Leer de taal van je vakantieland

Bij Squla’s vreemde talen kun je vanaf groep 4 aan de slag gaan met Frans, Italiaans, Spaans en Duits. Dit zijn de landen die door Nederlanders het meest worden bezocht in de vakantie. Het leren van deze talen kan dus heel handig en leuk zijn voor op vakantie. Vooral wanneer je je nieuwe talenkennis ook echt kan toepassen. Daarnaast heeft het leren van een vreemde taal op een jonge leeftijd vele voordelen. Door een nieuwe taal regelmatig te gebruiken, zal hij beter bijblijven. Zorg er dus voor dat je veel oefent of veel op vakantie gaat!

Natuurlijk hebben we ook Engels! Deze taal wordt echter als een apart vak aangeboden.

Waarom zijn vreemde talen belangrijk?

Wanneer kinderen op een vroege leeftijd beginnen met het leren van een nieuwe taal, hebben ze veel minder angst. Ze hebben flexibelere hersenen en durven verkeerde uitspraken te maken. Hierdoor nemen kinderen een taal en het accent een stuk sneller op dan wanneer ze een taal op latere leeftijd leren. De kans dat ze een taal uiteindelijk accentloos zullen spreken is ook een stuk groter. Door meerdere talen te leren spreken, zal het niet alleen het oppakken en onthouden van talen veel sneller gaan maar ook die van andere kennis. Daarnaast is het spreken van meerdere talen heel leuk en ontzettend handig voor later!

Blogs over vreemde talen

Wat leert mijn kind met vreemde talen

Bij het vak vreemde talen leert je kind nieuwe woorden en zinnen in het Frans, Italiaans, Spaans en Duits. De volgende thema’s zullen aan bod komen:

  • Wie ben jij?
  • Erop uit
  • Goede reis
  • Op vakantie
  • Naar de dierentuin
  • Franse/Italiaanse/Spaanse/Duitse cultuur

Vanaf groep 3 bieden we quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld. Zo kan je kind spelenderwijs ervaring opdoen met de vraagstelling uit de toetsen van Cito.

Bestel nu

Meer vakken...

Opzoek naar meer uitdaging? Leer Italiaans, Frans, Duits, Spaans of Engels. Is jouw kind juist opzoek naar extra oefening? Op Squla oefen je spelenderwijs met rekenen, taal en begrijpend lezen.

Squla partners
Squla partners
Squla partners
Squla partners

Speel en leer thuis alle vakken van de basisschool

Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu