Persbericht: Squla vangt leerlingen op tijdens lerarenstaking in het Grootste Klaslokaal van Nederland

Pim

In het kader van de Nationale Onderwijsstaking deze vrijdag leggen veel juffen en meesters het werk neer. Ze protesteren voor een lagere werkdruk en hogere salarissen. Veel basisscholen zijn die dag gesloten. Dat betekent echter niet dat leerlingen die dag geen vakken kunnen oefenen. Om ouders, maar vooral leerkrachten een hart onder de riem te steken, organiseert Squla die dag Het Grootste Klaslokaal van Nederland, waarbij kinderen vanuit huis of op het Squla-hoofdkantoor gratis kunnen oefenen met alle vakken van school. Zo kunnen leerkrachten zich hard maken voor de kwaliteit van het onderwijs en neemt Squla de dagelijkse portie rekenen en taal op zich.

Investeren noodzakelijk voor kwaliteit van het onderwijs
De leerkrachten zullen die ochtend massaal naar het Malieveld in Den Haag trekken om te protesteren voor een lagere werkdruk, afschaffing van de loonkloof tussen het primair en voortgezet onderwijs en betere carrièreperspectieven. “Door al deze uitdagingen staat de continuïteit van het onderwijs onder druk,” constateert Serge Bueters, CEO van Squla. “Er is een enorm leerkrachtentekort en we doen het in internationaal opzicht gemiddeld; de prestaties van leerlingen gaan al jaren achteruit”, zoals ook de Onderwijsinspectie1 vorig jaar al constateerde. Leerkrachten zijn enorm belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Investeren in onderwijs is investeren in onze toekomst. Daarom steunen wij deze actie van de leerkrachten.”

Het Grootste Digitale Klaslokaal van Nederland
Tijdens het Grootste Digitale Klaslokaal van Nederland op 15 maart kunnen leerlingen met hun schoolaccount 24 uur lang gratis inloggen op Squla in de Klas (i.p.v. alleen tijdens schooltijd). Op het platform kunnen ze de hele dag oefenen met alle schoolvakken. Squla organiseert ook speciale online activiteiten, zoals de stakingschallenge met leuke uitdagingen die kinderen thuis kunnen doen en een online Wedstrijdje tegen andere kinderen, Professor Q, Conciërge Q en Juf AnQ. Daarnaast verwelkomt Squla die dag 30 kinderen op hun kantoor voor een live-klaslokaal. Kinderen mogen deelnemen aan een speciaal programma met educatieve spelletjes, live-size games (bekend van het Squla-platform) en de nodige beweging.

Squla in de klas
Squla laat kinderen leuk leren in alle vakken, in alle groepen van de basisschool. In de klas is dat altijd gratis. Met de games en quizzen kunnen leerkrachten hun lessen verrijken of individuele ondersteuning bieden aan leerlingen die extra oefening of meer uitdaging nodig hebben. De quizzen sluiten aan op de lesstof en zijn ontwikkeld door onderwijsexperts. Serge Bueters: “Squla is een aanvulling, bedoeld als hulpmiddel. We willen leerkrachten vooral ondersteunen bij het lesgeven. Het allerbelangrijkste in de klas is en blijft de leerkracht, die is onvervangbaar. En daarom is het zo belangrijk dat het mooie beroep leerkracht weer aantrekkelijk wordt en leerkrachten worden ontzien in de werkdruk.”

—————————— EINDE PERSBERICHT ——————————

Noot voor de redactie:

1) https://nos.nl/artikel/2226821-het-nederlandse-onderwijs-glijdt-af-al-20-jaar-daalt-niveau-zegt-inspectie.html

U bent van harte welkom om het live-klaslokaal op het Squla hoofdkantoor bij te wonen. Dit start om 09.15 en duurt tot 11.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn, neemt u dan contact op met Inge Verberk, telefoonnummer 06-48793094 of inge.verberk@squla.com.

Over Squla
Squla is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online lesprogramma’s. Het Nederlandse bedrijf met 50 medewerkers laat kinderen spelenderwijs leren en sluit op deze manier goed aan bij de belevingswereld van de basisscholieren. Op dit moment oefenen en spelen ruim 145.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de online quizzen en games. Meer dan 600.000 basisschoolleerlingen maken hier op dit moment gebruik van.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!