Image

TaalExtra ZIEN in de Klas

ZIEN in de Klas is één van de methodes binnen TaalExtra. De methode is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen behandeling Leren Lukt van onderwijsbureau ZIEN in de Klas. In de methode vind je leuke online en offline quizzen in het thema ‘piraten’ met eilanden. Alle oefeningen beginnen met een uitlegfilmpje en worden voorgelezen. Ook zijn er online en offline dictees, geheugensteuntjes en kun je woordjes oefenen met Flitsen.

Image 1

Extra oefeningen in het werkboek

De online quizzen zijn aangevuld met offline oefeningen en dictees in het werkboek.

Image 1

Belangrijke rol voor
de ouder

Doe samen met je kind oefeningen en test de kennis van je kind met een einddictee.

Image 1

Gebruik van kleuren en symbolen

Gebruik kleuren en symbolen om de verschillende klankgroepen uit elkaar te houden.

Hoe ziet de methode eruit?

De methode van TaalExtra ZIEN in de Klas bestaat uit eilanden met missies. In elke missie (een reeks oefeningen) komt een andere spellingregel aan bod. Je kind begint met een instaptoets, waaruit blijkt met welke missie je kind kan starten. De missies gaan van passieve naar actieve oefeningen en lopen op in moeilijkheidsgraad. Een aantal oefeningen staat in het werkboek. Als ouder neem je aan het eind van elk eiland het einddictee af. Heeft je kind de missie volbracht, dan mag hij een sticker plakken op de schatkaart!

Gebaseerd op Leren Lukt

TaalExtra is gebaseerd op Leren Lukt van onderwijsbureau ZIEN in de Klas. ZIEN in de Klas heeft jarenlange ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. Leren Lukt is ontwikkeld voor kinderen met dyslexie en lees- en spellingproblemen en leert kinderen spellen door in de basis woorden te verklanken. De methode is gebaseerd op effectief bewezen aspecten vanuit de praktijk en recente ontwikkelingen in de wetenschappelijke literatuur. Het team bestaat uit NVO-orthopedagogen, GZ-psychologen en NIP-psychologen met veelal een PABO-achtergrond en/of ervaring in het basisonderwijs.

Waaruit bestaat het pakket?

Hoewel wij de methode zo leuk mogelijk proberen te maken, kan het voor je kind soms toch even lastig worden. Daarom ontvang je materialen thuis die je kind helpen motiveren. Het pakket bevat een werkboek, spellingkompas, schatkaart en stickers. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond, dan mag hij een sticker plakken op de schatkaart uit het pakket. In het spellingkompas vind je alle spellingregels en een klankkaart. Uniek aan TaalExtra van ZIEN in de Klas is het werkboek met oefeningen, een ouderhandleiding en dictees.

Belangrijke rol als ouder

Bij de TaalExtra-methode van ZIEN in de Klas heb je als ouder een belangrijke factor in het succes van TaalExtra. Niet alleen helpt het je kind wanneer jij betrokken bent bij de oefenmomenten, ook vragen we je om na ieder eiland een einddictee af te nemen om te testen of je kind de stof echt beheerst. Verder is het leuk om af en toe samen een potje te Flitsen. Als ouder blijf je op de hoogte van de voortgang via rapportmails en in je ouderaccount.

Kleuren en symbolen

De TaalExtra-methode van ZIEN in de Klas maakt gebruik van kleuren en symbolen om klankgroepen uit elkaar te houden. De klanken worden gekoppeld aan een kleur en/of een symbool en verschillende regels. Raakt je kind uit koers? Pak dan het spellingkompas erbij met de handige klankkaart. Handig als geheugensteuntje voor bij de quizzen en dictees. Of gebruik het klankentoetsenbord in het online platform.

Samenwerking Squla en ZIEN in de Klas

ZIEN in de Klas heeft als missie alle klassen gelukkig te zien door te investeren in goed onderwijs. Squla en ZIEN in de Klas hebben elkaar gevonden op het snijpunt van hun hoofddoelen: het bieden van ondersteuning en het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen op het gebied van spelling en lezen.

Met TaalExtra wordt je kind in kleine stapjes beter in spellen en lezen.
Toch niet wat je zoekt? 14 dagen geldteruggarantie!