Aardrijkskunde oefenen

De wereld heeft zoveel te ontdekken! Voor alle groepen van de basisschool zijn er op Squla uitdagende quizzen en games op het gebied van aardrijkskunde. Bij de onderbouw heet het vak ‘De wereld’. Kinderen leren hier alles de wereld om zich heen. Maar ook minder bekenden onderwerpen komen aan bod. Zo zijn er quizzen over goede doelen als WNF en Unicef. Extra leuk, met de avonturen van Sil op school leren groep 1 en 2 spelenderwijs over thema’s zoals buitenspelen en schoonmaken.

Ieder groepsniveau bevat eigen onderwerpen die aansluiten op de lesstof in de klas. Spelenderwijs oefent de bovenbouw met kaartlezen en komen ze alles te weten over het klimaat, verschillende culturen en het milieu. Door memory te spelen leert groep 6 de verschillende grondsoorten zonder het zelf door te hebben.

Aardrijkskunde oefenen met quizzen en games

Je kind kan kiezen uit quizzen, oefengames en uitlegfilmpjes. Ook samen met vriendjes spelen kan, elkaar uitdagen en kijken wie er wint. Zo wordt leren leuk.

De leerzame quizzen sluiten aan op de lesstof en gaan o.a. over:
  • Seizoenen en klimaat
  • Energie en milieu
  • Grondsoorten en landschappen
  • De aarde in de ruimte
  • Economie en de Europese Unie
  • Cultuur en religie

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Squla is het enige online oefenprogramma voor thuis in alle vakken van de basisschool. Zo oefen je naast aardrijkskunde ook met rekenen of begrijpend lezen. Juist opzoek naar meer uitdaging? Speel dan Engels of 21st century skills.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu