Al spelend oefenen met alle basisschoolvakken

In de klas is Squla altijd gratis!

Gratis registreren

Trap het WK-vrouwenvoetbal af met Squla!

Leeft in jouw klas het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal? En houden jullie alle scores bij? Speciaal voor het WK is Squla omgetoverd in oranjesferen. In samenwerking met de KNVB kunnen jouw leerlingen in Squla’s nieuwste themavak Voetbal:

 • Alles leren over voetbal, de geschiedenis van het voetbal en het WK vrouwenvoetbal
 • Speciale oranje reken- en taalquizzen spelen waarin voetbal centraal staat
 • Oefenen met de tofste voetbaltricks van straatvoetballer Issy Hitman
 • Sparen voor alle WK-avatars!
 • Wedstrijdje en Watergevecht spelen tegen Dutchy en Ronaldinha
0
Leerkrachten op Squla
0
Kinderen die op school Squla spelen

Voordelen van Squla in de klas

Verrijk je lessen op een creatieve manier met de digitale quizzen en games van Squla. Of bied individuele ondersteuning aan leerlingen die extra oefening of meer uitdaging nodig hebben. Squla laat kinderen leuk leren in alle vakken, in alle groepen van de basisschool.
In de klas is dat altijd gratis!

 • Iedere leerling oefent op zijn eigen niveau, stel eenvoudig het groepsniveau naar boven of beneden bij
 • Alle schoolvakken, Cito-modules en 21st century skills
 • Sluit aan op lesmethodes en ontwikkeld door onderwijsexperts
 • Vanuit je leerkrachtaccount de resultaten van je leerlingen inzien
 • Werkt eenvoudig op alle apparaten, ook op het digibord

Alle vakken voor alle groepen

Oefenen met alle vakken van groep 1 t/m 8. De quizzen en games van Squla sluiten perfect aan op de lesstof in de klas.

In welke groep geef je les?

Squla is in elk leerjaar anders. Zo hebben de quizzen in de onderbouw extra veel beeld en geluid, terwijl in de bovenbouw alles wat serieuzer wordt. Ook wordt het vakkenpakket steeds verder uitgebreid. Bekijk wat er aan bod komt in jouw groep!

Nieuw op Squla!

WoordExtra

Woordenschat is een van de belangrijkste onderdelen in het leren van taal. Daarom heeft Squla nu voor de allerkleinsten (peuters en groep 1 & 2) WoordExtra! Vergroot en oefen de woordenschat met leuke games en quizzen. Alles volledig aangepast op de belevingswereld van een kind tussen de 3 en 6 jaar oud.
Lees hier meer over WoordExtra.

Toetsen Oefenen

Met het vak Toetsen kan je op Squla nu oefenen voor de toetsen. Maak spelenderwijs kennis met de vraagstelling van Cito, IEP en ROUTE 8 en oefen de verplichte onderdelen rekenen en taal. Zo gaan ze vol zelfvertrouwen de toets tegemoet en zijn er met het maken van de echte toets geen verrassingen meer!
Lees hier meer over Toetsen Oefenen.

Meld je gratis aan voor Squla in de klas

 • Maak eenvoudig één of meerdere klassen aan.
 • Voeg de leerlingen toe aan je klas. Zij krijgen automatisch het groepsniveau toegewezen waarop jouw account is ingesteld, maar je kunt dit per leerling aanpassen.
 • Iedere leerling krijgt een eigen nickname en wachtwoord. De inloggegevens staan allemaal in je account en krijg je per e-mail toegestuurd.
 • Je kunt voor alle leerlingen zien hoelang zij geoefend hebben, hoeveel quizvragen zij hebben gespeeld en hoeveel vragen zij goed hebben beantwoord.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen voor ICT-ers, directeuren en leerkrachten. Staat je vraag er niet tussen? Hier vind je meer vragen en antwoorden.

Wanneer je op je dashboard op knop ‘Speel Squla’ klikt, kan je inloggen als een leerling en aan de slag met de oefenstof. Deze optie is 24/7 voor je beschikbaar.

