Leuk leren

Op Squla speelt je kind spelenderwijs de lesstof van school. Met de motiverende quizzen en games en diverse content, wordt er niet enkel op het resultaat gericht, maar juist ook op het proces. Zo hebben kinderen het vertrouwen dat alles te leren is, als je maar in jezelf gelooft. Dat fouten maken mag én dat je er veel van leert. En dat doorzetten wordt beloond, wacht maar af… Als je zo’n mindset leert van jongs af aan, dan kom je er wel!

Wat is een groeimindset?

Een groeimindset is het vertrouwen dat je alles kunt leren, als je maar doorzet en in jezelf gelooft – ook als het even tegenzit. De groeimindset zorgt dat je uitdagingen aangaat en beter om kunt gaan met tegenslagen. Het tegenovergestelde is een vaste mindset, die gelooft dat je niets kunt veranderen aan jezelf. Wij geloven dat je alles kunt leren, ook de groeimindset!

Zo stimuleert Squla de groeimindset

Squla is gebouwd volgens de principes van de groeimindset.

Image 1

Focus het proces

Bij Squla vieren we niet alleen de overwinningen, maar ook de weg ernaartoe.

Image 1

Op eigen tempo en niveau

De moeilijkheidsgraad past bij de groep van jouw kind.

Image 1

Aanmoediging en motivatie

Je kind wordt op een positieve manier gestimuleerd om te blijven leren, door aanmoedigingen en munten.

Leer spelenderwijs

Niets leert sneller dan een spelend kind. Daarom zijn de schoolvakken op Squla verpakt in verschillende soorten quizzen en games. Draai plaatjes met de dj, schiet blikken raak met de katapult of train je geheugen tijdens memory.

Beloning op het proces

Met de prijzen in de prijzenkast stimuleren we je kind om te blijven oefenen. Je kind krijgt niet alleen prijzen voor goede antwoorden, maar ook voor het proces! Zo ontvangt je kind de ‘cupcake’ als de 1000 quizvragen aangetikt worden! En de spellingknaller voor 50 vragen in het vak spelling!

Fouten maken mag

Een fout gemaakt? Dit betekent dat je aan het leren bent! De persoonlijke avatar van je kind legt uit welk antwoord juist is en waarom dat zo is. Aan het eind van de quiz probeert je kind de vraag gewoon nog een keer!

Beloning tijdens het leren

Om je kind extra te motiveren wordt je kind beloond voor het afronden van een quiz. Deze beloning kan bestaan uit munten of één van de minigames. Met de verdiende munten koopt je kind iets leuks in de Squla-shop.

Oefen op eigen tempo en niveau

Als iets te makkelijk is, leer je niets. Daarom wordt de lesstof stap voor stap aangeboden. Je kind gaat pas verder als de basis ligt. Toch te makkelijk of te moeilijk? Dan passen jullie eenvoudig het groepsniveau aan.

Volg de groei

Als ouder heb je altijd inzicht in de voortgang van je kind. In het wekelijkse rapport en het ouderaccount, ligt de focus op wat er afgelopen week allemaal gelukt is! Motiveer je kind door een doel in te stellen of een berichtje te sturen!

Meer over de groeimindset?

Meer informatie over een groeimindset

Ondanks dat de term ‘groeimindset’ de laatste jaren steeds vaker valt, weet je misschien niet precies wat hiermee bedoeld wordt. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan vooral verder. Squla heeft de belangrijkste zaken met betrekking tot een groeimindset hier voor je onder elkaar gezet. Hierdoor weet jij straks precies wat een groeimindset is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind een op groeimindset ontwikkelt.

Nieuwe dingen proberen

Veel kinderen vinden het spannend om nieuwe dingen te proberen. Logisch, want een kind weet niet wat hij kan en mag verwachten van iets wat hij nog niet eerder gedaan heeft. Toch is het wel goed voor je kind om zo nu en dan iets nieuws te proberen. Op deze pagina lees je waarom je kind hier baat bij heeft. Daarnaast geeft Squla je een aantal handige tips om je kind aan te moedigen om nieuwe dingen te proberen.

Fouten maken

Heeft je kind een slecht cijfer gehaald op school of laat hij thuis een bord kapot vallen? Dan heb je misschien de neiging om hem hiervoor te straffen. Doe dit niet, want straffen werkt vaak averechts. Het zelfvertrouwen van je kind krijgt namelijk een knauw. Geef je kind liever de ruimte om fouten te maken. Kinderen leren namelijk door vallen en opstaan. Voed je kind daarom niet té beschermend op, maar laat hem zelf dingen ontdekken. Hij maakt vast een aantal fouten, maar dit hoort bij zijn leerproces.

Positief benaderen

Als je wilt dat je kind een groeimindset ontwikkelt, is er voor jou als ouder een belangrijke rol weggelegd in de opvoeding. Je kunt je kind in dat geval het beste opvoeden volgens een methode die gebaseerd is op positief benaderen. Je kind kan zich dan op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo ontwikkelen, groeit op in een veilige omgeving en krijgt meer zelfvertrouwen. Wil jij je kind positief opvoeden, maar weet je niet precies hoe je dit aanpakt? Dan bieden de tips op deze pagina uitkomst.

Growth mindset: een uitleg voor kinderen

Ben je druk bezig om je kind een growth mindset aan te leren? Kijk er dan niet raar van op als je kind na een tijdje vraagt wat dit eigenlijk is. Ondanks dat je zelf waarschijnlijk goed weet wat het betekent, kan het een uitdaging zijn om dit in kindertaal uit te leggen. Daarom heeft Squla een aantal tips op een rijtje gezet om je kind uit te leggen wat een groeimindset nu eigenlijk is en wat hij er in zijn verdere leven mee kan.

Een groeimindset: wat is het en waarom is het waardevol?

Er zijn tegenwoordig steeds meer ouders die hun kind(eren) een groeimindset aanleren. Bij deze manier van denken gelooft je kind niet dat niets veranderbaar is, maar is hij van mening dat hij zich kan ontwikkelen door te leren en te ervaren. Kinderen met een groeimindset gaan uitdagingen aan, willen nieuwe dingen proberen en zijn weerbaarder. Ben je benieuwd waarom het waardevol is om je kind deze manier van denken aan te leren? Je leest het op de onderstaande pagina.

Groeimindset: complimenten voor de inzet!

Wie zijn kind een groeimindset wil aanleren, kan hier het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen. Hoe ouder je kind is, des te lastiger je zijn brein kan ‘kneden’. Veel ouders denken dat zij het proces versnellen door hun kind continu complimentjes te geven. Complimenten kunnen inderdaad bijdragen aan het ontwikkelen van een growth mindset, maar alleen als je ze op de juiste manier inzet. Deel bijvoorbeeld geen complimentjes uit die gebaseerd zijn op prestaties of resultaten, maar voor het proces, het harde werken of doorzettingsvermogen.

Squla speelt je kind om te groeien!

Op Squla kan je kind oefenen met de lesstof van school door verschillende quizzen te spelen. Doordat hij spelenderwijs leert voelt het niet als ‘moeten’. Tijdens het spelen van de quizzen ontvangt je kind een beloning, waardoor hij gemotiveerd wordt. Bovendien is fouten maken niet erg in de games van Squla. Beantwoordt je kind een vraag fout? Dan mag hij deze aan het einde van de quiz herkansen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je kind niet voldoende uitgedaagd wordt, want het niveau van de quizzen wordt afgestemd op het niveau van je kind. Kortom: Squla helpt je kind bij het ontwikkelen van een groeimindset.

Lees je mindset naar de groei-modus!

Er zijn talloze manieren om je kind een growth mindset aan te leren. Dit kan onder meer door hem regelmatig boeken te laten lezen. De woordenschat van je kind wordt hierdoor alsmaar groter en dat geldt ook voor zijn belevingswereld. Je kunt zelfs boeken kopen die je kind (onbewust) leren hoe ze uitdagingen aangaan, veerkrachtiger worden of omgaan met tegenslagen. Benieuwd welke boeken dit zijn? Je vindt ze op de onderstaande pagina. Hier kom je bovendien een aantal boeken voor volwassenen over het aanleren van een growth mindset bij kinderen tegen.

Een positieve mindset: laat je kind groeien

Kinderen kunnen in principe alles leren. Omdat ze dit zelf alleen (nog) niet inzien, is hierin een belangrijke rol weggelegd voor jou als ouder. Als je kind voelt dat hij gesteund wordt door jou en zijn omgeving, is hij sneller bereid om nieuwe dingen te proberen. Ook vindt een kind dat gesteund wordt door zijn omgeving het niet erg om fouten te maken. Daarnaast is het belangrijk dat je je kind leert om positief te denken. Wil jij je kind laten groeien, maar kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan is dit blog over een positieve mindset een aanrader.

