Schrijf je ’trein’ of ’trijn’? Je kind leert het met TaalExtra nu ook op tablet en mobiel!

Pim

Schrijf je ‘boom’ of ‘doom’? En is het ‘gauw’ of ‘gouw’? Voor kinderen die hier moeite mee hebben is er TaalExtra. Deze spellingmethode is ontwikkeld in samenwerking met experts op het gebied van spelling en lezen en helpt kinderen om weer op niveau te komen. Goed nieuws: oefenen kan vanaf nu niet alleen via de computer, maar ook via de app op tablet en mobiel!

TaalExtra: geen dyslexie, wel moeite met spelling

Oefenmethode TaalExtra is er voor de kinderen die moeite hebben met spellen en lezen, maar ’te goed’ zijn voor een dyslexiediagnose. Deze kinderen vielen lang tussen wal en schip, daarom heeft Squla de handen ineen gestoken met RID en ZIEN in de Klas. Deze dyslexiebehandelaren zijn expert op het gebied van het leren van spelling en lezen. Met TaalExtra maken we samen de specialistische kennis uit deze praktijken beschikbaar voor alle kinderen die moeite hebben met spelling en lezen. Zo kunnen alle kinderen die wat zwakker zijn in spellen en lezen op een leuke manier oefenen en weer op niveau komen.

Beschikbaar in de app

Een jaar geleden werd TaalExtra op de computer gelanceerd. Sindsdien leren ruim 5000 kinderen beter spellen en lezen met de oefenmethode. Van hen ontvingen we feedback dat het fijn zou zijn om TaalExtra ook als app te kunnen gebruiken. Aangezien we hen daar helemaal gelijk in moesten geven, is er sindsdien hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Om TaalExtra op tablet en mobiel te spelen moet de app van Squla gedownload worden in de App store of Google Play store. Inloggen kan met het account dat reeds op de computer gebruikt wordt. De voortgang wordt altijd opgeslagen en gesynchroniseerd. Even op de tablet spelen en later verder op de computer? Wij onthouden waar de gebruiker was gebleven.

Combinatie met Squla

TaalExtra kan los gekocht worden, maar de meeste gebruikers bestellen een combinatie van TaalExtra en Squla. Het Squla-vak Spelling wordt in dit geval vervangen door spellingmethode TaalExtra. Voor kinderen werkt de afwisseling van de reguliere Squla-vakken en TaalExtra motiverend. De combinatie met TaalExtra voegt bovendien een voorleesfunctie aan alle Squla-vakken toe. Dit betekent dat alle geschreven tekst wordt voorgelezen. Voor kinderen die moeite hebben met lezen is dit een fijne bijkomstigheid.
Kijkt voor meer informatie op squla.nl/taalextra.
TaalExtra app spelling oefenen
Spelling oefenen met app TaalExtra
TaalExtra spelling oefenen in de app op mobiel en tablet

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!