Image

Rekenen oefenen

Getallen herkennen, leren optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Rekenen oefenen loont! Met de quizzen en games van Squla komen alle rekensommen aan bod en leert je kind spelenderwijs steeds beter hoofdrekenen. Elk groepsniveau heeft zijn eigen missies die aansluiten bij de lesstof in de klas.

Goed om te weten, alle rekenvragen zijn ontwikkeld door onderwijsspecialisten. Zo leert je kind klokkijken, tafels en oefent hij of zij met breuken en procenten. Oefenen met rekenen is op Squla extra leuk door de online games, zoals de katapult en bubbelprikker.

Oefen de vraagstelling van Cito, ROUTE 8 en IEP

Voor de LVS-, Entree- en Eindtoets kan je kind niet leren. Maar oefenen kan wel helpen! Vanaf groep 3 kan je kind op Squla spelenderwijs kennis maken met de vraagstelling van de verschillende toetsaanbieders (Cito, ROUTE 8 en IEP). Een belangrijk onderdeel van de toets is rekenen. De rekenvragen in het vak Toetsen lijken erg op die van Cito-, ROUTE 8- of IEP-toets. Zo kan je kind alvast ervaring opdoen met de vraagstelling en gaat hij vol zelfvertrouwen de toets tegemoet.

Adaptieve rekenquizzen

Bij Rekenen op niveau kan je kind vanaf groep 4 adaptieve quizzen spelen. Hierbij past de moeilijkheidsgraad zich vanzelf aan naar het leerniveau van je kind. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk dus! Zo hebben de quizzen altijd precies de juiste balans tussen uitdaging en plezier en blijft leren leuk!

Automatiseer de tafels

Om later breuken goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat je kind de tafels kan automatiseren. Om de tafels uit het hoofd te leren, moet je blijven oefenen. Saai? Welnee! Op Squla hebben we extra veel variatie aangebracht in de tafels; van katapult-quizzen tot de ‘uit je hoofd’-missies. Je vindt de nieuwe tafelquizzen in het vak rekenen. 

Geef je kind meer zelfvertrouwen en leerplezier met de leuke quizzen en games van Squla! Niet tevreden? Ontvang binnen 30 dagen je geld terug!

Leer de tafels met dit leuke rekenspelletje!

In groep 4 komen voor het eerst de keersommen aanbod. Dit is voor sommige kinderen een feestje maar soms ook best lastig zijn voor je kind. Met deze tafelkaart van 1 t/m 10 oefen je samen met je kind de tafels en vergroot hun zelfvertrouwen in het rekenen. Hang de tafelkaart op, maak er een spelletje van en streep één voor één de tafels af die je kind al kent. Meer uitdaging nodig? Er is ook een tafelkaart van 11 t/m 20!

Tips voor het oefenen van rekenen