Talen leren voor kinderen: Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Pim

Op Squla kun je nu ook Engels, Spaans, Duits, Frans en Italiaans leren. Het is leuk om de taal van jullie vakantieland alvast te leren. Daarnaast zijn er nog 5 redenen om juist op jonge leeftijd een nieuwe taal te leren.

Deze talen zijn door de Squla-redactie gekozen omdat de landen Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders zijn. Engels is al langer op Squla te vinden.

In zo’n 200 quizvragen per taal leren kinderen op Squla bijvoorbeeld woorden en zinnen om zichzelf voor te stellen, hoe je zegt dat de zon schijnt en hoe je de weg vraagt als je verdwaald bent. Alle quizvragen zijn met audio ondersteund. Zo leren ze niet alleen de spelling maar ook de juiste uitspraak.

Voorbeeldvraag Frans (tekst gaat verder onder de afbeelding):

De 5 redenen om juist op jonge leeftijd een nieuwe taal te leren:

1. Accentloos talen spreken

Als kinderen een nieuwe taal leren dan hebben ze een veel betere kans om deze taal uiteindelijk accentloos te spreken dan volwassenen. Dat is best logisch: een kind dat al vanaf zijn 10e Frans spreekt heeft wanneer hij 35 is meer uren geoefend dan iemand die op zijn 25e begint om de taal te leren. Daarnaast zijn kinderhersenen flexibeler. Hierdoor zijn kinderen beter in staat om een taal te leren spreken zonder een accent.

2. Plezier in het leren

Voor kinderen zit er geen verplichting aan het leren van een tweede taal. Ze hoeven de taal niet te leren voor hun baan of omdat het een verplicht vak is op school. En dan geldt zowel voor volwassenen als kinderen: zonder verplichting is iets leuker om te leren. Gaan jullie op vakantie naar een land waar deze taal gesproken wordt? Dan kan je kind meteen oefenen met deze nieuwe kennis. Extra leuk!

3. Meertaligheid ‘maakt slimmer’

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die meerdere talen vloeiend kunnen spreken een betere taalvaardigheid hebben en dat de cognitieve ontwikkeling bij deze kinderen beter is. Heel simpel gezegd is de cognitieve ontwikkeling het vermogen om kennis te verwerken, te onthouden en om later aan iemand anders uit te kunnen leggen. Wanneer kinderen vloeiend een tweede taal leren zijn de cognitieve capaciteiten op volwassen leeftijd beter.

4. Kinderen durven uit te proberen

Kinderen durven vaak uit te proberen zonder dat ze de schaamte hebben van bijvoorbeeld het verkeerd uitspreken van buitenlandse woorden. Laat je kind dus lekker vrij oefenen en corrigeer slechts af en toe, bijvoorbeeld als je kind erom vraagt of als je merkt dat je kind het leuk vindt wanneer je helpt bij het beter worden.

5. Handig voor later

In veel banen is het handig wanneer je meerdere talen spreekt. Engels is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, maar ook andere vreemde talen worden als een extra voordeel gezien. Vooral in banen op een hoger niveau wordt dit als voordeel gezien.

Voorbeeldvraag Duits (tekst gaat verder onder de afbeelding):

De quizzen zijn te vinden onder het vak ‘vakantie’ voor groep 4 t/m 8.

 

 

Inloggen

 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!