Leukste manier van leren!

Met het brede aanbod aan schoolvakken, actuele themaquizzen en vreemde talen is er op Squla voor elke leerling de juiste uitdaging. De oefenstof is verpakt in quizzen en games en leerlingen worden beloond voor elk goed antwoord. Zo houden we leren leuk! Voor scholen is Squla altijd gratis.

Altijd gratis in de klas!

Squla is een oefenprogramma voor groep 1 t/m 8. Van 08.30 tot 15.00 uur (op woensdag tot 13.00 uur) oefenen leerlingen spelenderwijs met alle schoolvakken. Alle oefenstof is verpakt in leuke quizzen en games en leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag. Squla is gemakkelijk in te zetten in de klas of voor thuisonderwijs, bijvoorbeeld als weektaak of als een leerling eerder klaar is. Bekijk wat er aan bod komt in jouw groep.

Wil je als school Squla voor thuis aanschaffen voor je leerlingen? Lees meer over onze speciale tarieven.

3 voordelen van Squla in de Klas

Image 1

Favoriet bij kinderen

De leuke spelletjes als bubbelprikker en katapult zijn al jaren favoriet bij kinderen. Of daag andere klassen uit met Klassenstrijd!

Image 1

Op tablet, desktop en digibord

Squla werkt eenvoudig op alle apparaten, ook op het digibord.

Image 1

Wisselende themaquizzen

Elke maand staan er nieuwe quizzen online die inspelen op actuele thema’s, zoals van WNF en Nieuwsbegrip.

Nieuw: Kinderrechten met Unicef

20 november is het de Dag van de Rechten van het Kind. Daarom hebben Squla en Unicef speciale Kinderrechtenquizzen (vanaf groep 5) gemaakt. Je leerlingen geven hun mening én leren samen met Klaasje, van voormalig K3, over de kinderrechten onderwijs, mentaal welzijn en gezonde voeding. Leuk om in de klas te spelen als aanknopingspunt voor een bijzonder gesprek over de dingen waar jouw leerlingen recht op hebben!

Squla viert Sinterklaas

O, kom er eens kijken… Wat weten jouw leerlingen over Sinterklaas? Op Squla speel je met je klas elke maand nieuwe themaquizzen en de komende weken viert Squla Sinterklaas! Wat zijn de appeltjes van oranje? En wat is het meervoud van cadeau? Leerlingen in groep 3 of hoger? Speel de speciale rijmquizzen! Pepernotenpret gegarandeerd!

Nieuw: stel weekdoelen in

Via je leerkrachtaccount kun je (week)doelen instellen. Zo stimuleer je jouw leerlingen om bepaalde onderdelen te oefenen! Je selecteert de leerlingen, een vak, de categorie, het aantal minuten én stelt het doel in! Zo wordt Squla een wekelijkse taak voor jouw leerlingen, blijven ze gemotiveerd en heb jij als leerkracht inzicht in wat er geoefend wordt!

Werk je account bij en ga van start!

Zorg dat je leerkrachtaccount up-to-date is. Log in in en werk je klas bij!

Nieuw op Squla? Bekijk de uitlegvideo.

Alle vakken voor alle groepen

Op Squla oefenen leerlingen met alle vakken van groep 1 t/m 8. Squla is in elk leerjaar anders. De quizzen in de onderbouw hebben extra veel beeld en geluid en in de bovenbouw zijn ze serieuzer.

Image 1

Pauline, manager educatie

Alle oefenstof is gemaakt door vakspecialisten en onderwijsexperts. De quizvragen zijn gebaseerd op didactische principes en sluiten aan op de SLO-doelen.

Image 1

Rodrigo, game-ontwikkelaar

Met de game-elementen motiveren we leerlingen én verrijken we hun ervaring. Zo is er de katapult, de bubbelprikker en zijn er beloningen!

Image 1

Elsemarie, activatiemanager

De verhaalmissies en actuele themaquizzen bieden afwisseling. We werken samen met partijen die kinderen aanspreken, zoals de KNVB, André Kuipers en WWF.

