Alles over slaap bij kinderen

Eten en drinken is belangrijk voor kinderen, maar slaap is minstens zo belangrijk. Als je kind onvoldoende slaapt, ondervinden zowel je kind als jouw gezin hier de gevolgen van. Een slaaptekort kan het gedrag beïnvloeden en kan bovendien tot concentratieproblemen leiden. Om het belang van slaap voor je kind duidelijk te maken, heeft Squla hier de belangrijkste zaken met betrekking tot slapen op een rijtje gezet.

Zo voorkom je slaapproblemen bij kinderen 

Heeft je kind moeite om in slaap te komen of wordt hij ‘s nachts vaak wakker? Dan is het logisch dat jij je hier als ouder zorgen over maakt. Denk overigens niet dat je kind de enige is die hiermee zit, want slaapproblemen bij kinderen komen veelvuldig voor. Welke dat zijn en hoe je ze kunt voorkomen lees je hier.

Smartphone of tablet mee naar bed?

Smartphones en tablets zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Waarschijnlijk maak je er zelf ook gebruik van en misschien heeft je kind ook al wel een eigen smartphone of tablet. Wat als hij zo’n mobiel apparaat mee wilt nemen naar bed? Is dat wel verstandig? Squla heeft de effecten van schermen op de slaap van kinderen hier op een rijtje gezet.

Mijn kind kan niet slapen, wat moet ik doen?

Breng jij je kind op vaste tijden naar bed, maar heeft hij vaak moeite om in slaap te komen? Dan weet je misschien niet precies wat je hieraan kunt doen. Daarom heeft Squla hier een aantal handige tips op een rijtje gezet als je kind niet kan slapen. Je leest bovendien wat je kunt doen als je kind erg vroeg wakker is.

Alles over (nare) dromen en nachtmerries bij kinderen

Wie denkt dat alleen volwassenen dromen, heeft het mis. Kinderen dromen namelijk ook en hun dromen zijn niet altijd even leuk. Heeft je kind een nare droom of nachtmerrie gehad? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe dit komt, en hoe je daar mee omgaat. Op deze pagina lees je daarom alles over (nare) dromen en nachtmerries bij kinderen.

Alles over zomertijd en wintertijd en de effecten bij kinderen

Voor volwassen is het verzetten van de klok vaak een formaliteit, maar op kinderen kan de overgang van zomertijd naar wintertijd en vice versa veel impact hebben. Ben je benieuwd wat deze effecten zijn? Of hoe je je kind kunt laten wennen aan de nieuwe tijd? Dat lees je op deze pagina.

Bedtijden: Hoe laat moet je kind naar bed?

Wie de biologische klok van zijn kind gezond wil houden, doet er goed aan hem elke dag op vaste tijden naar bed te brengen. Maar wat is de beste tijd om je kind naar bed te brengen? Op deze pagina worden de beste bedtijden voor basisschoolkinderen op een rijtje gezet. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de eerste jaren van slaap en bedtijd in het algemeen.