Image

Oefen en vergroot de woordenschat


Woordenschat is een essentieel onderdeel in het leren van taal. Veel kleuters beginnen de basisschool met een achterstand in taalontwikkeling en woordenschat. Hier hebben zij hun hele schoolperiode last van.

Het vak WoordExtra helpt peuters en kleuters in groep 1 en 2 bij het oefenen en vergroten van hun woordenschat. Met leuke spelletjes komen in ruim 6.000 vragen de belangrijkste woorden aan bod die kinderen moeten kennen als ze naar groep 3 gaan.

Rijmen met Dino Donnie

Ork, ork, ork, dino’s aten niet met een… Je kind gaat in de nieuwe rijmquizzen op pad met Dino Donnie! Zo maakt jouw kind spelenderwijs kennis met klanken en lettergrepen én leert hij alles over dino’s! Wat aten dino’s? En hoe groot zijn dino-eieren?

Vergroot de woordenschat

Hoe meer woorden je kind kent, hoe beter hij zich kan uitdrukken en anderen begrijpen. Een ruime woordenschat is daardoor niet alleen belangrijk in het lezen, maar ook in het begrijpen van alle andere lesstof en op sociaal gebied. Met de quizzen op Squla kan je kind aan de slag om zijn woordenschat te vergroten. Hoe verzamelt een kwal zijn eten? Waar zie je voorverpakte kauwgom? Door nieuwe woorden of uitdrukkingen te verpakken in uitdagende vragen wordt leren leuk!

Meer woorden leren?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor het vergroten van de woordenschat