Image

Lang zullen we lezen

Begrijpend lezen is de basis van alle schoolvakken, en daarmee erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een verhaalsom, een geschiedenistekst of een vraag uit een toets. Als je niet snapt wat er staat, kun je de oefening niet maken.

Bij Squla oefen je vanaf groep 4 met begrijpend lezen. Je kind leert informatie uit een tekst te halen, verbanden te leggen en hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. De zinnen worden telkens een stukje langer en grammaticaal steeds moeilijker. Oefenen met Squla is leuk en sluit perfect aan op lesstof op school!

Thema’s die aansluiten bij je interesses

Houdt je kind van dieren, reizen of juist van griezelverhalen? Lezen wordt een stuk leuker als het aansluit bij je interesses. Daarom kun je bij begrijpend lezen op Squla je eigen thema kiezen. Elk thema heeft verschillende soorten teksten en is afgestemd op het juiste AVI-leesniveau.

Kies het niveau dat bij je past

Heeft je kind nog wat moeite met begrijpend lezen? Of is hij toe aan wat meer uitdaging? Bij elk thema van begrijpend lezen kan je kind kiezen tussen verschillende niveaus: makkelijk, gemiddeld en moeilijk.

Hoe maak je begrijpend lezen leuk?

Pitti, vakspecialist begrijpend lezen bij Squla: “Leesonderwijs gaat bovenal om leesplezier bevorderen. Dat gebeurt op school én thuis. Twee tips? Laat je kind iedere dag een half uurtje lezen in een boek dat zelf gekozen is. En lees iedere dag voor. Laat zien dat lezen leuk is. Voor iedereen!”

Wil je weten hoe Pitti begrijpend lezen op Squla heeft samengesteld?

Oefen de vraagstelling van Cito, ROUTE 8 en IEP

Begrijpend lezen is een belangrijk onderdeel van de LVS-, Entree- en Eindtoets. Hiervoor kan je kind niet leren. Maar oefenen kan wel helpen! De begrijpend leesvragen in het vak toetsen lijken erg op die van Cito-, ROUTE 8- of IEP-toets. Vanaf groep 3 kan je kind op Squla spelenderwijs kennis maken met de vraagstelling van de verschillende toetsaanbieders.

Verder oefenen met begrijpend lezen?

Squla (pages)

De leukste manier van leren! Oefen met rekenen, taal en andere vakken. Bestel Squla nog 10 dagen met €12 korting op een jaarlidmaatschap!

Van € 7,95 p/m voor € 6,95 p/m

Zo wordt lezen leuk: