Rekenen oefenen

Rekenen oefenen loont! Je kind kan het leren, in welke groep je kind ook zit. Spelenderwijs leren is door onze online games nog leuk ook. En voor jou als ouder goed om te weten: al onze spellen zijn door onderwijsspecialisten ontwikkeld.

Voor groep 4 t/m 8 zijn er sinds kort ook adaptieve quizzen beschikbaar. De moeilijkheidsgraad past zich dan automatisch aan naar het niveau van je kind. Lees er meer over op deze pagina.

Rekenen oefenen met quizzen en games

Je kind kan kiezen uit quizzen, oefengames en uitlegfilmpjes. Ook samen met vriendjes spelen kan, elkaar uitdagen en kijken wie er wint. Zo wordt leren leuk.

Rekenen oefenen bij Squla kan op het gebied van:
  • Tellen
  • Optellen & aftrekken
  • Delen & vermenigvuldigen
  • Klokkijken
  • Tafels
  • Breuken, procenten en verhoudingen
Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind alvast ervaring opdoen met de Cito-vraagstelling.

Nieuw: Adaptieve quizzen op Squla

Wat zijn adaptieve quizzen?

De term “adaptief” komt uit het Engels en betekent “iets dat zich aanpast”. Een adaptieve quiz is een quiz waarbij de moeilijkheidsgraad zich vanzelf aanpast naar het leerniveau van het kind. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk dus!

Een voorbeeld: Lisa wil leren om op te tellen.

In Squla’s adaptieve optellen quiz, krijgt Lisa vragen als “1 + 3 = …”, “2 + 5 = …” en “3 appels and 2 peren liggen op tafel. Hoeveel fruitstukken hebben we?”.

Als Lisa ze allemaal goed beantwoordt, zal ze moeilijkere optelvragen krijgen, zoals “In de dierentuin wonen twee giraffen, drie apen en acht beren. Hoeveel dieren wonen er in de dierentuin?”.

Als Lisa de vragen lastig vindt en de vragen incorrect beantwoordt, krijgt ze juist makkelijkere vragen, zoals “1 + 1 = …” en “1 + 2 = …”.

Het voordeel van adaptiviteit is duidelijk: de leerstof is nooit te moeilijk, maar ook nooit te simpel. Het biedt altijd precies de juiste balans tussen uitdaging en plezierig.

Cito-op-squla

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu
Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis in alle vakken van de basisschool

Of dat je nu extra oefening nodig hebt, of op zoek bent naar meer uitdaging. Speel Squla op je eigen niveau en in je eigen tempo.

Bestel nu