Image

Sociale vaardigheden oefenen

Niet alle kinderen ervaren dezelfde emoties. Het is belangrijk dat je kind leert deze gevoelens en emoties te herkennen en ook zijn eigen gevoelens durft te uiten. Sociale vaardigheden helpen hierbij en oefen je binnen het vak SoVa. Met de leerzame quizzen van SoVa leren kinderen omgaan met eigen en andermans gevoelens, wensen en opvattingen.

Al spelend wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderd en leert je kind over onderwerpen als samenwerken, normen en waarden en (digitaal) pesten. In de quizzen komen situaties voorbij die goed aansluiten op de belevingswereld van het kind. Zo wordt er ontdekt dat niet alle kinderen hetzelfde zijn en dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ is als het gaat om gevoelens. 

Het belang van sociale vaardigheden

Goed kunnen luisteren, je gevoelens uiten, iets bespreken en omgaan met je klasgenoten: het vak SoVa richt zich op de sociale vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Wat doe je als je wordt gepest of ziet dat je klasgenoot gepest wordt? Hoe stel je grenzen? Met de spelletjes op Squla leert je kind op een leuke en leerzame manier om te gaan met zijn eigen en andermans gevoelens en emoties.

Ook oefenen met de schoolvakken?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!

Tips voor het oefenen van sociale vaardigheden: