Image

Toets je kennis

Op de basisschool krijgt je kind de LVS-, Entree- en de Eindtoets. Hiervoor kun je niet leren, maar oefenen kan wel helpen! Toetsvragen bevatten vaak meer context dan je kind gewend is. Dit kan voor verwarring zorgen. Op Squla maakt je kind alvast spelenderwijs kennis met de vraagstelling.

De meeste scholen gebruiken de Cito-toets, IEP-toets of ROUTE 8-toets. Op Squla maakt je kind oefenvragen van deze toetsaanbieders. Alle verplichte onderdelen komen aan bod; van rekenen en begrijpend lezen tot taalverzorging. De vragen zullen dan niet ineens heel anders zijn dan die ze hebben geoefend. En tussen de vragen door zijn er leuke dansvideo’s om het brein weer even wakker te schudden. Zo gaat je kind dansend de toetsen door!

Wissel toetsvragen af met leuke dansjes

Toetsvragen bevatten meer context dan je kind gewend is. Dat kan voor verwarring zorgen. Zo is een rekenvraag geen kale som, maar een verhaaltje. Op Squla oefen je met die manier van vragen. De toetsvragen worden afgewisseld met leuke dansjes van TikTokkers Carmen en Myron. Om het brein eens extra goed wakker te schudden!

Groep 3 t/m 8: de LVS-toets

Op veel scholen wordt een aantal keer per jaar de Leerlingvolgsysteem-toets afgenomen. Het meet de ontwikkeling van je kind door de jaren heen op rekenen en taal. Zo krijgen leerkrachten inzicht in de voortgang van je kind. In het vak toetsen op Squla maakt je kind alvast kennis met de vraagstelling van de LVS-toets, deze is namelijk anders dan ze gewend zijn in de klas. Zo gaat je kind met meer zelfvertrouwen de LVS-toets tegemoet.

Groep 7 & 8: de Entree- en Eindtoets

Zit je kind in groep 7 of 8? Dan gaat hij bijna naar de middelbare school. Maar voor het zover is, volgen eerst de Entreetoets en de Eindtoets. Voor deze toetsen kun je niet leren, maar voorbereiden kan wel! In het vak toetsen op Squla maakt je kind alvast kennis met de vraagstelling van de toetsaanbieders Cito, IEP en ROUTE 8. Alle verplichte onderdelen komen aan bod; van rekenen en begrijpend lezen tot taalverzorging. Daarnaast leert je kind hoe hij zich goed kan voorbereiden.

Op tijd naar bed en goed eten!

Toetsen kunnen de nodige stress met zich meebrengen. Nergens voor nodig. Voor de toetsen kun je namelijk niet leren. Bovendien leidt stress nooit tot een beter resultaat. Ontspanning is daarom extra belangrijk. Suzanne geeft in haar blog handige tips hoe je je kind relaxed door deze toetsperiode heen sleept. Wees er voor je kind, zorg dat hij op tijd naar bed gaat en ontbijt goed. Is het moment daar en weet je kind even een toetsvraag niet? Geen paniek, Juf Shelby heeft handige tips hoe je kind zijn gedachten kan sturen tijdens een toets. 

Vol zelfvertrouwen de toetsen tegemoet!

Squla (pages)

Oefen het hele schooljaar door
met de motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor het oefenen van de toetsen