Squla en WNF/Zapp your Planet: Samen voor de orang-oetan!


Pim

Squla-spelers zetten zich in voor het Wereld Natuur Fonds. Met speciaal gemaakte filmpjes en quizzen spelen kinderen geld bij elkaar voor de Borneose orang-oetan. Zij helpen hierbij mee aan de actie die gevoerd wordt door WNF-Rangerclub en Zapp Your Planet van jeugdzender Zapp.

 Zapp Your Planet en Wereld Natuur Fonds zetten zich dit jaar samen in voor een bedreigde diersoort: de orang-oetan. Door de toenemende populariteit van tropisch hardhout, kappen de houtfabrikanten veel meer hout. De orang-oetan heeft steeds minder ruimte om te leven.
Een andere oorzaak van de dreigende situatie voor de orang-oetan is de palmolie. Palmolie zit in producten als chips en shampoo. Deze olie komt van speciale bomen. Het is dus erg winstgevend om zoveel mogelijk van deze bomen te planten. En het bos van de orang-oetan wordt gekapt om oliepalmen te planten.
Squla-WNF-Zapp_actie

Squla-spelers in actie voor WNF


Squla zet zich ook in voor de orang-oetan en voert actie voor de orang-oetan. De redactie van Squla heeft speciale quizzen ontwikkeld over de orang-oetan. Daarnaast zijn er twee filmpjes gemaakt met prachtige beelden van het WNF. De quizzen zijn gemaakt op twee niveau’s: een quiz voor groep 4 + 5 en een quiz voor groep 6 t/m 8. In de quizzen komen veel weetjes over de orang-oetans aan bod. Hoe slaapt een orang-oetan? En zijn het groepsdieren? Kan een orang-oetan goed zwemmen? Bij de quizvragen zit mooi beeldmateriaal van deze bijzondere beesten en hun leefomgeving.

Voor iedere Squla-speler die deze quizzen maakt en de filmpjes bekijkt, doneert Squla € 0,50 aan de actie. De Squla-spelers kunnen ook zelf een donatie doen met hun verdiende munten. Tegen inlevering van 5000 munten kunnen zij € 2,- doneren aan de WNF/Zapp Your Planet actie. Zij krijgen daarvoor aan het einde van de actie een mooie oorkonde. De Squla-speler met de grootste donatie ontvangt bovendien van WNF een prachtig cadeau: een enorme orang-oetanknuffel!

Ook beschikbaar in de klas

De quizzen en filmpjes zijn ook beschikbaar voor leerkrachten met een Squla in de klasaccount. Klassen die nog meer voor de actie willen doen, kunnen daarnaast gratis een WNF-lespakket bestellen. Dit lespakket is geschikt voor groep 4 t/m 8.

 

 

Speel de quizzen!
Log in

 

 

 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!