Let op: wanneer je op het dashboard via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden. Indien je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen op Squla in te inloggen met hun eigen nickname en wachtwoord.

Gaat jouw klas komend schooljaar over naar een groep hoger? En heeft deze groep een andere leerkracht? Dan kun je het eigenaarschap van je klas overdragen aan jouw collega. Dit verwijdert de klas uit jouw account en voegt deze toe aan het account van je collega.

Het overdragen van eigenaarschap doe je als volgt:

1. Log in op je Squla in de klas account.

2. Klik op de klas die je wilt overdragen aan je collega.

3. Klik bovenaan je account op de knop ‘Bewerk klas’.

4. Vul het e-mailadres in van je collega bij het kopje ‘Draag het eigenaarschap van je klas over’.

Door op de knop ‘Eigenaarschap overdracht’ te klikken, draag je het eigenaarschap van de betreffende klas over aan je collega. Jouw collega krijgt een mail met daarin een link om de overdracht te accepteren. Nadat er op deze link is geklikt, is de klas ook echt overgedragen.

Lukt het overdagen niet, dan kun je een mail sturen naar klantenservice@squla.nl met daarin de nickname van je Squla in de klas account en het e-mailadres van je collega (waarmee hij of zij is geregistreerd op Squla).

Je kunt een klas toevoegen door te klikken op de knop ‘Maak nieuwe klas’. Hier kan je een naam voor je klas aanmaken en door te klikken op de knop ‘Toevoegen’ maakt je de klas aan. Na het aanmaken van een klas kan je leerlingen aan je klas toevoegen.

Middels de klassencode van je klas, kan je eenvoudig leerlingen toevoegen aan je klas of overzetten naar andere klassen. De klassencode kan je vinden door te klikken op de knop ‘Mijn klassen’ en daarna op de naam van jouw klas.

Linksboven in het blauwe kader vind je onder de naam van de klas de klassencode. Deze code kan je aan collega’s geven zodat zij de klassencode kunnen invullen in het profiel van de leerling die je wilt overzetten.

Mocht je een leerling willen overzetten naar een klas van een collega, dan kan je de klassencode van de klas van je collega invullen in het profiel van de leerling.

Je kunt een leerling uit je klas verwijderen door naar ‘Klassen’ te gaan, op de naam van de klas te klikken, daarna op de naam van de betreffende leerling te klikken en vervolgens te klikken op de knop ‘Profiel’.

Het profiel van de desbetreffende leerling is nu te zien. Je kunt de leerling verwijderen door te klikken op de optie ‘Verwijder leerlingaccount’. Deze optie staat onderaan het profiel (na het blok van de avatars) van de leerling.

Het is mogelijk om in één klas leerlingen met verschillende groepsniveaus toe te voegen. Het is namelijk mogelijk om per leerling een groepsniveau in te stellen.

Het groepsniveau kan je instellen bij het aanmaken van een leerlingaccount, maar het groepsniveau kan op een later moment natuurlijk ook nog door jou of de leerling aangepast worden.

Iedere leerling kan via zijn/haar eigen account (gratis of betaald) het groepsniveau te allen tijde aanpassen. Op onze website kan het groepsniveau worden aangepast via het groepsselectievakje rechts boven aan het leerlingaccount. Op de apps kan het groepsniveau worden aangepast door rechtsboven in het account te klikken op de profielfoto (of op de afbeelding van Q met de hoge hoed, als er geen profielfoto is ingesteld).

Wanneer je leerlingen inloggen op het dashboard via ‘Speel Squla’, dan wordt de voortgang helaas niet geregistreerd. Deze wordt uiteraard wel per leerling bijgehouden wanneer zij inloggen met hun eigen nickname en wachtwoord.

Inloggen kan op onze website via leukleren.squla.nl of op onze apps. Meer informatie over onze apps kan je hier vinden: www.squla.nl/apps.

