Is het boei of boej? En schrijf je boom of doom?

Heeft je kind moeite met spelling en lezen?
Word in kleine stapjes beter met TaalExtra!

Bestel nu Demo

Wanneer kan TaalExtra
jouw kind helpen?

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Verwisselt hij vaak de letters p, b en d en schrijft hij letterlijk op wat hij hoort? Als je kind, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit gaat, dan kan spellingmethode TaalExtra helpen. Herken je onderstaande kenmerken in jouw kind?

  • spellingregels blijven niet hangen, hoe vaak je het ook uitlegt
  • maakt telkens dezelfde fouten
  • worstelt met meerdere spellingregels in één woord
  • schrijft vaak letterlijk op wat hij hoort
  • leest zeer langzaam

Voordelen van TaalExtra

Spellingmethode TaalExtra is ontwikkeld samen met orthopedagogen en dyslexie-experts van ZIEN in de Klas, Marant en RID, en gebaseerd op de behandeling van dyslexie. De online quizzen en games zijn ondersteund met een handige hulpmiddelen voor thuis. Lees verder over de onderwerpen van TaalExtra.

Persoonlijke leerroute

In een persoonlijke leerroute lopen kinderen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo door de methode. Uit de instaptoets aan het begin van de methode rolt het startpunt. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond, dan mag hij een sticker plakken op de poster uit het pakket.

Schatkaart met levels TaalExtra

Online oefenen

In leuke quizzen en games kun je op de computer of laptop alle spellingregels oefenen. Alle oefeningen beginnen met een uitlegfilmpje en worden indien gewenst voorgelezen. Heb je even hulp nodig? Roep dan het geheugensteuntje op, of kijk in de steunkaarten die worden thuisgestuurd.

taalextra bubbelprikker

Ouder-kindpakket

Je krijgt een pakket thuis gestuurd met handige hulpmiddelen voor bij de methode. In het pakket zitten een poster met stickers waarop je je voortgang kunt bijhouden en een waaier of boekje met steunkaarten. Kies je voor de ZIEN in de Klas-methode, dan ontvang je ook een werkboek.

ouder-kindpakket

Wil je TaalExtra proberen?

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra.

Tip: combineer TaalExtra met Squla. Wissel de spellingoefeningen af en toe af met een ander vak. Niet alleen goed voor de motivatie; een vak spelen waar je beter in bent geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen! Voor maar € 4,95 per maand extra heb je al Squla erbij.
Tijdelijk met Squla-badhanddoek cadeau bij een jaarlidmaatschap!handdoek

Unieke samenwerking met dyslexie-experts

TaalExtra is een samenwerking is tussen Squla en dyslexiebehandelaren ZIEN in de Klas, Marant en RID. Hierdoor is de behandeling niet alleen gebaseerd op inzichten uit de praktijk, maar vooral ook leuk door de quizzen en games die je kent van Squla.

Heeft je kind dyslexie, dan is TaalExtra een mooie overbrugging tot de start van een behandeltraject. Heeft je kind even wat extra aandacht nodig? Dan is het een goede methode om binnen 3 tot 6 maanden weer op niveau te komen.

Ontdek hoe TaalExtra jouw kind helpt

Wat zeggen ouders over TaalExtra?

"TaalExtra is een mooie aanvulling op het gewone Squla abonnement. Voor onze Sam, met taalontwikkelingstoornis, een geweldige manier om nog meer met taal en spelling te oefenen. Hij doet het erg graag, want hij kan er leuke stickers mee verdienen en hij kan niet wachten tot hij alle eilanden heeft vol geplakt"
"Marit (groep 6) heeft geleerd dat ze ze ook op een erg leuke manier bezig kan zijn met taal en spelling! Ze heeft inmiddels bijna 3 eilanden afgerond en ze is nog steeds super enthousiast. Bedankt!"
"Sem (groep 4) heeft van TaalExtra geleerd dat foutjes maken helemaal niet erg is, en dat af en toe een hulpmiddel gebruiken absoluut mag. Hij durft nu gelukkig zijn vinger op te steken in de klas en hij is een stuk zelfverzekerder geworden dankzij TaalExtra!"

Verder lezen?

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ of stuur een bericht naar klantenservice@squla.nl.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas, Marant en RID. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

De methodes verschillen op meerdere vlakken van elkaar. De ene methode is niet beter of uitgebreider dan de andere methode, we raden je aan de keuze dus niet alleen hier vanaf te laten hangen. Bespreek vooral met school welke methode het beste bij jouw kind past.

Thema’s
Allereerst is er een verschil in thema’s. TaalExtra van Marant werkt met een planetenthema, TaalExtra van ZIEN in de Klas werkt met een piratenthema met eilanden en TaalExtra van RID werkt met een stedenthema. Elke planeet, elk eiland en elke stad behandelt een andere spellingregel. Bij Marant kun je kiezen uit meerdere moeilijkheidsniveaus. Bij RID zijn er naast spellingoefeningen ook vier leesplekken, waarin uitgebreide leesoefeningen aan bod komen.

Het pakket met hulpmiddelen
Bij alle methodes ontvang je een pakket thuis met poster in het desbetreffende thema met een stickervel. Nadat een onderdeel is afgerond, kan je kind een sticker plakken op de poster. Daarnaast ontvang je bij alle methodes een boekje of waaier waarin de spellingregels worden uitgelegd en een ouderhandleiding. Kies je voor de methode van ZIEN in de Klas, dan ontvang je ook een werkboek met offline oefeningen en dictees.

Kleuren en symbolen
ZIEN in de Klas en RID maken gebruik van kleuren om klanken uit te leggen. ZIEN in de Klas gebruikt daarnaast ook symbolen voor de verschillende klanken en regels. Beiden hebben zij een digitaal klankentoetsenbord. Marant maakt daarentegen geen gebruik van kleuren of symbolen voor de verschillende klanken, maar gebruikt enkel de benaming. Zij hebben een online toetsenbord met de kleine letters.

Rol van de ouder
Bij de methode van ZIEN in de Klas is meer hulp van de ouder nodig. Zo dient de ouder de offline einddictees in het werkboek af te nemen en help je bij het doen van de oefeningen. Bij Marant en RID werkt het kind zelfstandiger, de tussentoetsen worden digitaal afgenomen.

Je kunt TaalExtra spelen op de computer (niet via de app). Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.


TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is ontwikkeld door de orthopedagogen en/of psychologen van ZIEN in de Klas, Marant en RID. Zij hebben jarenlange ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen met dyslexie. De methodes binnen TaalExtra zijn gebaseerd op Leren Lukt van ZIEN in de Klas, Letterlicht van Marant en CODE van RID. In deze behandelingen zijn de meest recente wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring vanuit de praktijk verwerkt.

TaalExtra heeft regelmatig instap- en tussentoetsen. Hierdoor zie je de vooruitgang van je kind en wordt geadviseerd waar extra oefening nodig is. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft geoefend en wat er goed of slecht ging.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar. Let op: heb je meerdere lidmaatschappen (bijvoorbeeld Squla en TaalExtra)? Dan moet je deze apart opzeggen.

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Inschrijven nieuwsbrief TaalExtra

Blijf op de hoogte van spellingmethode TaalExtra en ander interessant nieuws rondom spellingproblemen en dyslexie.