Persbericht: Squla management en Levine Leichtman gaan samen groei online onderwijsplatform Squla aanjagen

Pim

Persbericht | Bron: Squla & Levine Leichtman Capital Partners

Amsterdam / Den Haag – 7 juni 2018 – Levine Leichtman Capital Partners (“LLCP”) heeft vandaag aangekondigd dat het samen met het bestaande management team van Squla – geleid door CEO Serge Bueters – investeert in Squla.

Squla is het leidende consumentenmerk op het gebied van onderwijs voor Nederlandse ouders en kinderen. Sinds de lancering in 2010 door André Haardt biedt Squla het grootste online oefenplatform voor basisschoolleerlingen. Squla is in Amsterdam gevestigd en het platform sluit naadloos aan op het Nederlandse curriculum. Dit helpt kinderen op een leuke, persoonlijke en flexibele manier te leren. Hoewel oorspronkelijk gericht op thuisgebruik, wordt Squla nu ook ingezet door scholen in heel Nederland.

Serge Bueters: “We verheugen ons zeer op deze volgende stap en zien ernaar uit om gezamenlijk onze missie voort te zetten om zoveel mogelijk leerlingen vooruitgang te laten boeken door middel van Squla’s Leuk Leren aanpak. We zijn ervan overtuigd dat LLCP een uitstekende partner is om ons bedrijf te laten groeien en nieuwe diensten te ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is TaalExtra, dat deze week van start is gegaan en dat speciaal bedoeld is voor kinderen met spellingsproblemen en dyslexie. LLCP’s ruime ervaring in onderwijs, hun Nederlandse kantoor en reputatie als partner met toegevoegde waarde zijn voor ons doorslaggevend geweest voor onze samenwerking.”

Volgens Wouter Snoeijers, Managing Director van LLCP, “We kijken ernaar uit om met Serge Bueters en het Squla management samen te werken en hen te ondersteunen bij hun missie. Squla helpt leerlingen in heel Nederland om meer uit zichzelf te halen, en we dragen graag bij aan Squla’s verdere groei en succes.”

————————————-EINDE PERSBERICHT———————————-

Noot voor de redactie:
Squla is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online lesprogramma’s. Het Nederlandse bedrijf met 50 medewerkers laat kinderen spelenderwijs leren en sluit op deze manier goed aan bij de belevingswereld van de basisscholieren. Op dit moment oefenen en spelen ruim 130.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de online quizzen en games. Meer dan 600.000 basisschoolleerlingen maken hier op dit moment gebruik van.

Levine Leichtman Capital Partners is een in Los Angeles, Californië gevestigde participatiemaatschappij die sinds haar oprichting ongeveer $9,7 miljard aan institutioneel kapitaal heeft beheerd. LLCP belegt in middelgrote bedrijven in de Verenigde Staten en Europa. LLCP doet momenteel nieuwe investeringen via Levine Leichtman Capital Partners VI, LP, LLCP Lower Middle Market Fund, LP, Levine Leichtman Capital Partners Europe, LP, en Levine Leichtman Strategic Capital, LLC. LLCP heeft kantoren in Los Angeles, New York, Dallas, Chicago, Charlotte, Londen en Den Haag.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!