Rekenen oefenen

Rekenen oefenen loont! Je kind kan het leren, in welke groep hij of zij ook zit. Het is een van de basisvakken die helpt anderen vakken onder de knie te krijgen. In groep 1 wordt begonnen met ‘tellen’ en bevatten de quizzen op Squla extra veel beeldmateriaal. Daarna wordt het vak elk groepsniveau verder uitgebreid en oefen je met de tafels, gewichten en maten, breuken en procenten. Leren rekenen is extra leuk door de online games, zoals de katapult en bubbelprikker. Ook goed om te weten: al onze spellen zijn ontwikkeld door onderwijsspecialisten.

Voor groep 4 t/m 8 zijn er ook adaptieve rekenquizzen beschikbaar. De moeilijkheidsgraad van de quizzen past zich automatisch aan naar het niveau van je kind. Lees er meer over op deze pagina.

Rekenen oefenen met quizzen en games

Je kind kan kiezen uit quizzen, oefengames en uitlegfilmpjes. Ook samen met vriendjes spelen kan, elkaar uitdagen en kijken wie er wint. Zo wordt leren leuk.

Rekenen oefenen bij Squla kan op het gebied van:
  • Tellen
  • Optellen & aftrekken
  • Delen & vermenigvuldigen
  • Klokkijken
  • Tafels
  • Breuken, procenten en verhoudingen

Adaptieve quizzen op Squla

Wat zijn adaptieve quizzen?

De term “adaptief” komt uit het Engels en betekent “iets dat zich aanpast”. Een adaptieve quiz is een quiz waarbij de moeilijkheidsgraad zich vanzelf aanpast naar het leerniveau van het kind. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk dus!

Een voorbeeld: Lisa wil leren om op te tellen.

In Squla’s adaptieve optellen quiz, krijgt Lisa vragen als “1 + 3 = …”, “2 + 5 = …” en “3 appels and 2 peren liggen op tafel. Hoeveel fruitstukken hebben we?”.

Als Lisa ze allemaal goed beantwoordt, zal ze moeilijkere optelvragen krijgen, zoals “In de dierentuin wonen twee giraffen, drie apen en acht beren. Hoeveel dieren wonen er in de dierentuin?”.

Als Lisa de vragen lastig vindt en de vragen incorrect beantwoordt, krijgt ze juist makkelijkere vragen, zoals “1 + 1 = …” en “1 + 2 = …”.

Het voordeel van adaptiviteit is duidelijk: de leerstof is nooit te moeilijk, maar ook nooit te simpel. Het biedt altijd precies de juiste balans tussen uitdaging en plezierig.

Nieuw: versla de baas

De adaptieve rekenquizzen zijn nu nóg leuker!

Versla de bazen in de op niveau-rekenquizzen. Na het openen van de missie start je met een online set keuzekaarten, waarmee je verschillende quizzen speelt en bonusmunten kunt verdienen. Wanneer je genoeg bonusmunten hebt verzameld, mag je het opnemen tegen de bazen in een spannend duel! De munten komen vrij als je de baas hebt verslagen. Zo blijft het leuk en je kind gemotiveerd!

Thuis oefenen met rekenen?
Lees ons blogs

Spelenderwijs beter worden in rekenen en tafels

Het oefenen van de tafels wordt nog leuker met deze te downloaden tafelkaarten! Hang hem boven je bed, aan de deur of op de koelkast.

Meer vakken...

Gaat rekenen al goed, oefen dan met begrijpend lezen, spelling of leer alle hoofdsteden van Europa kennen – ieder kind heeft een andere reden om blij te worden van Squla.

Spelenderwijs oefenen met de Cito-vraagstelling

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu