Image

Klaar voor de toets

Op de basisschool krijgt je kind de LVS-toetsen en de Doorstroomtoets. Voor een toets hoeft je kind niet te leren, maar oefenen kan wel helpen. Op Squla raakt je kind alvast vertrouwd met de vraagstelling, zodat je kind straks met zelfvertrouwen de toetsen maakt!

De meeste scholen gebruiken de Cito-toets, IEP-toets of ROUTE 8-toets. Op Squla oefent je kind met alle onderdelen: van rekenen en begrijpend lezen tot taalverzorging.

Groep 3 t/m 8: de LVS-toets

Kinderen beginnen vanaf groep 3 met het leerlingvolgsysteem (LVS), om te zien waar ze staan in hun ontwikkeling. Twee keer per jaar is het toetstijd en worden vakken als rekenen, begrijpend lezen en taal getoetst. Op Squla maakt je kind kennis met de vraagstelling van de LVS-toets, die is vaak ietsje anders dan je kind gewend is. Zo gaat je kind met meer zelfvertrouwen de LVS-toets tegemoet.

Groep 8: de Doorstroomtoets

Zit je kind in groep 8? Dan gaat hij bijna naar de middelbare school. Maar voor het zover is, volgt eerst de Doorstroomtoets. Op Squla maakt je kind alvast kennis met de vraagstelling van de drie belangrijkste toetsaanbieders: Cito, IEP en ROUTE 8. Alle onderdelen komen aan bod: van rekenen en begrijpend lezen tot taalverzorging.

Studira: minder spelletjes, meer focus

De makers van Squla hebben iets nieuws: Studira. Op Studira oefenen kinderen uit groep 6, 7 en 8 doelgericht met taal- en rekenoefeningen. Als ouder stel je eenmalig doelen in voor je kind, wij stippelen elke dag een uniek leerpad uit met een Doel van de dag. Bij Studira vind je geen spelletjes, waardoor de focus iets meer ligt op serieus oefenen voor de toetsen.

Vier de inzet en groei

Squla maakt van leren een feestje, waarbij elke stap vooruit telt. Toetsen? Die laten zien hoe goed je kind het doet. Maar de echte winst zit in de groei en inzet. Om dit te vieren krijgt je kind leuke minigames, munten van de Squla-shop en trofeeën uit de prijzenkast. Kortom, Squla viert elke leerprestatie van je kind, groot of klein!

Opladen, en weer door…

Korte pauzes houden je brein wakker! Daarom geeft Squla je kind ‘oplaadmomentjes’ tijdens het oefenen. Denk aan grappige filmpjes waar Q en zijn 3D-maatjes een vrolijk dansje doen, een gekke beweging maken of diep in en uit ademen. Dus, laat die armen draaien als een helikopter en spring in het rond als een stuiterbal. Zo wordt oefenen een stuk leuker en meer ontspannen!

Vol zelfvertrouwen de toetsen in!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor het oefenen van toetsen