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren! Gelukkig kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen op onze website. Dit kan via deze link: leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je hier je nickname invult, dan wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld. In deze e-mail staat een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen.

Ben je ook je nickname ook vergeten? Je kunt je nickname hier opvragen. Als je hier je e-mailadres invult dat je voor Squla gebruikt, dan sturen wij een e-mail met daarin jouw nickname.

Je kunt het wachtwoord van je Squla in de klas-account eenvoudig wijzigen op onze website via leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord.

Als je op deze pagina de nickname van je Squla in de klas account invult, dan wordt er een e-mail voor een nieuw wachtwoord verstuurd naar het e-mailadres dat staat gekoppeld aan je account.

Wanneer leerlingen oefenen op een gratis leerlingaccount, dan is het niet mogelijk om via onze website een nieuw wachtwoord aan te vragen.

De wachtwoorden van de gratis leerlingaccounts kan je te allen tijde inzien via je Squla in de klas account. Klik hiervoor op ‘Leerlingen’ en daarna klik je op de link ‘Toon gebruikersnamen en wachtwoorden’.

Het wijzigen van een wachtwoord van een leerlingaccount doe je als volgt:

1. Klik op ‘Leerlingen’.

2. Klik op de naam van de leerling waar je het wachtwoord van aan wilt passen.

3. Klik op de knop ‘Profiel’.

4. Door op ‘Bewerk profiel’ te klikken, kan je het wachtwoord (en ander persoonlijke info) wijzigen. De wijzigingen sla je op door op ‘Opslaan’ te klikken.

Let op: heb je betaalde accounts van leerlingen toegevoegd aan de klas? Dan kan je het wachtwoord van deze accounts niet via het Squla in de klas account wijzigen. Als wachtwoord wordt er in dit geval ‘Geen wachtwoord beschikbaar’ aangegeven.

De leerling van het betaalde Squla account kan zelf een nieuw wachtwoord aanmaken via leukleren.squla.nl/aanvragen/wachtwoord. Een e-mail voor een nieuw wachtwoord wordt dan gemaild naar het e-mailadres dat staat gekoppeld aan het betaalde account.

Squla kan gespeeld worden op de computer en op het digibord. Ga naar de website om in te loggen.

Op de tablet en mobiel kan er worden geoefend met de Squla-app. De app is gratis te downloaden in de Appstore.

Om op Squla te kunnen oefenen is er een stabiele wifi-verbinding nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De Squla-app is compatibel met alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger.

Je leerlingen kunnen op hun gratis accounts van 8:30 – 15:00 uur oefenen op Squla. Het is na schooltijd niet meer mogelijk om op de gratis leerlingaccounts in te loggen.

Als leerkracht, heb je 24/7 toegang tot de oefenstof van Squla. Op deze manier kan je samen met Squla je lessen voorbereiden. Je kunt oefenen op Squla door te klikken op de knop ‘Speel Squla’. Deze staat rechtsboven in je Squla in de klas-account.

Let op: wanneer je via de knop ‘Speel Squla’ inlogt, dan wordt er geen voortgang bijgehouden. Wanneer je de voortgang van je leerlingen wilt volgen, dan adviseren wij hen met hun eigen nickname en wachtwoord in te loggen op Squla.

Heeft jouw leerling al een betaald thuisaccount en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kun je dit thuisaccount koppelen aan jouw Squla in de klas account.

Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder ‘Mijn klassen’. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.

De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.

Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Dienst Uitvoering Onderwijs wijst een brinnummer toe aan iedere basisschool in Nederland. Op deze manier staan de scholen ook in ons systeem geregistreerd.

Weet je het brinnummer van jullie school niet? Vraag deze dan even op bij de administratie of het bestuur van de school waarop je werkzaam bent.

Heb je wel het brinnummer van je school, maar wordt de school niet gevonden? Dan mag je een mail sturen naar klantenservice@squla.nl met daarin de naam en de locatie van de school. Wij voegen deze dan alsnog graag toe aan ons systeem!