Image

Check, check, dubbelcheck!


Is je kind toe aan even iets anders dan het oefenen van de reguliere lesstof? In Checkit! speel je leuke quizzen over bijzondere thema’s en de actualiteit, zoals WNF, KNVB voetbal en de Kinderboekenweek. Maandelijks komen er een nieuwe thema-quizzen bij. En iedere week kan je kind zijn kennis over het laatste nieuws toetsen in de wekelijkse Nieuwsbegrip-quiz. Zo leert je kind niet alleen taal, rekenen en lezen, maar wordt hij zich ook bewust van wat er nog meer in de wereld speelt.

Extra leuk: in veel quizzen zit een prijsvraag verstopt. Speel de quiz, leer nieuwe feitjes en maak kans op leuke prijzen! 

Wekelijks een quiz over het nieuws

Nieuwsbegrip, bekend van de interactieve begrijpend leeslessen en contextopgaven aan de hand van de actualiteit, stelt wekelijks materiaal beschikbaar aan Squla voor een actuele nieuwsquiz. Het nieuws van Nieuwsbegrip wordt verwerkt in de leuke quizvragen van Squla. Zo leert je kind spelenderwijs over een onderwerp dat in die week veel in het nieuws was.

Samenwerking met WWF

Squla werkt al jaren samen met Het Wereld Natuur Fonds (WWF). Zo leert je kind alles over de de natuur, de risico’s en dieren! Van plastic tot de walvis en van de tijger tot de haai! Op Squla verdien je muntjes voor goede antwoorden, wist je dat je deze muntjes kan doneren aan een WWF?

Filmworkshops

Camera klaar? Filmen maar! In samenwerking met Cinekid leert Lisanne, bekend van TikTok, leert je kind de coolste technieken. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een thaumatroop of een flipboekje maakt? Lisanne wel! In het vak Checkit! legt ze stap voor stap uit hoe je kind dit zelf thuis kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, pen én papier!

Samenwerking met Unicef

Waar heb je als kind allemaal ‘recht’ op? Dat klinkt als een grote vraag hè? In de quizzen in samenwerking met Unicef leert je kind over kinderrechten. Een mooi aanknopingspunt voor een gesprek over rechten aan de keukentafel! Extra bijzonder: de muntjes die juiste antwoorden opleveren, kan je kind ook doneren aan Unicef!

Wisselende themaquizzen oefenen?

Squla (pages)

Begin het schooljaar goed. Nu met €15 back2school-korting op een jaarlidmaatschap en een scheurkalender cadeau.

Vanaf €15 korting p/j

Tips voor Checkit!