Image

Ook met dyslexie kun je het een heel eind schoppen!

Kijk bijvoorbeeld naar Einstein, John Lennon, Picasso, Jamie Oliver en Joop van den Ende. Allemaal personen met dyslexie. Ondersteun en geef je kind meer zelfvertrouwen met lezen en spellen door te oefenen met de unieke spellingmethode TaalExtra.

Wat is dyslexie?

Dyslexie is een aangeboren stoornis, waarbij het kind moeite heeft met lezen, spelling en het begrijpen van woorden. De oorzaak is niet eenduidig, maar bij kinderen met dyslexie gaat de taalontwikkeling langzamer dan die van hun leeftijdgenootjes. Het opnemen van nieuwe informatie als klanken, woorden, verhalen en teksten is erg lastig voor hen. En ondanks dat je veel samen oefent, gaat hij of zij weinig tot niet vooruit.

Zo herken je dyslexie bij je kind

Het ‘niet vooruitgaan’ is vaak een belangrijk kenmerk voor het aantonen van dyslexie. Je kind hoeft ook niet aan alle dyslexie-symptomen te voldoen. Ieder kind is uniek en daarom zijn de herkenningspunten ook voor iedereen anders.

Image 1

Desinteresse in letters

Moeite met rijmen, klokkijken, het alfabet en letters uit elkaar houden

Image 1

In ‘spiegelschrift’ schrijven

Letters en klanken worden gespiegeld geschreven.

Image 1

Moeite met lezen

Moe na het lezen en tijdens voorlezen stotteren en hakkelen.

Vermoed je dat jouw kind dyslexie heeft? Blijf er niet mee zitten!

De officiële diagnose ‘dyslexie’ kan alleen door een arts, gezondheidszorgpsycholoog of orthopedagoog worden gesteld. Deze behandelmethode is erg kostbaar en heeft een lange trajectduur. Om in aanmerking te komen moet aan bepaalde eisen worden voldaan.

Kinderen met dyslexie hebben juist baat bij een zo vroeg mogelijke ondersteuning. Als ouder kun je hier een belangrijke en op simpele wijze een bijdrage aanleveren.

Wanneer in aanmerking voor een behandeling?

  • Je kind is tussen de 7 – 12 jaar oud
  • Je kind behoort bij drie achtereenvolgende meetmomenten tot de zwakste 10% (E-score Cito) op spelling en op lezen tot de zwakste 16% (D-score) of de zwakste 10% (E-score).
  • De school voldoende extra begeleiding heeft geboden gedurende 6-12 maanden.

Hoe kan je als ouder helpen?

  • Houd de ontwikkeling van je kind zelf goed in de gaten.
  • Bespreek je vermoedens met de leerkracht van je kind of door de IB’er van school aan te schieten.
  • Ga met je kind lezen en iedere dag een kwartiertje met spelling oefenen.
  • Speel samen met je kind de quizzen en games van TaalExtra.

In kleine stapjes beter leren spellen en lezen met TaalExtra van Squla

Als spelling en lezen niet zo makkelijk gaan, dan is dat voor kinderen soms best frustrerend in onze talige wereld. Daarom heeft Squla TaalExtra ontwikkeld: een wetenschappelijk bewezen én leuke methode die kinderen helpt makkelijker en met meer zelfvertrouwen te leren lezen en spellen. 

Met TaalExtra wordt je kind in kleine stapjes beter in spellen en lezen. Toch niet wat je zoekt? 30 dagen geldteruggarantie!