Verrijk je lessen

Met het brede aanbod aan schoolvakken, actuele themaquizzen en vreemde talen vind je op Squla voor elke leerling de juiste uitdaging. De oefenstof is verpakt in quizzen en games! Voor scholen is Squla gratis.

Voor scholen is Squla altijd gratis

Squla is een oefenplatform voor kinderen in groep 1 t/m 8. Speel en oefen gratis met alle vakken in de klas van 08.30 tot 15.00 uur (op woensdag tot 13.00 uur). De, methode onafhankelijke, oefenstof is verpakt in quizzen en games en leerlingen oefenen zelfstandig. Gebruik Squla als weektaak, beloning of tussendoortje.

Waarom Squla in de Klas?

Image 1

Favoriet bij kinderen

De leuke spelletjes als bubbelprikker en katapult zijn al jaren favoriet bij kinderen

Image 1

Op tablet, desktop en digibord

Squla werkt eenvoudig op alle apparaten, ook op het digibord

Image 1

Wisselende themaquizzen

Elke maand staan er nieuwe quizzen online die inspelen op actuele thema’s, zoals van WWF en Nieuwsbegrip

Wat vinden andere leerkrachten?

4,4

28.300 reviews
 • Stimulerend voor kinderen

  Heldere opdrachten en niet te gehaast. Aangeboden zoals het op school ook gebeurt. Stimulerend voor kinderen, vanwege het behalen van punten. Mooi vormgegeven materiaal.


  – Karin (leerkracht Op ’t Hof – de Malsenburg)

 • Ze willen direct aan de slag

  De kinderen kunnen zelfstandig, op eigen niveau, aan de slag. Squla past bij de wereld van kinderen. Wanneer ik het woord ‘Squla’ laat vallen, staan ze te trappelen om aan de slag te gaan!


  – Benjamin (leerkracht ’t Palet)

 • Leuk en leerzaam tegelijkertijd

  Alle kinderen werken met plezier op Squla! Ik zet het in als extra werk, maar zo voelt het niet. De kinderen vinden het juist leuk! Voor mij moet extra werk in de klas leuk en leerzaam zijn. Dit is beide onderdeel van de Squla-methode.

  – Henk (leerkracht De Bogen)

Squla voor elk kind

Squla is er voor elk kind, ongeacht de grootte van de portemonnee. Daarom werkt Squla samen met Stichting Leergeld en Sam& voor alle kinderen. In veel gemeenten kunnen ouders gratis Squla krijgen. Ouders kunnen bij de lokale Stichting Leergeld vragen naar de mogelijkheden. Als leerkracht kun je ouders hierover informeren.

Ontdek het aanbod

Squla is er voor groep 1 t/m 8 en ziet er in elk leerjaar anders uit.

Leuk om te doen in de klas:

Image 1

Nieuwsbegrip

Speel elke week een nieuwe nieuwsquiz en leer over de actualiteit van de voorgaande week.

Image 1

Natuur en techniek

Ontdek spelenderwijs de aarde vanuit de ruimte, het menselijk lichaam, vogels én pooldieren!

Image 1

Engels

Vergroot de Engelse woordenschat van je leerlingen. Al te spelen vanaf groep 1.

Weekdoelen

Via je persoonlijke leerkrachtaccount kun je (week)doelen instellen. Selecteer de leerlingen, het vak, het onderdeel en het aantal minuten. Doel behaald? Extra muntjes. Zo wordt Squla een terugkerende taak, blijven je leerlingen gemotiveerd en heb jij inzicht in het speelgedrag.

Duizenden kinderen en leerkrachten oefenen al met Squla

Leerkrachten gebruiken Squla in de Klas

Kinderen spelen Squla op school

Scholen gebruiken Squla

Gratis Squla in jouw klas?
Meld je aan en start direct.

 1. Maak eenvoudig één of meerdere klassen aan.
 2. Voeg de leerlingen toe. Zij krijgen automatisch het groepsniveau van je account, dit kun je per leerling aanpassen.
 3. Iedere leerling krijgt een eigen nickname en wachtwoord. De inloggegevens staan in je account.
 4. Je kunt de voortgang per leerling volgen.
Je kunt je alleen aanmelden met een geldig schooladres. Heb je geen zakelijk emailadres? Neem dan contact op met klantenservice@squla.nl met je schoolnaam en -adres.
Wordt je BRIN-code niet herkend? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@squla.nl, met daarin je naam, de naam van je school en het BRIN-nummer van je school.

Op onze diensten zijn onze verwerkersovereenkomst, voorwaarden leerkrachten en privacy statement van toepassing. Door op ‘Aanmelden’ te klikken, ga je akkoord met onze verwerkersovereenkomst en voorwaarden leerkrachten.

Is je account nog up-to-date?

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je al een leerkrachtaccount? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ’s.

Tijdens nationale feestdagen en schoolvakanties is Squla in de Klas gesloten.

Squla kan gespeeld worden op de computer en op het digibord. Ga naar de website om in te loggen.

Op de tablet en mobiel kan er worden geoefend met de Squla-app. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Om op Squla te kunnen oefenen is er een stabiele wifi-verbinding nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De Squla-app is compatibel met alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger.

Je leerlingen kunnen gratis Squla in de klas spelen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15:00 uur en op woensdag tot 13.00 uur. Het is na schooltijd, in de weekenden en tijdens vakanties niet meer mogelijk om op de gratis leerlingaccounts in te loggen.

Als leerkracht heb je 24/7 toegang tot de oefenstof van Squla. Op deze manier kan je samen met Squla je lessen voorbereiden. Je kunt oefenen op Squla door te klikken op de knop ‘Speel Squla’. Deze staat rechtsboven in je Squla in de klas-account.

Let op: wanneer je via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden in je Squla in de klas-account. Wanneer je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen met hun eigen nickname en wachtwoord in te loggen op Squla.

Heeft jouw leerling al een betaald thuisaccount en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kun je dit thuisaccount koppelen aan jouw Squla in de klas-account.

Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder ‘Mijn klassen’. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.

De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.

Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Dienst Uitvoering Onderwijs wijst een brinnummer toe aan iedere basisschool in Nederland. Op deze manier staan de scholen ook in ons systeem geregistreerd.

Weet je het brinnummer van jullie school niet? Vraag het dan even op bij de administratie of het bestuur van de school waarop je werkzaam bent.

Heb je wel het brinnummer van je school, maar heeft Squla je school niet gevonden? Dan vragen we je contact op te nemen via ons contactformulier met daarin de naam en de locatie van de school. Wij voegen deze dan alsnog graag toe aan ons systeem!

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren! Gelukkig kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website. Dit kan via deze link: leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je hier je nickname invult, dan wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld. In deze e-mail staat een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen.

Ben je ook je nickname ook vergeten? Je kunt je nickname hier opvragen. Als je hier je e-mailadres invult dat je voor Squla gebruikt, dan sturen wij een e-mail met daarin jouw nickname.

Klas overdragen
Gaat jouw klas komend schooljaar over naar een groep hoger? En heeft deze groep een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van je klas overdragen aan jouw collega. Dit verwijdert de klas uit jouw account en voegt deze toe aan het account van je collega.
Het overdragen van eigenaarschap doe je als volgt:
1. Log in op je Squla in de klas account.
2. Klik op de klas die je wilt overdragen aan je collega.
3. Klik bovenaan je account op de knop ‘Bewerk klas’.
4. Vul het e-mailadres in van je collega bij het kopje ‘Draag het eigenaarschap van je klas over’.
Door op de knop ‘Eigenaarschap overdracht’ te klikken, draag je het eigenaarschap van de betreffende klas over aan je collega. Jouw collega krijgt een mail met daarin een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas ook echt overgedragen.
Lukt het overdagen niet, dan kun je contact opnemen via ons contactformulier met daarin de nickname van je Squla in de klas account en het e-mailadres van je collega (waarmee hij of zij is geregistreerd op Squla).

Leerlingen overdragen
Middels de klassencode van je klas, kan je eenvoudig leerlingen toevoegen aan je klas of overzetten naar andere klassen. De klassencode kan je vinden door te klikken op de knop ‘Mijn klassen’ en daarna op de naam van jouw klas.
Linksboven in het blauwe kader vind je onder de naam van de klas de klassencode. Deze code kan je aan collega’s geven zodat zij de klassencode kunnen invullen in het profiel van de leerling die je wilt overzetten.
Mocht je een leerling willen overzetten naar een klas van een collega, dan kan je de klassencode van de klas van je collega invullen in het profiel van de leerling.

Leerlingen verwijderen
Je kunt een leerling uit je klas verwijderen door naar ‘Klassen’ te gaan, op de naam van de klas te klikken, daarna op de naam van de betreffende leerling te klikken en vervolgens te klikken op de knop ‘Profiel’.
Het profiel van de desbetreffende leerling is nu te zien. Je kunt de leerling verwijderen door te klikken op de optie ‘Verwijder leerlingaccount’. Deze optie staat onderaan het profiel (na het blok van de avatars) van de leerling.

Je kunt een klas toevoegen door te klikken op de knop ‘Maak nieuwe klas’. Hier kan je een naam voor je klas aanmaken en door te klikken op de knop ‘Toevoegen’ maakt je de klas aan. Na het aanmaken van een klas kan je leerlingen aan je klas toevoegen.