Leer in kleine stapjes beter lezen en spellen met TaalExtra

Met Squla-rugzak cadeau (op=op)!

Bestel nu Demo

Heeft je kind moeite met
spelling en lezen?

Als spelling en lezen niet zo makkelijk gaan, dan is dat voor kinderen soms best frustrerend in onze talige wereld. Daarom heeft Squla een wetenschappelijk bewezen en vooral leuke methode ontwikkeld om makkelijker en met meer zelfvertrouwen te spellen en lezen.

TaalExtra is gebaseerd op de behandeling die kinderen met dyslexie krijgen. Zo legt je kind thuis een stevige basis waarmee hij of zij op school weer verder komt.

  • Online spelletjes, heldere uitleg en een pakket met hulpmiddelen voor thuis
  • Eerst samen van start, dan steeds meer zelfstandig oefenen
  • Voor kinderen met spellingproblemen en dyslexie
  • Alle quizvragen worden voorgelezen
  • Ontwikkeld met orthopedagogen en dyslexie-experts van ZIEN in de Klas en Marant
  • In kleine stapjes oefenen met klank-tekenkoppeling, spellingregels, stappenplannen en splitsen

Taalextra dyslexie spellingproblemen

TaalExtra bestaat uit:

Persoonlijke leerroute

In een persoonlijke leerroute lopen kinderen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo door de methode. Uit de instaptoets aan het begin van de methode rolt het startpunt. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond, dan mag hij een sticker plakken op de poster uit het pakket.

Schatkaart met levels TaalExtra

Online oefenen

In leuke quizzen en games kun je op de computer of laptop alle spellingregels oefenen. Alle oefeningen beginnen met een uitlegfilmpje en worden indien gewenst voorgelezen. Heb je even hulp nodig? Roep dan het geheugensteuntje op, of kijk in de steunkaarten die worden thuisgestuurd.

taalextra dictee

Ouder-kindpakket

Je krijgt een pakket thuis gestuurd met handige hulpmiddelen voor bij de methode. In het pakket zitten een poster met stickers waarop je je voortgang kunt bijhouden en een waaier met steunkaarten. Kies je voor de ZIEN in de Klas-methode, dan ontvang je ook een werkboek.

ouder-kindpakket

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra.
Tijdelijk met Squla-rugzak cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu Demo

Ontdek hoe TaalExtra jouw kind helpt

De voordelen van TaalExtra

Bewezen methode

TaalExtra is ontwikkeld in samenwerking met de orthopedagogen en dyslexie-experts van ZIEN in de Klas en Marant. De methode is gebaseerd op de behandeling die kinderen met dyslexie krijgen en inzichten uit wetenschap en praktijk.

Ouderbetrokkenheid

Als ouder blijf je op de hoogte van de voortgang via rapportmails en in je ouderaccount. Verder word je af en toe gevraagd een spelletje mee te doen. Je krijgt een seintje als je kind een set regels heeft afgerond zodat je met een dictee kan testen of je kind de stof echt beheerst.

Uitleg en feedback

Je kind wordt met TaalExtra ondersteund waar hij of zij dat nodig heeft. Zo ontvangen jullie een waaier met alle Nederlandse spellingregels voor thuis, wordt iedere oefening gestart met een uitlegfilmpje en kan je kind bij iedere quizvraag extra uitleg oproepen. Ook worden alle vragen voorgelezen.

Kleine stapjes en successen

Stapje voor stapje wordt je kind door alle spellingregels meegenomen. Heeft je kind de stof onder de knie? Dan mag hij of zij een sticker plakken op de poster. En net als op Squla spaart je kind bij iedere vraag munten, waarmee hij of zij kan sparen voor echte cadeautjes.

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra. Tijdelijk met Squla-rugzak cadeau bij een jaarlidmaatschap!

Bestel nu Demo

Spelling oefenen maar geen TaalExtra?

Spellingregels zijn lastig, dat geldt voor ieder kind. Maakt je kind wel al stappen, maar vergist hij of zij zich nog soms in een regel? Dan biedt het vak spelling van Squla voldoende oefening. Op Squla komen in leuke games en quizzen alle spellingregels aanbod en wordt er o.a. geoefend met werkwoordvervoegingen, afkortingen en leestekens. Ieder groepsniveau heeft zijn eigen missies en moeilijkheidsgraad. Je kind kan zelf kiezen waar hij of zij mee aan de slag gaat. Goed of fout, alle quizzen worden ondersteund met leuke wist-je-datjes.

Lees verder op ons blog

TaalExtra combineren met Squla?

Door TaalExtra met Squla te combineren, kan je kind de spellingoefeningen af en toe afwisselen met de lichtere, meer vrijblijvende vakken en quizzen van Squla. Afwisseling werkt goed voor de motivatie van het kind. Bovendien kan even een ander vak spelen waar je beter in bent, een boost geven aan je zelfvertrouwen.

Je kind krijgt dan op alle Squla-quizzen een voorleesfunctie. Als je beiden besteld, ontvang je 30% korting in de shop. Ben je al lid, log dan in op je ouderaccount en bestel onder het tabje ‘Lidmaatschappen’ TaalExtra.

Wat zeggen ouders over TaalExtra?

spellingoefenen

Moeder Danielle (2018): “TaalExtra is een mooie aanvulling op het gewone Squla abonnement. Voor onze Sam, met taalontwikkelingstoornis, een geweldige manier om nog meer met taal en spelling te oefenen. Hij doet het erg graag, want hij kan er leuke stickers mee verdienen en hij kan niet wachten tot hij alle eilanden heeft vol geplakt”

Inschrijven nieuwsbrief TaalExtra

Blijf op de hoogte van spellingmethode TaalExtra en ander interessant nieuws rondom spellingproblemen en dyslexie.

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ of stuur een bericht naar klantenservice@squla.nl.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

Je kunt TaalExtra spelen op de computer (niet via de app). Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, die is ontwikkeld door orthopedagogen. Deze methode is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten in het behandelen van dyslexie. TaalExtra heeft regelmatig dictees, die jij als ouder afneemt. Hierdoor kun je de vooruitgang van je kind goed zien. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft gedaan en wat er goed of slecht ging.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.