omdat we (wettelijk gezien) niet aan je verzoek kunnen of hoeven te voldoen. We zullen je ook van een afwijzing op de hoogte stellen. Verder bestaat de mogelijkheid dat we je vragen jezelf te identificeren voordat we je verzoek in behandeling nemen.

We wijzen je er op dat je het recht hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Uiteraard hopen we niet dat dat nodig zal zijn!

Inzagerecht

Je hebt het recht een verzoek in te dienen om te achterhalen of wij op jou betrekking hebbende persoonsgegevens verwerken. Wanneer dit het geval is, zullen we je in overeenstemming met de wet een kopie van de over jou verzamelde persoonsgegevens verstrekken.

Recht op rectificatie

Je hebt het recht om een verzoek tot rectificatie van onjuiste op jou betrekking hebbende persoonsgegevens in te dienen. Wanneer mogelijk, heb je tevens het recht aanvullende persoonsgegevens te verstrekken om zo de verzameling van je persoonsgegevens volledig te maken.

Je kan deze wijzigingen ook zelf direct doorvoeren in het Squla Ouderaccount of Kinderaccount.

Recht om vergeten te worden

Je hebt het recht om te verzoeken tot wissing (verwijdering) van (bepaalde) op jou betrekking hebbende persoonsgegevens (het recht op vergetelheid). Indien je verzoek wordt toegekend, zullen we de betreffende persoonsgegevens verwijderen.

Recht op beperking

Je hebt het recht een verzoek in te dienen tot beperking van je persoonsgegevens. Dit betekent dat, indien het verzoek tot beperking wordt gehonoreerd, we gedurende de termijn van de beperking je persoonsgegevens niet verder zullen verwerken tenzij dit op basis van de wet toch geoorloofd is.

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om, onder bepaalde omstandigheden, bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens, bijvoorbeeld als wij je persoonsgegevens verwerken op basis van gerechtvaardigd belang. Als je bezwaar maakt, zullen we je privacy belangen afwegen tegen onze bedrijfsbelangen. Als je belang zwaarder weegt, zullen we je persoonsgegevens niet verder verwerken.

Indien je persoonsgegevens worden gebruikt voor direct marketing, kun je altijd bezwaar maken tegen de verwerking. In dat geval zullen wij je persoonsgegevens niet meer voor dat doeleinde verwerken.

Recht op dataportabiliteit

Je hebt het recht een verzoek tot dataportabiliteit in te dienen. We zullen de gegevens die onder dit recht vallen op een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm aan jou ter beschikking stellen zodat je deze aan een derde partij kunt overdragen.

Kort gezegd…

We vinden het belangrijk dat je weet hoe we met je persoonsgegevens omgaan en dat je bepaalde rechten hebt wat betreft je persoonsgegevens. Zo heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast heb je het recht om de volgende verzoeken in te dienen:

  • Inzagerecht;

  • Rectificatie;

  • Recht om vergeten te worden;

  • Recht op beperking;

  • Recht op bezwaar;

  • Recht op dataportabiliteit.

Een verzoek kan je indienen via klantenservice@squla.nl. In principe beantwoorden we je verzoek binnen 1 maand. Je kunt je eigen gegevens ook altijd bekijken en wijzigen in je Ouder- of Kinderaccount.

17. Kinderen

Squla sluit de overeenkomst met de ouder, zodat je kind gebruik kan maken van Squla. We benaderen je kind niet zelf voor marketingdoeleinden.

18. Squla in de klas

We bieden aan scholen de dienst Squla in de klas aan. Squla heeft met de school een verwerkersovereenkomst gesloten. We gebruiken hierbij de Model Verwerkersovereenkomst zoals opgesteld door de PO-Raad, VO-raad, GEU, KBb-E en VDOD, verenigd in Edu-K.

Deze overeenkomst kan je [hier] lezen. De school schakelt Squla in als verwerker. Squla verwerkt (persoons)gegevens alleen in opdracht van de school. De school is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de (persoons)gegevens, zoals gedefinieerd in de Algemene verordening gegevensbescherming.

Aanbiedingen

Squla gebruikt het e-mailadres dat je als leerkracht hebt opgegeven, je voornaam en achternaam en school om je op de hoogte te houden van de acties die Squla organiseert. Je kunt je afmelden via de afmeldmogelijkheid in elke e-mail.

Onderzoek en Analyse

Daarnaast gebruikt Squla de gegevens in Squla in de klas om Squla in de klas te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps kunnen aanbrengen. Voor de manier waarop we dit doen en de gegevens die we verwerken, verwijzen we naar Hoofdstuk 11 (Onderzoek en Analyse).

We benadrukken dat het voor Squla niet bekend is welk kind Squla in de klas speelt. De leerkracht bepaalt namelijk welke nickname wordt ingevuld. Het is als ouder wel mogelijk om het Kinderaccount thuis te koppelen aan het Leerkrachtaccount waardoor zowel de leerkracht als de ouder inzicht hebben in de voortgang van het kind.

Kort gezegd…

Squla in de klas is een andere dienst van Squla, die Squla aanbiedt aan scholen. Met Squla in de klas kunnen leerlingen en leerkrachten in aanvulling op het onderwijs gebruik maken van Squla.

Je kan het kinderaccount koppelen aan het Squla in de klas account.

19. Wijzigingen in dit Privacy Statement

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden aan je bekend gemaakt. De laatste versie van het Privacy Statement is van mei 2018.

20. Vragen

Privacy is een gevoelig punt, en terecht. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via klantenservice@squla.nl.