Nieuw: klanken leren met Klankkauwers

Anke van den Bos

Houd je vast, want Squla komt met iets gaafs voor alle taaltoppers in de dop! Ons nieuwe spel, Klankkauwers, helpt kinderen met het oefenen van klanken. In een race tegen de klok voeden ze hongerige monsters met precies de juiste klanken, van -g, -ch, -au, -ou, -ng tot -nk. Klinkt dat niet als een feestje? Duik snel in de wereld van de Klankkauwers!

Waarom is het leren van klanken zo belangrijk?

Klankgroepen leren is als het vinden van de geheime code van taal. Wanneer kinderen deze code kraken, wordt lezen, spellen en communiceren een stuk makkelijker. Het leren van klanken kan kinderen helpen om hun uitspraak te verbeteren en nieuwe woorden en zinnen sneller te begrijpen. Het helpt niet alleen bij Nederlands, maar ook bij het leren van andere talen, zoals Engels, Frans en Duits. En weet je wat ook tof is? Als je die klanken eenmaal begrijpt, dan wordt muziek maken nóg leuker. Het helpt namelijk om het ritme beter te voelen en te volgen. Klinkt als muziek in de oren, toch?

De groeimindset en het oefenen van klanken

Als we het hebben over leren en groeien, kunnen we niet om de groeimindset heen. Dit betekent dat je gelooft dat je altijd kunt blijven leren en verbeteren. En raad eens? Ons nieuwe spel, Klankkauwers, is ontworpen met deze mindset in gedachten! Foutjes zijn geen struikelblok, maar juist leermomenten. De teller blijft gewoon doorlopen totdat de tijd om is. Dit moedigt kinderen aan om te blijven proberen en door te zetten, ook als het even lastig is. Dus, terwijl jouw kleine kok druk bezig is met het voeren van de hongerige monsters, zijn ze ook bezig met het ontwikkelen van een groeimindset. Kinderen leren dat het oké is om fouten te maken en dat oefening écht kunst baart.

Leer nu klanken met Klankkauwers!

Stel je voor: Je bent een topkok in een restaurant vol hongerige klankmonsters. Jouw missie? Ervoor zorgen dat ze op tijd worden gevoed met de juiste klanken! Het spel is simpel, maar super spannend. Elk monster houdt van een bepaalde klank, en het is jouw taak om te zorgen dat ze precies krijgen wat ze willen. Maar let op, een volgegeten monster wil niets meer! De uitdaging is dus om de monsters snel en correct te voeden, en zo de hoogst mogelijke score te halen.

Van idee tot educatieve game

Benieuwd hoe Klankkauwers is ontstaan? Stel je een kamer voor vol met tekeningen, tablets en kopjes koffie. Daar, midden in de creatieve chaos, zaten Rodrigo (Team Lead Development) en Marlieske (Content Coördinator). Ze discussieerden en schetsten het idee voor Klankkauwers. Het begon allemaal met de vraag: “Hoe kunnen we kinderen op een speelse manier helpen met klanken?” Vanuit die gedachte ontstond het concept van hongerige monsters die gevoed moeten worden. Na weken van programmeren, testen en finetunen, is het spel nu klaar. Deze game is niet alleen het resultaat van veel technische uurtjes, maar vooral van veel liefde en passie voor educatie!

Klankkauwers testen bij kinderen – high score!

De eerste groep kleine chefs heeft al een bezoekje gebracht aan het Klankkauwers-restaurant. En wow, wat een feest! Kinderen gingen volledig op in hun rol als kok, voerden de monsters en… ze leerden klanken. De klanken onder de knie krijgen werd niet langer als moeilijk ervaren, maar als een spannende uitdaging!

Nu te spelen op Squla

Kun je niet wachten om met je kind Klankkauwers te spelen? Kom snel naar Squla en ontdek hoe leuk klanken oefenen kan zijn! We horen graag wat jullie ervan vinden. Veel plezier!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!