Duizenden kinderen én leerkrachten gebruiken Squla al

Leerkrachten gebruiken Squla in de klas

Kinderen spelen Squla op school

Scholen gebruiken Squla

Groep 1 en 2: cijfers, letters en de wereld

In de onderbouw sluit Squla aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Spelletjes als memory, bubbelprikker en puzzels zijn ondersteund met illustraties en filmpjes. En alles wordt voorgelezen. Nieuw op Squla zijn de letterquizzen met alle letters van het alfabet!

Met WoordExtra leren peuters en kleuters stap voor stap de 2.000 belangrijkste woorden (BAK). Van tonen in een context, naar inoefenen én actief benoemen.

Groep 3 t/m 6: oefenen op eigen niveau

Kinderen leren het best op een niveau dat ze nog nét niet beheersen! Daarom zijn de meeste quizzen bij rekenen en Engels adaptief. Op basis van de gegeven antwoorden, wordt de moeilijkheidsgraad aangepast. Ook kiest een leerling bij begrijpend lezen tussen makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Zo zit de leerling altijd in de leerzone en blijft uitgedaagd! De game-elementen houden de motivatie hoog.

Groep 7 en 8: voorbereiden op de brugklas

De bovenbouw staat in het teken van herhalen en toetsen. Tussendoor worden er ook nog nieuwe dingen geleerd. Op Squla oefenen leerlingen met de vraagstelling van de toetsen, de lesstof van groep 7 en 8 en eerdere leerjaren. De vakken Engels, vreemde talen, topografie én geschiedenis zijn een goede voorbereiding op de brugklas!

In de quizzen van Newswise volgt je klas het nieuws én oefenen tegelijkertijd met Engels, begrijpend lezen en nieuwsbegrip. Van de makers van Nieuwsbegrip.

Extra oefening voor spelling en lezen? TaalExtra helpt!

Ken je leerlingen die moeite hebben met spellen en lezen? En die, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit gaan? Dan kan TaalExtra helpen! TaalExtra is een online oefenmethode, ontwikkeld in samenwerking met dyslexiebehandelaren. De methode biedt extra ondersteuning voor alle kinderen met spelling- en leesproblemen in groep 3 t/m 7. Met onze handige gratis spellingtest kun je samen met je leerlingen kijken waar ze nu staan. Zo wordt er een stevige basis gelegd waarmee ze op school verder komen!

Tips voor leerkrachten

Ook gratis Squla in de Klas?
Meld je nu aan en start meteen!

  • Maak eenvoudig één of meerdere klassen aan.
  • Voeg de leerlingen toe aan je klas. Zij krijgen automatisch het groepsniveau toegewezen waarop jouw account is ingesteld, maar je kunt dit per leerling aanpassen.
  • Iedere leerling krijgt automatisch een eigen nickname en wachtwoord. De inloggegevens staan in je account.
  • Je kunt voor alle leerlingen zien hoelang ze gespeeld hebben en hoeveel vragen ze goed hebben beantwoord.
Je kunt je alleen aanmelden met een geldig schooladres. Heb je geen zakelijk emailadres? Neem dan contact op met klantenservice@squla.nl met je schoolnaam en -adres.
Wordt je BRIN-code niet herkend? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@squla.nl, met daarin je naam, de naam van je school en het BRIN-nummer van je school.

Op onze diensten zijn onze verwerkersovereenkomst, voorwaarden leerkrachten en privacy statement van toepassing. Door op ‘Aanmelden’ te klikken, ga je akkoord met onze verwerkersovereenkomst en voorwaarden leerkrachten.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je al een leerkrachtaccount? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ’s.

Tijdens nationale feestdagen en schoolvakanties is Squla in de Klas gesloten.

Squla kan gespeeld worden op de computer en op het digibord. Ga naar de website om in te loggen.

Op de tablet en mobiel kan er worden geoefend met de Squla-app. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Om op Squla te kunnen oefenen is er een stabiele wifi-verbinding nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De Squla-app is compatibel met alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger.

Je leerlingen kunnen gratis Squla in de klas spelen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15:00 uur en op woensdag tot 13.00 uur. Het is na schooltijd niet meer mogelijk om op de gratis leerlingaccounts in te loggen.

Als leerkracht heb je 24/7 toegang tot de oefenstof van Squla. Op deze manier kan je samen met Squla je lessen voorbereiden. Je kunt oefenen op Squla door te klikken op de knop ‘Speel Squla’. Deze staat rechtsboven in je Squla in de klas-account.

Let op: wanneer je via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden in je Squla in de klas-account. Wanneer je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen met hun eigen nickname en wachtwoord in te loggen op Squla.

Heeft jouw leerling al een betaald thuisaccount en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kun je dit thuisaccount koppelen aan jouw Squla in de klas-account.

Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder ‘Mijn klassen’. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.

De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.

Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Dienst Uitvoering Onderwijs wijst een brinnummer toe aan iedere basisschool in Nederland. Op deze manier staan de scholen ook in ons systeem geregistreerd.

Weet je het brinnummer van jullie school niet? Vraag het dan even op bij de administratie of het bestuur van de school waarop je werkzaam bent.

Heb je wel het brinnummer van je school, maar heeft Squla je school niet gevonden? Dan vragen we je contact op te nemen via ons contactformulier met daarin de naam en de locatie van de school. Wij voegen deze dan alsnog graag toe aan ons systeem!

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren! Gelukkig kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website. Dit kan via deze link: leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je hier je nickname invult, dan wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld. In deze e-mail staat een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen.

Ben je ook je nickname ook vergeten? Je kunt je nickname hier opvragen. Als je hier je e-mailadres invult dat je voor Squla gebruikt, dan sturen wij een e-mail met daarin jouw nickname.

Klas overdragen
Gaat jouw klas komend schooljaar over naar een groep hoger? En heeft deze groep een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van je klas overdragen aan jouw collega. Dit verwijdert de klas uit jouw account en voegt deze toe aan het account van je collega.
Het overdragen van eigenaarschap doe je als volgt:
1. Log in op je Squla in de klas account.
2. Klik op de klas die je wilt overdragen aan je collega.
3. Klik bovenaan je account op de knop ‘Bewerk klas’.
4. Vul het e-mailadres in van je collega bij het kopje ‘Draag het eigenaarschap van je klas over’.
Door op de knop ‘Eigenaarschap overdracht’ te klikken, draag je het eigenaarschap van de betreffende klas over aan je collega. Jouw collega krijgt een mail met daarin een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas ook echt overgedragen.
Lukt het overdagen niet, dan kun je contact opnemen via ons contactformulier met daarin de nickname van je Squla in de klas account en het e-mailadres van je collega (waarmee hij of zij is geregistreerd op Squla).

Leerlingen overdragen
Middels de klassencode van je klas, kan je eenvoudig leerlingen toevoegen aan je klas of overzetten naar andere klassen. De klassencode kan je vinden door te klikken op de knop ‘Mijn klassen’ en daarna op de naam van jouw klas.
Linksboven in het blauwe kader vind je onder de naam van de klas de klassencode. Deze code kan je aan collega’s geven zodat zij de klassencode kunnen invullen in het profiel van de leerling die je wilt overzetten.
Mocht je een leerling willen overzetten naar een klas van een collega, dan kan je de klassencode van de klas van je collega invullen in het profiel van de leerling.

Leerlingen verwijderen
Je kunt een leerling uit je klas verwijderen door naar ‘Klassen’ te gaan, op de naam van de klas te klikken, daarna op de naam van de betreffende leerling te klikken en vervolgens te klikken op de knop ‘Profiel’.
Het profiel van de desbetreffende leerling is nu te zien. Je kunt de leerling verwijderen door te klikken op de optie ‘Verwijder leerlingaccount’. Deze optie staat onderaan het profiel (na het blok van de avatars) van de leerling.

Je kunt een klas toevoegen door te klikken op de knop ‘Maak nieuwe klas’. Hier kan je een naam voor je klas aanmaken en door te klikken op de knop ‘Toevoegen’ maakt je de klas aan. Na het aanmaken van een klas kan je leerlingen aan je klas toevoegen.