Squla voor ieder kind in Nederland

Squla is er voor elk kind op elk niveau, ook voor de kinderen die het thuis net wat minder breed hebben. Om dit mogelijk te maken werken wij samen met verschillende stichtingen en goede doelen zoals Stichting Leergeld, het Jeugdeducatiefonds en School’s Cool.

Bekijk wat we voor jouw kind of organisatie kunnen betekenen.

Wat onze partners zeggen…

Iedereen met plezier naar school

Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan en goed meekomen. Het thuis oefenen met Squla geeft zelfvertrouwen en leerplezier. Dit verdient elk kind, ook kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Via verschillende lokale Stichting Leergeld organisaties, het Jeugdeducatiefonds, IMC Weekendschool en School’s Cool kunnen kinderen thuis gratis Squla spelen. Wil je ook een samenwerking met Squla starten? Stuur dan een e-mail naar stichtingen@squla.com.

Squla aanvragen voor je kind?

Squla helpt kinderen uit gezinnen die net wat minder te besteden hebben. Voor deze kinderen is Squla gratis te spelen. Daarvoor werken wij samen met verschillende goede doelen, stichtingen en organisaties*.

Je kunt Squla direct bij een van de onderstaande organisaties aanvragen. Klik op jouw provincie en bekijk of er een organisatie bij jou in de buurt meedoet. Staat jouw organisatie er niet tussen? Laat dan hier weten via welke organisatie je graag Squla wil aanvragen.

* Iedere organisatie werkt lokaal en onafhankelijk. Vraag bij jouw goede doel, stichting of organisatie na wat de mogelijkheden zijn.

Woordenschat vergroten met WoordExtra

Voor alle peuters en kleuters heeft Squla WoordExtra ontwikkeld, een gratis programma waarmee kinderen de noodzakelijke woorden kunnen leren die ze nodig hebben voor een goede start in groep 3. Sommige kleuters kennen maar 200 tot 300 Nederlandse woorden, of zelfs nog minder. In WoordExtra worden de 2.000 belangrijkste woorden geoefend.

JINC: Betere start op de arbeidsmarkt

Squla is partner van JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Onze Squla-collega’s treden op als vrijwilliger, in de rol van trainer en coach. We laten jongeren kennismaken met beroepen in ons bedrijf, helpen ze ontdekken welk werk bij hen past en leren ze solliciteren. Zo hebben we de kans om een verschil te maken in hun leven. En we krijgen er een inspirerende ervaring en sterkere maatschappijbinding voor terug!

StudyGo

Wist je dat oefenplatform StudyGo bij Squla hoort? StudyGo wil net als Squla dat iedereen met plezier en succes naar school gaat, ook als leerlingen het thuis iets minder breed hebben. Via Stichting Leergeld, Meedoen in Rotterdam en Als ik later groot ben kunnen leerlingen daarom thuis gratis met StudyGo Premium oefenen.

Informeer bij je school of gemeente naar samenwerkingen met deze instanties. Ben je zelf een instantie, dan kun je via stichtingen@studygo.com StudyGo codes aanvragen, of hier meer informatie vinden.

Partners

Dit zeggen ouders over Squla

4,5

  • “Mijn kind is moediger en onthoudt alles sneller​”

  • “Ze gaat makkelijker met de lesstof mee, en school is minder stressvol omdat ze op squla al veel heeft gehad”

  • “Omdat mijn kind veel op squla zit heeft hij een grote sprong gemaakt bij rekenen”

Meer weten?

Stuur een e-mail naar stichtingen@squla.com.*

* Dit e-mail-adres is bedoeld voor stichtingen die interesse hebben om Squla aan te bieden aan de gezinnen die bij ze zijn aangesloten. Indien u als organisatie een samenwerking wilt aangaan met betrekking tot andere zaken, zoals contentsamenwerkingen of marketing, kunt u contact met de klantenservice (klantenservice@squla.com).

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt met ons samen te werken. Wij hebben momenteel al veel samenwerkingen met verschillende organisaties, stichtingen en goede doelen. Je kunt ze hier bekijken. Dit doen we om zo veel mogelijk kinderen te kunnen helpen met leren. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een samenwerking? Stuur dan een e-mail naar stichtingen@squla.com.

Squla is een online leerplatform waarop peuters en kinderen uit groep 1 tot en met 8 spelenderwijs kunnen oefenen met alle vakken van de basisschool. Bij Squla geloven we dat elk kind wijzer wordt door spelenderwijs te leren. Meer informatie lees je via over Squla.

Zowel kinderen die extra oefening nodig hebben als kinderen die goed meekomen op school worden door Squla op een speelse wijze uitgedaagd om te leren.

Speciaal voor de groepen 1 tot en met 3 is Squla voorzien van extra veel beeld en geluid. 

Daarnaast wordt er enige content voor de brugklas aangeboden. Deze content is echter beperkt, omdat het bedoeld is om kinderen uit groep 8 alvast een kijkje te laten nemen bij de stof van de brugklas. Het is dus niet bedoeld om kinderen uit de eerste klas volledig mee te laten oefenen, Squla richt zich op basisschoolkinderen.

Zit jouw kind op de middelbare school en wil het graag oefenen met de stof voor de middelbare school en oefenen voor toetsen? Dan is oefenplatform StudyGo mogelijk interessant! 

Momenteel werken we met ruim 60 stichtingen en andere goede doelen samen. We krijgen veel positieve feedback terug van de organisaties waar we mee samenwerken. Natuurlijk over onze producten maar ook over de samenwerking. Lees hier een blog van Leergeld Parkstad en Zuid-Holland Midden. Ook lees je meer in ons Impactoverzicht van 2022. Waar mogelijk proberen we maatwerk te bieden om via verschillende organisaties zo veel mogelijk kinderen te kunnen ondersteunen met Squla.

Het bestellen van Squla voor stichtingen werkt aan de hand van unieke activatiecodes die ouders zelf kunnen activeren. De activatiecodes bestel je bij ons via e-mail (stichtingen@squla.com). We hebben een minimale afname van 10 stuks, deze zijn onbeperkt houdbaar. Op het moment dat een activatiecode geactiveerd wordt, loopt het lidmaatschap na een jaar automatisch af. De ouders hoeven niks te betalen. 

Speciaal voor stichtingen en goede doelen bieden we Squla tegen kostprijs aan. Dit betekent € 36 voor een jaarlidmaatschap (normale prijs € 105).

Voor het aantal bestelde activatiecodes (vanaf 10 stuks) ontvang je een factuur.

Ja, de verplichte leerstof wordt gedekt. Squla’s onderwijsspecialisten maken vragen die aansluiten op alle gangbare lesmethoden en bij de belevingswereld van kinderen.

Bij het maken van de vragen voor de quizzen en spelletjes hanteren wij de kerndoelen die, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), door de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) zijn vastgesteld. Daarnaast baseren wij ons op de meest gebruikte lesmethoden in het basisonderwijs.

Dat betekent dat de quizzen en spelletjes aansluiten op het niveau van de groep. Uiteraard zitten er altijd makkelijkere en moeilijkere vragen tussen en kent Squla niveau-opbouw. Dit betekent dat de eerste levels van een quiz makkelijker zijn dan de laatste levels.

Wij wisten het al lang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: Squla werkt! Dit bleek uit een studie die Squla deed in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar de zomerdip onder bijna duizend leerlingen in heel Nederland.

Tijdens de zomervakantie is onderzocht wat de effecten zijn van Squla. Kinderen die tijdens de vakantie Squla speelden, hadden 40% minder terugval dan kinderen die dit niet hadden gedaan. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd in het International Journal of Educational Research. 

Wij hechten veel waarde aan privacy en de veiligheid van gegevens en vinden het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een adequate beveiliging. Zo nemen we passende technische en organisatorische maatregelen en zorgen we ervoor dat bedrijven waar we mee samenwerken zich hier ook aan houden.

We slaan gegevens zo veel mogelijk op binnen Europa. Waar dat niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat de gegevens even goed worden beveiligd. We houden ons daarbij altijd aan de eisen die de privacywetgeving stelt. 

Meer informatie over hoe we gegevens beveiligen kan je lezen in ons Privacy Statement