Image

Met Squla maak je van jouw leerlingen echte superhelden!

Elke leerling heeft het in zich om een superheld te worden. Met de leuke quizzen en games van Squla oefenen leerlingen met alle schoolvakken en ontdekken ze hun eigen krachten. In hun eigen tempo en op hun eigen niveau. Zo wordt jouw klas een unieke club superhelden en vliegen ze het schooljaar door!

In de klas is Squla altijd gratis. Heb je nog geen account? Registreer je nu en start direct met spelen!

In de klas is Squla altijd gratis!

Squla is een online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8. Met leuke quizzen en games oefenen ze met de lesstof van school. Want als kinderen ergens plezier aan beleven, blijft het beter hangen! Van 8.30 tot 15.00 uur (op woensdag tot 13.00 uur) speel je met je klas onbeperkt met alle schoolvakken; individueel, klassikaal, of op het digibord.

Squla is een aanvulling, bedoeld als ondersteuning bij het lesgeven, om leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te stimuleren. Squla gelooft dat dit voor elk kind beschikbaar moet zijn. Daarom kunnen leerkrachten gratis gebruik maken van Squla in de klas. Benieuwd? Schrijf je in en start vandaag nog!

3 voordelen van gratis Squla in de klas

Image 1

Favoriet bij kinderen

De leuke spelletjes als bubbelprikker en katapult zijn al jaren favoriet bij kinderen. Of daag andere klassen uit met Klassenstrijd!

Image 1

Op tablet, desktop en digibord

Squla werkt eenvoudig op alle apparaten, ook op het digibord.

Image 1

Wisselende themaquizzen

Elke maand staan er nieuwe quizzen online die inspelen op actuele thema’s, zoals van WNF en Nieuwsbegrip.

Elke maand een ander thema. Deze maand: Plastic-Bende!

Squla is gehackt door de Plastic Bende! Je leerlingen kunnen helpen het plasticprobleem op te lossen. Weet jouw klas hoelang het duurt voordat een plastic tas is afgebroken in de natuur? En hoeveel zeeschildpadden er jaarlijks sterven door plastic in de zee? In het themavak WWF ontdekken je leerlingen alles over het plasticprobleem en krijgen ze tips om de strijd aan te gaan tegen het plastic! Zo wordt je klas steeds maatschappelijk bewuster!

Het thema van volgende maand: Verkeer

Kinderboekenweek 2019

Reis mee met Squla en de Kinderboekenweek! In samenwerking met CPNB zijn er leuke quizzen ontwikkeld over de kerntitels. In filmpjes geven de schrijvers van de Kinderboekenweek antwoord op brandende vragen van kinderen. Van ‘wie ben jij?’ tot ‘waarom is het zo leuk om een boek te schrijven?’.

Speel de quizzen klassikaal of individueel. Je leerlingen ontdekken alle nieuwe quizzen én antwoord op de brandende vragen van kinderen in het vak begrijpend lezen. 

Leerkrachten registreren

Open de Heldenbox voor leuke extra’s in de klas. Nog geen account? Meld je gratis aan en start direct!

Alle vakken voor alle groepen

Met Squla oefen je met alle vakken van groep 1 t/m groep 8. In elk leerjaar is Squla anders. Zo hebben de quizzen in de onderbouw extra veel beeld en geluid, terwijl in de bovenbouw alles wat serieuzer wordt. Ook wordt het vakkenpakket steeds verder uitgebreid. Lees hier meer over de vakken.

Duizenden kinderen én leerkrachten gebruiken Squla al

Leerkrachten gebruiken Squla in de klas

Kinderen spelen Squla op school

Scholen gebruiken Squla

Iedere leerling oefent op zijn eigen tempo en niveau

Op Squla stel je eenvoudig het groepsniveau van je leerlingen naar boven of naar beneden bij. Bij sommige vakken, zoals rekenen en Engels, zijn de vragen adaptief en past de moeilijkheidsgraad zich automatisch aan aan het niveau van de leerling. Zo oefent elk kind op zijn eigen niveau en blijft leren leuk.

Sluit aan op de lesstof van school

Squla is ontwikkeld door educatieve experts en game-developers. Hierdoor zijn de quizzen niet alleen heel leuk, maar zijn ze ook volledig in lijn met de onderwijsdoelen die door de overheid gesteld zijn. De quizzen en games sluiten aan op de lesstof van school. Veel leerkrachten gebruiken Squla al in de klas. Meer dan 600.000 basisschoolleerlingen maken er op dit moment gebruik van.

Extra-curriculaire vakken

Heeft een leerling wat meer uitdaging nodig? In Squla zitten
leuke extra’s waarmee je de kennis van je leerlingen verbreedt, zoals talen, 21st century skills of de themaquizzen uit Checkit!

In Checkit! spelen ze leuke quizzen over thema’s als het nieuws, de ruimte, red de bij of de Kinderboekenweek. Zo maak je je leerlingen niet alleen bewust van wat er in de wereld speelt, maar oefenen ze ook tegelijk met meerdere vakken.

Ook gratis Squla in de klas gebruiken?
Meld je nu aan en start meteen!

