Checkit!

Squla bevat naast quizzen over de reguliere lesstof ook extra quizzen. Checkit! staat voor alle bijzondere quizzen van Squla, waarbij je kind niet specifiek over 1 vak leert maar waarbij meerdere vakken samenkomen of waarbij kennis over een specifiek thema wordt getest. Zo kan je kind yoga-oefeningen doen of thema-quizzen spelen zoals de kinderboekenweek-quiz en de 5-mei-quiz. De quizzen worden regelmatig vernieuwd waardoor je kind steeds iets nieuws leert.

De quizzen onder Checkit! zijn bedoeld voor kinderen in groep 4 t/m 8 die op zoek zijn naar extra uitdaging en verdieping.

Waarom is Checkit! belangrijk?

Naast reguliere kennis is het ook belangrijk dat je kind over andere dingen leert. Een verrijking van de algemene kennis heeft namelijk vele voordelen. Ten eerste zal je kind een stuk beter mee kunnen praten over allerlei onderwerpen. Het klinkt misschien niet als een ‘big deal’, maar hierdoor zal je kind een stuk comfortabeler voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook de blik op de wereld van je kind verbreden. Je kind snapt beter hoe dingen in elkaar zitten waardoor hij of zij meer open-minded wordt en wat bijdraagt aan het inzichtelijk denken. Een nieuwe situatie zal hem of haar een stuk gemakkelijker afgaan, problemen zijn makkelijker op te lossen en je kind zal in staat zijn betere beslissingen te maken.

Blogs over Checkit!

Wat leert mijn kind met Checkit!?

Checkit! is ontzettend divers. Naast uitlegfilmpjes, leer je met de games en quizzen onder andere over de onderwerpen:

  • Nieuwsbegrip
  • De ruimte
  • Jonge dieren
  • Natuurrampen
  • Vincent van Gogh
  • Unicef en WNF
  • Belangrijke uitvindingen
Psst… Ook als volwassene leer je met Checkit! stiekem nog iets nieuws.

Nieuwbegrip

Nieuwsbegrip, bekend van de interactieve begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit, stelt wekelijks materiaal beschikbaar aan Squla voor een actuele nieuwsquiz. Zo leert je kind spelenderwijs over een onderwerp dat in die week veel in het nieuws was.

Meer vakken...

Beter rekenen, oefenen met taal, alle hoofdsteden van Europa kennen – ieder kind heeft een andere reden om blij te worden van Squla.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu