Image

Doe de spellingtest!

Met dit dictee test je het spellingniveau van je kind. De spellingtest is een gevalideerde test, ontwikkeld door het RID. Na het voltooien van de test ontvang je een foutenanalyse per e-mail, met daarin een overzicht welke spellingregels je kind al beheerst en waar nog extra aandacht nodig is.

Doe de gratis spellingtest en bekijk je spellingniveau

Vul je gegevens in en laat de spellingtest maken door je kind. Het maken van de test duurt ongeveer 15 minuten.

Zo werkt de spellingtest:

Image 1

Start de spellingtest

De test is een digitaal dictee en duurt ongeveer 15 minuten. Je kind maakt de test individueel.

Image 1

Ontvang de foutenanalyse

Per mail ontvang je een uitgebreide foutenanalyse.

Image 1

Aan de slag met spelling

Met behulp van de foutenanalyse kan je kind gericht aan de slag met de lastige spellingregels.

Ontvang een uitgebreide foutenanalyse per mail

Na het afronden van de spellingtest ontvang je een uitgebreide foutenanalyse per mail. Daar vind je welke spellingregels goed gaan bij je kind én welke regels extra aandacht nodig hebben. Zo weet je precies of jouw kind aan de slag moet met weetwoorden, fopletters of letter-klankkoppelingen!

Leer beter lezen en spellen met TaalExtra

Heeft je kind moeite met spelling? En gaat hij, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit? Dan kan spellingmethode TaalExtra helpen. TaalExtra is een online oefenmethode, ontwikkeld in samenwerking met dyslexie-experts, die op een leuke, persoonlijke manier helpt extra te oefenen met spelling, taal en lezen. Zo is jouw kind snel weer op niveau!

Eerste hulp bij spellingproblemen: zo help jij je kind!

Kinderen met spellingproblemen hebben moeite met het fonologisch verwerken van taal. Dit betekent dat ze moeite hebben om gesproken taal te koppelen aan geschreven taal. Zij schrijven letterlijk op wat ze horen! Juf Shelby deelt de oorzaak én 6 tips om je kind te helpen!

Het ontdekken van een spellingachterstand

Het ontdekken van een spellingachterstand kan lastig zijn. Vaak helpt het om met de leerkracht van je kind in gesprek te gaan en je zorgen te uitten. De leerkracht ziet hoe jouw kind presteert in de klas en heeft het beste beeld van eventuele problematiek. Zelf benieuwd wat je kind lastig vindt? Doe dan de spellingtest van Squla en ontvang een uitgebreide foutenanalyse per mail.

Moeite met spelling?

Wanneer een kind moeite heeft met spelling, wordt vaak gedacht dat er dyslexie in het spel is. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Elk kind kan minder goed zijn in spelling. Kinderen die moeite hebben met spelling vinden vaak de klank-letterkoppeling lastig. Het Zij schrijven daarom fonetisch (precies wat ze horen). Kinderen die minder goed zijn in spelling zijn gebaat bij extra oefening!

Heeft je kind moeite met spelling? Ontdek meer informatie en handige tips!