Het schooljaar starten met de juiste mindset

Is het einde van de zomervakantie in zicht? Dan leeft je kind misschien gespannen toe naar de eerste schooldag van het nieuwe jaar. Niet gek, want er staan hem weer allerlei nieuwe dingen te wachten. Als je kind de juiste mindset heeft, neem je veel van deze spanning weg. Sterker nog, je kind kijkt waarschijnlijk zelfs uit naar de dag dat hij weer naar school mag. Op de onderstaande pagina lees je welke mindset je kind nodig heeft om in het nieuwe schooljaar te groeien.

Downloads om te groeien!

Kinderen zijn nieuwsgierig aangelegd, waardoor ze graag op ontdekking gaan. Dit is alleen maar goed, want een kind leert veel door zelf dingen te doen. Laat jij je kind zo veel mogelijk zijn gang gaan? Dan heeft dit een positief effect op zijn growth mindset. Als je kind inmiddels een growth mindset ontwikkeld heeft, wil je waarschijnlijk dat hij dit vasthoudt. In dat geval is het belangrijk om je kind voldoende uitdaging te bieden. Daarom vind je op deze pagina een aantal downloads om te groeien. Deze helpen je ongetwijfeld om de growth mindset van je kind vast te houden.

Wat is het verschil tussen een growth mindset en een fixed mindset?

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’. Klinkt deze uitspraak bekend? Dan heb je Pippi Langkous gekeken. De uitspraak van deze tv-heldin vat eigenlijk heel goed samen wat een growth mindset is. Iemand die op deze manier denkt, gelooft namelijk dat hij zichzelf kan ontwikkelen door te leren en te proberen. De tegenhanger van een growth is een fixed mindset. Benieuwd wat het verschil is tussen beide denkwijzen? Squla legt het je op deze pagina haarfijn uit.

Laat de moed niet in je schoenen zinken: blijf positief!

Heeft je kind al meermaals iets geprobeerd, maar lukt het hem telkens (net) niet om het gewenste resultaat te behalen? Dan zakt de moed hem waarschijnlijk in de schoenen. Het kan bijzonder frustrerend zijn als iets na meerdere keren nog steeds niet lukt, maar leer hem dat hij vooral niet op moet geven. Als je kind een positieve mindset heeft, is dit een stuk makkelijker. Je kind laat zich dan namelijk niet snel uit het veld slaan, maar hij blijft het iedere keer weer proberen. Denkt je kind positief? Dan is de kans een stuk groter dat het hem uiteindelijk alsnog lukt.

Effectieve en motiverende complimenten geven aan kinderen

Het is belangrijk om je kind zo nu en dan een complimentje te geven. Doe dit niet alleen als je kind een resultaat bereikt heeft, maar complimenteer op basis van het proces. Geef je kind bijvoorbeeld ook een compliment als hij hard gewerkt heeft of moedig was. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan een kijkje op deze pagina. Squla heeft hier namelijk een aantal handige tips om effectieve en motiverende complimenten te geven aan kinderen op een rijtje gezet.

Wat is een groeimindset? En waarom is het waardevol?

Kwaliteiten, intelligentie en persoonlijkheid staan vast. Ben je het hier niet mee eens? Dan heb je een groeimindset. In dat geval ben je namelijk van mening dat je dergelijke zaken kunt ontwikkelen door te leren en ervaringen op te doen. Omdat er tegenwoordig steeds meer aandacht geschonken wordt aan een groeimindset, vraag jij je misschien af waarom dit waardevol is. Squla legt je op de onderstaande pagina uit hoe de vork in de steel zit.

Je kind motiveren: 18 tips en oefeningen

Als jij je kind een taak geeft, heeft hij motivatie nodig om deze uit te voeren. Ontbreekt het hieraan? Dan moet jij je kind aansporen om in actie te komen. De ene ouder heeft hier handige methodes voor, terwijl de ander telkens worstelt met het motiveren van een kind. Als jij jezelf tot de laatste categorie rekent, kun je vast nog wel wat hulp gebruiken. In dat geval helpen de manieren, tips en oefeningen om je kind te motiveren op deze pagina je ongetwijfeld op weg.