Image

De woorden op een rijtje

De woordenschat is een van de belangrijkste onderdelen in het leren van taal. Hoe meer woorden je kind kent, hoe beter hij zich kan uitdrukken en anderen kan begrijpen. Een ruime woordenschat is daardoor niet alleen belangrijk in het lezen, maar ook in het begrijpen van alle andere lesstof en op sociaal gebied. WoordExtra van Squla is gratis voor kinderen met een taalachterstand.

Ieder kind taalvaardig met WoordExtra

De meeste Nederlandstalige kinderen beginnen het basisonderwijs met een woordenschat van 1.000 tot 3.000 woorden. Maar er zijn ook kleuters die maar 200 tot 300 Nederlandse woorden kennen. Met WoordExtra worden de 2000 woorden die kleuters moeten kennen geoefend. Deze woordenlijst is ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen (ITTA).

Image 1

Wetenschappelijk onderbouwd

WoordExtra is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde uitgangspunten

Image 1

Alle woorden worden hardop voorgelezen

De quizzen worden voorgelezen en zijn ondersteund met vrolijke illustraties

Image 1

Beschikbaar op desktop, tablet en mobiel

Speel WoordExtra waar en wanneer je maar wilt

Voor wie is WoordExtra?

WoordExtra is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, die meer ondersteuning op het gebied van woordenschat kunnen gebruiken. Denk hierbij aan kinderen die opgroeien in taalarme gezinnen of in gezinnen met een migratieachtergrond. Met WoordExtra maken zij spelenderwijs kennis met de 2000 Nederlandse woorden die kinderen in groep 3 nodig hebben.

Gratis WoordExtra aanvragen?

Een WoordExtra-lidmaatschap is gratis voor kinderen die belang hebben bij het oefenen van de woordenschat. Werk jij met kinderen die dit goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld op een school of kinderdagverblijf? Neem contact op via ons contactformulier. Vermeld de naam van de organisatie waar je werkt en hoeveel codes je (gratis) wilt ontvangen.

Ben je al in bezit van een code? Activeer hier.

Codes zijn onder andere uitgedeeld aan de onderstaande organisaties

En aan ruim duizend scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, BSO’s, logopedisten, consultatiebureaus en COA’s. Vraag de organisatie bij jou in de buurt.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via onscontactformulier.

Organisaties en professionals die te maken met kinderen tussen de 3 en 6 jaar die baat hebben bij het (extra) oefenen van de woordenschat kunnen gratis activatiecodes aanvragen. Dit kun je doen door contact op te nemen via het contactformulier. Je ontvangt dan codes om gratis account te creeëren, inclusief een uitgebreide uitleg.

Accounts kunnen geactiveerd worden via www.squla.nl/activeren.

Een account geeft 3 jaar toegang tot WoordExtra. Een account is helemaal gratis.

Je kunt WoordExtra spelen op de computer, tablet en mobiele telefoon. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Voor het spelen op tablet en mobiel kun je beste de app van Squla downloaden. De Squla-app werkt op alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger (let op: dit kan verschillen voor oudere tablets en smartphones). Je kunt overal inloggen met dezelfde inloggegevens.

WoordExtra is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Je vindt WoordExtra
als je het account van je kind instelt op Peuters, Groep 1 of Groep 2.

WoordExtra loopt automatisch af na 3 jaar.

Je kunt je 16-cijferige activatiecode activeren op www.squla.nl/activeren.
Je kunt de WoordExtra-activatiehandleiding downloaden voor een uitgebreide uitleg.
Mocht je problemen ondervinden bij het activeren of is het proces niet duidelijk? Neem contact met ons op via het contactformulier.


Ja. Er zit geen addertje onder het gras. WoordExtra is onderdeel van Squla’s initiatief Steuntje in de Rug, waarmee Squla zoveel mogelijk kinderen willen helpen om goed mee te komen op school.