Image

Aardrijkskunde oefenen

Aardrijkskunde is erg belangrijk om de wereld om je heen te leren kennen en begrijpen. Dat kan met Squla! In leuke quizzen en games oefent je kind met belangrijke thema’s van Nederland, Europa, de wereld en de ruimte. Welke seizoenen zijn er? Hoe verdedigt Nederland zich tegen het water? Wat is groene energie? Voor alle groepen zijn er uitdagende quizzen en games.

In de onderbouw heet het vak De wereld. Vanaf groep 4 komen er in het vak aardrijkskunde per groep steeds meer onderwerpen aan bod. Van verkeer, economie en milieu tot culturen en religies. Zo ligt de wereld ineens aan je voeten…

Aardrijkskunde op de basisschool

Aardrijkskunde op de basisschool richt zich vooral op de wereld om ons heen. Het vak helpt je kind om een wereldbeeld op te bouwen. Op Squla begint je kind al spelenderwijs in zijn eigen omgeving. Bijvoorbeeld: wat is afval en waar gaat het afval in jouw buurt naar toe? Later wordt er uitgezoomd naar Nederland, Europa en de rest van de wereld. Zo helpt Squla je kind de wereld ontdekken! 

Aardrijkskunde is geen topografie

Bij aardrijkskunde denken de meeste mensen vaak aan topografie. Topografie is het kunnen aanwijzen van plaatsen, provincies, hoofdsteden, wateren én  werelddelen. Aardrijkskunde gaat over veel meer dan dat. Hoe zit het bijvoorbeeld met de regionale verschillen in eigen land? Hoe werkt ons klimaat? Welke natuurlijke gevaren zijn er in de wereld? Aardrijkskunde is de wetenschap die onderzoekt wat er op aarde gebeurt en is dus anders  dan topografie!

Verder oefenen met aardrijkskunde?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor aardrijkskunde