  • Maak eenvoudig één of meerdere klassen aan.
  • Voeg de leerlingen toe aan je klas. Zij krijgen automatisch het groepsniveau toegewezen waarop jouw account is ingesteld, maar je kunt dit per leerling aanpassen.
  • Iedere leerling krijgt automatisch een eigen nickname en wachtwoord. De inloggegevens staan in je account.
  • Je kunt voor alle leerlingen zien hoelang ze gespeeld hebben en hoeveel vragen ze goed hebben beantwoord.
Wordt je BRIN-code niet herkend? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@squla.nl, met daarin je naam, de naam van je school en het BRIN-nummer van je school.

Door op ‘Aanmelden’ te klikken ga je akkoord met onze bewerkersovereenkomst en voorwaarden leerkrachten.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je al een leerkrachtaccount? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ’s.

Squla kan gespeeld worden op de computer en op het digibord. Ga naar de website om in te loggen.

Op de tablet en mobiel kan er worden geoefend met de Squla-app. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Om op Squla te kunnen oefenen is er een stabiele wifi-verbinding nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De Squla-app is compatibel met alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger.

Je leerlingen kunnen gratis Squla in de klas spelen van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 15:00 uur en op woensdag tot 13.00 uur. Het is na schooltijd niet meer mogelijk om op de gratis leerlingaccounts in te loggen.

Als leerkracht heb je 24/7 toegang tot de oefenstof van Squla. Op deze manier kan je samen met Squla je lessen voorbereiden. Je kunt oefenen op Squla door te klikken op de knop ‘Speel Squla’. Deze staat rechtsboven in je Squla in de klas-account.

Let op: wanneer je via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden in je Squla in de klas-account. Wanneer je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen met hun eigen nickname en wachtwoord in te loggen op Squla.

Heeft jouw leerling al een betaald thuisaccount en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kun je dit thuisaccount koppelen aan jouw Squla in de klas-account.

Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder ‘Mijn klassen’. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.

De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.

Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Dienst Uitvoering Onderwijs wijst een brinnummer toe aan iedere basisschool in Nederland. Op deze manier staan de scholen ook in ons systeem geregistreerd.

Weet je het brinnummer van jullie school niet? Vraag het dan even op bij de administratie of het bestuur van de school waarop je werkzaam bent.

Heb je wel het brinnummer van je school, maar heeft Squla je school niet gevonden? Dan vragen we je een mail te sturen naar klantenservice@squla.nl met daarin de naam en de locatie van de school. Wij voegen deze dan alsnog graag toe aan ons systeem!

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren! Gelukkig kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website. Dit kan via deze link: leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je hier je nickname invult, dan wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld. In deze e-mail staat een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen.

Ben je ook je nickname ook vergeten? Je kunt je nickname hier opvragen. Als je hier je e-mailadres invult dat je voor Squla gebruikt, dan sturen wij een e-mail met daarin jouw nickname.

Klas overdragen
Gaat jouw klas komend schooljaar over naar een groep hoger? En heeft deze groep een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van je klas overdragen aan jouw collega. Dit verwijdert de klas uit jouw account en voegt deze toe aan het account van je collega.
Het overdragen van eigenaarschap doe je als volgt:
1. Log in op je Squla in de klas account.
2. Klik op de klas die je wilt overdragen aan je collega.
3. Klik bovenaan je account op de knop ‘Bewerk klas’.
4. Vul het e-mailadres in van je collega bij het kopje ‘Draag het eigenaarschap van je klas over’.
Door op de knop ‘Eigenaarschap overdracht’ te klikken, draag je het eigenaarschap van de betreffende klas over aan je collega. Jouw collega krijgt een mail met daarin een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas ook echt overgedragen.
Lukt het overdagen niet, dan kun je een mail sturen naar klantenservice@squla.nl met daarin de nickname van je Squla in de klas account en het e-mailadres van je collega (waarmee hij of zij is geregistreerd op Squla).

Leerlingen overdragen
Middels de klassencode van je klas, kan je eenvoudig leerlingen toevoegen aan je klas of overzetten naar andere klassen. De klassencode kan je vinden door te klikken op de knop ‘Mijn klassen’ en daarna op de naam van jouw klas.
Linksboven in het blauwe kader vind je onder de naam van de klas de klassencode. Deze code kan je aan collega’s geven zodat zij de klassencode kunnen invullen in het profiel van de leerling die je wilt overzetten.
Mocht je een leerling willen overzetten naar een klas van een collega, dan kan je de klassencode van de klas van je collega invullen in het profiel van de leerling.

Leerlingen verwijderen
Je kunt een leerling uit je klas verwijderen door naar ‘Klassen’ te gaan, op de naam van de klas te klikken, daarna op de naam van de betreffende leerling te klikken en vervolgens te klikken op de knop ‘Profiel’.
Het profiel van de desbetreffende leerling is nu te zien. Je kunt de leerling verwijderen door te klikken op de optie ‘Verwijder leerlingaccount’. Deze optie staat onderaan het profiel (na het blok van de avatars) van de leerling.

Je kunt een klas toevoegen door te klikken op de knop ‘Maak nieuwe klas’. Hier kan je een naam voor je klas aanmaken en door te klikken op de knop ‘Toevoegen’ maakt je de klas aan. Na het aanmaken van een klas kan je leerlingen aan je klas toevoegen.