Met deze 10 herfstactiviteiten wordt de herfst(vakantie) nóg leuker!

Marisca

In het zuiden van het land is de herfstvakantie al begonnen en komende week zijn het midden en noorden van het land aan de beurt. Het weer is niet al te best, maar dat is helemaal niet erg. De natuur is prachtig in het herfst en er zijn heel veel leuke dingen te doen. Met deze 10 herfstactiviteiten wordt de herfstvakantie nog leuker! 

1. DIY met de natuur

Trek de laarzen aan en ga lekker het bos of een park in. In de plassen stampen is natuurlijk al één groot feest, maar ga ook op zoek naar echte schatten uit de natuur zoals kastanjes, eikels en mooie bladeren. Maak van de kastanjes, satéprikkers en wat touw spinnenwebben. Rijg de bladeren aan elkaar en maak er een slinger van. Op Pinterest zijn heel wat herfst DIY’s te vinden. 

2. Maak een herfstschaal

Hebben jullie bladeren, kastanjes en andere schatten over? Decoreer dan een herfstschaal. Het is juist leuk om dit samen te doen. ’s Avonds de kaarsjes aan en de dan realiseer je je dat de herfst wel heel erg gezellig is. 

2. Maak van een dikke tak een kabouter

Je kunt ook iets maken van dikke takken of kleine boomstammetjes. Zaag een dikke tak schuin af en maak er een kabouter van zoals op de foto hieronder. Heel simpel, maar oh zo leuk. 

4. Een pompoen uithollen

Het is even een klusje en daarom ideaal om te doen tijdens de herfstvakantie: een pompoen uithollen. Maak er samen wat moois van en jullie zijn meteen klaar voor Halloween. 

5. Ga wandelen en neem een metaaldetector mee

Als het regent zit je vaker binnen. Jammer, want we willen er allemaal weleens uit en een frisse neus halen. Daar hebben de kinderen dan misschien niet zo’n zin in, maar door een metaaldetector mee te nemen wordt het voor hen ook een stuk avontuurlijker. Wie weet wat ze vinden! 

6. Houd een ouderwetse spelletjesmiddag

Toch geen zin om de deur uit te gaan of is het te slecht weer? Houd dan eens een ouderwetse spelletjesmiddag. Pak wat lekkers en haal de bordspellen maar uit de kast. Jullie gaan offline en lekker spelletjes doen met elkaar. Gezellig! 

7. Doe een grote kruidnotentest

Oké, het is nog lang geen Sinterklaas, maar de kruidnoten liggen al wel een tijdje in de winkel. Dit jaar zijn er zelfs unicorn kruidnoten. Koop met elkaar wat zakjes, doe ze in verschillende bakjes en ga blind proeven. Welke is het lekkerst en welke smaak wint jullie test? 

8. Welke evenementen worden er georganiseerd?

In de herfstvakantie worden heel veel evenementen georganiseerd zoals LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht. Overdekt en je kunt er een hele dag vertoeven. Ook wordt er LEGO verkocht dus als de kinderen hun zakgeld mee mogen nemen kan de dag helemaal niet meer stuk. 

9. Organiseer een filmmiddag- of avond

Je kunt nog tot november gratis naar Disney+ kijken. Eigenlijk kun je met het aanbod van Disney de hele herfstvakantie vooruit, maar kies jullie favorieten voor een heerlijke filmmiddag- of avond. Leg kussens op de grond, laat de kinderen hun dekbed meenemen naar de kamer en doe de gordijnen dicht. Zo maak je in een handomdraai een bioscoop in jullie eigen huis. Haal van tevoren popcorn in huis en de middag is compleet. 

10. Warme chocolademelk drinken in de stad

Een uitje hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jullie perse een hele dag weg moeten. Eigenlijk zijn de kleine, spontane uitjes het leukst. Misschien moeten jullie wat boodschappen doen in de stad of hebben de kinderen nieuwe kleding nodig. Sluit de middag dan af met een warme chocolademelk. Tegenwoordig heb je heel veel leuke koffiebarretjes waar ook het één en ander te doen is voor kinderen. Kinderen vinden dit vaak heel erg gezellig én lekker. 

De herfstvakantie is de vakantie bij uitstek om te genieten van elkaar en van de prachtige natuur. Ik hoop je hiermee op leuke ideeën te hebben gebracht!

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!