Liefde voor leren

Als we de liefde voor leren bij kinderen blijven stimuleren, dan hebben ze daar hun gehele leven plezier van. Zo hebben ze het vertrouwen dat alles te leren is, als je maar in jezelf gelooft. Dat fouten maken mag én dat je er veel van leert. En dat doorzetten wordt beloond, wacht maar af… Als je zo’n mindset leert van jongs af aan, dan kom je er wel!

Wat is een groeimindset?

Een groeimindset is het vertrouwen dat je alles kunt leren, als je maar doorzet en in jezelf gelooft – ook als het even tegenzit. De groeimindset zorgt dat je uitdagingen aangaat en beter om kunt gaan met tegenslagen. Het tegenovergestelde is een vaste mindset, die gelooft dat je niets kunt veranderen aan jezelf. Wij geloven dat je alles kunt leren, ook de groeimindset!

Zo stimuleert Squla de groeimindset

Squla is gebouwd volgens de principes van de groeimindset.

Image 1

Focus op het proces

Bij Squla vieren we niet alleen de overwinningen, maar ook de weg ernaartoe.

Image 1

Op eigen tempo en niveau

De moeilijkheidsgraad past bij de groep van jouw kind.

Image 1

Aanmoediging en motivatie

Je kind wordt op een positieve manier gestimuleerd om te blijven leren, door aanmoedigingen en munten.

Leer spelenderwijs

Niets leert sneller dan een spelend kind. Daarom zijn de schoolvakken op Squla verpakt in verschillende soorten quizzen en games. Draai plaatjes met de dj, schiet blikken raak met de katapult of train je geheugen tijdens memory.

Beloning op het proces

Met de prijzen in de prijzenkast stimuleren we je kind om te blijven oefenen. Je kind krijgt niet alleen prijzen voor goede antwoorden, maar ook voor het proces! Zo ontvangt je kind de ‘cupcake’ als de 1000 quizvragen aangetikt worden! En de spellingknaller voor 50 vragen in het vak spelling!

Fouten maken mag

Een fout gemaakt? Dit betekent dat je aan het leren bent! De persoonlijke avatar van je kind legt uit welk antwoord juist is en waarom dat zo is. Aan het eind van de quiz probeert je kind de vraag gewoon nog een keer!

Beloning tijdens het leren

Om je kind extra te motiveren wordt je kind beloond voor het afronden van een quiz. Deze beloning kan bestaan uit munten of één van de minigames. Met de verdiende munten koopt je kind iets leuks in de Squla-shop.

Oefen op eigen tempo en niveau

Als iets te makkelijk is, leer je niets. Daarom wordt de lesstof stap voor stap aangeboden. Je kind gaat pas verder als de basis ligt. Toch te makkelijk of te moeilijk? Dan passen jullie eenvoudig het groepsniveau aan.

Volg de groei

Als ouder heb je altijd inzicht in de voortgang van je kind. In het wekelijkse rapport en het ouderaccount, ligt de focus op wat er afgelopen week allemaal gelukt is! Motiveer je kind door een doel in te stellen of een berichtje te sturen!

Deel een leermoment van jouw kind met #gefailiciteerd

Watervaste stift op je gezicht, een citroen proeven of in een boekenkast klimmen. Dat is een failicitatie waard! Wanneer deed jouw kind iets wat nét niet helemaal handig was? Deel via de Squla-Instagram een waardevol leermoment en maak kans op een jaar lang gratis Squla. En wie weet schittert jouw kind straks in onze campagne! Lees van tevoren de bijbehorende actievoorwaarden.

Meer over de groeimindset?