Lidmaatschappen op TaalExtra zijn doorlopende abonnementen, tenzij anders vermeld. Na de contractperiode geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Een kortingscode is, indien van toepassing, geldig volgens een aangegeven termijn en minimumbedrag. Houd er rekening mee dat je per bestelling maar één kortingscode kunt verzilveren. Als de bestelling al is geplaatst, kan er naderhand geen gebruik meer gemaakt worden van de kortingscode.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas en RID. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

De methodes verschillen op meerdere vlakken van elkaar. De ene methode is niet beter of uitgebreider dan de andere methode, we raden je aan de keuze dus niet alleen hier vanaf te laten hangen. Bespreek vooral met school welke methode het beste bij jouw kind past.

Thema’s
Allereerst is er een verschil in thema’s. TaalExtra van ZIEN in de Klas werkt met een piratenthema met eilanden en TaalExtra van RID werkt met een stedenthema. Elk eiland en elke stad behandelt een andere spellingregel. Bij RID zijn er naast spellingoefeningen ook vier leesplekken, waarin uitgebreide leesoefeningen aan bod komen.

Het pakket met hulpmiddelen
Bij alle methodes ontvang je een pakket thuis met poster in het desbetreffende thema met een stickervel. Nadat een onderdeel is afgerond, kan je kind een sticker plakken op de poster. Daarnaast ontvang je bij alle methodes een boekje of waaier waarin de spellingregels worden uitgelegd en een ouderhandleiding. Kies je voor de methode van ZIEN in de Klas, dan ontvang je ook een werkboek met offline oefeningen en dictees.

Kleuren en symbolen
ZIEN in de Klas en RID maken gebruik van kleuren om klanken uit te leggen. ZIEN in de Klas gebruikt daarnaast ook symbolen voor de verschillende klanken en regels. Beiden hebben zij een digitaal klankentoetsenbord.

Rol van de ouder
Bij de methode van ZIEN in de Klas is meer hulp van de ouder nodig. Zo dient de ouder de offline einddictees in het werkboek af te nemen en help je bij het doen van de oefeningen. Bij RID werkt het kind zelfstandiger, de tussentoetsen worden digitaal afgenomen.

Je kunt TaalExtra spelen op de computer en via de Squla-app. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.

TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is ontwikkeld door de orthopedagogen en/of psychologen van ZIEN in de Klas en RID. Zij hebben jarenlange ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. De methodes binnen TaalExtra zijn gebaseerd op Leren Lukt van ZIEN in de Klas en CODE van RID. In deze behandelingen zijn de meest recente wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring vanuit de praktijk verwerkt.

TaalExtra heeft regelmatig instap- en tussentoetsen. Hierdoor zie je de vooruitgang van je kind en wordt geadviseerd waar extra oefening nodig is. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft geoefend en wat er goed of slecht ging.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Indien je binnen 14 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.