Kersverse Squla CEO Serge Bueters staat stoel alweer af

Pim

Online leerplatform Squla doet mee aan JINC Baas van Morgen

Op donderdag 25 januari 2018 zijn twee leerlingen van de Utrechtse Da Costaschool voor één dag baas van Squla. Het bezoek is onderdeel van JINC Baas van Morgen, waarbij ruim 200 scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand het roer overnemen van CEO’s. De twee Bazen van Morgen nemen plaats op de stoel van Squla CEO Serge Bueters, die pas sinds 1 januari 2018 is gestart in deze functie. Ze leiden o.a. een product-brainstorm en zitten het MT voor. En uiteraard bepalen ze wat er op het lunchmenu staat.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de leerlingen hoe het is om aan de top te staan van een online leerplatform als Squla. Daarnaast leren ze van binnenuit hoe het bedrijf in elkaar zit en welke beroepen er allemaal zijn. Voor Bueters en de andere CEO’s is het een mooie kans om ideeën van de volgende generatie te leren kennen. “Zeer belangrijk, zeker voor een bedrijf als Squla dat zich specifiek richt op kinderen in het basisonderwijs”, aldus Serge Bueters. “We geloven dat kinderen beter meekomen op school, door ze meer zelfvertrouwen en leerplezier te geven. Dit verdient elk kind. Daarom bieden we Squla gratis aan op scholen en zijn we erg blij dat we samen met JINC nu ook ons steentje kunnen bijdragen aan de kansen van jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand.” De ‘grote’ bazen waaronder Bueters beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is. Daniël Roos (directeur JINC): “Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind.”

Over JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden ze voor een maatschappij waarin je achtergrond niet allesbepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Wil je graag Baas van Morgen bij Squla bijwonen? Media zijn van harte uitgenodigd om verslag te doen, vanaf het moment van ophalen op school tot en met het bezoek bij Squla. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Verberk, Marketing Manager, via inge.verberk@squla.nl, 020 846 97 09.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!