Engels leren

Met Squla leert je kind online spelenderwijs Engels lezen, verstaan en spreken. Wanneer kinderen vroeg beginnen met het leren van een taal, pikken ze dit vaak snel en gemakkelijk op. Geef je kind dus een voorsprong en oefen vanaf groep 1 Engels bij Squla! Alle vragen zijn in het Engels geschreven of uitgesproken, zo raakt je kind snel vertrouwd met de taal. De quizzen voor groep 1 t/m 3 bevatten extra veel beeldmateriaal. Vanaf groep 4 zijn er uitdagende games en quizzen waarmee de woordenschat verder wordt uitgebreid. Naast lezen en verstaan, leert je kind nu ook Engels spreken op Squla! Spreek het woord hardop uit en met de spraakherkenningstool leer je de juiste uitspraak.

Voor groep 4 t/m 8 zijn er ook adaptieve quizzen beschikbaar. De moeilijkheidsgraad van de quizzen past zich automatisch aan naar het niveau van je kind. Lees er meer over op deze pagina.

Engels leren met online quizzen, games en uitlegfilmpjes

Je kind kan kiezen uit verschillende onderwerpen om in te quizzen. Met leuke games wordt de woordenschat verder uitgebreid en leert je kind zelfstandig Engels lezen, verstaan en spreken.

Thema’s die aan bod komen zijn:
  • My body
  • Animals
  • Alphabet and numbers
  • Around the house and on the streets
  • Food and drinks

Nieuw bij Engels: Oefen de uitspraak!

Met de gloednieuwe spraakherkenningstool oefent je kind de Engelse uitspraak. Druk de knop op je computer, tablet of mobiel in en het oefenen kan beginnen. Je leert door het woord wat is voorgelezen, hardop te herhalen. Met korte woorden oefen je eerst de uitspraak, daarna worden de zinnen steeds iets langer. De quizzen zijn adaptief en passen zich automatisch aan naar het niveau van je kind. Zo leert ieder kind vloeiend Engels spreken op zijn of haar eigen niveau en op het eigen tempo!

Adaptieve quizzen op Squla

Wat zijn adaptieve quizzen?

De term “adaptief” komt uit het Engels en betekent “iets dat zich aanpast”. Een adaptieve quiz is een quiz waarbij de moeilijkheidsgraad zich vanzelf aanpast naar het leerniveau van het kind. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk dus!

Een voorbeeld: Luca wil Engels leren spreken.

In Squla’s adaptieve woordenschat quiz, krijgt Luca woorden als “cheap”, “shopping list” en “That soup is spicy”.

Als Luca alle vragen goed beantwoordt, zal ze moeilijkere woorden krijgen, zoals “eggplant”, “queue” en “The butcher sells sausage and pork”.

Als Luca de woorden lastig vindt en de vragen incorrect beantwoordt, krijgt ze juist makkelijkere vragen, zoals “cucumber” en “sweet”.

Het voordeel van adaptiviteit is duidelijk: de leerstof is nooit te moeilijk, maar ook nooit te simpel. Het biedt altijd precies de juiste balans tussen uitdaging en plezierig.

De adaptieve Engelsquizzen zijn nu nóg leuker in de app!

Versla de bazen in de adaptieve Engelsquizzen. Bij elke op niveau-quiz krijg je een online set keuzekaarten te zien. Kies een kaart, volbreng de opdracht met succes en verdien extra bonusmunten. Heb je genoeg bonusmunten verzameld, dan mag je het opnemen tegen een van de bazen in een spannend duel! De munten komen vrij als de baas is verslagen.

Maak spelenderwijs kennis met de vraagstelling van Cito

Vanaf groep 3 bieden we quizzen aan die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs kennis maken en van tevoren vertrouwd met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Naast Engels leer je op Squla meer talen spreken zoals; Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Juist extra oefenen met spelling, taal of begrijpend lezen? Met Squla wordt je kind spelenderwijs beter!

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu