Is het boei of boej? En schrijf je boom of doom?

Heeft je kind moeite met spelling en lezen?
Word in kleine stapjes beter met TaalExtra!

Bestel nu Demo

Wanneer kan TaalExtra
jouw kind helpen?

Ziet je kind door de spellingregels het bos niet meer? Verwisselt hij vaak de letters p, b en d en schrijft hij letterlijk op wat hij hoort? Als je kind, ondanks veel oefenen, maar niet vooruit gaat, dan kan spellingmethode TaalExtra helpen. Herken je onderstaande kenmerken in jouw kind?

  • spellingregels blijven niet hangen, hoe vaak je het ook uitlegt
  • maakt telkens dezelfde fouten
  • worstelt met meerdere spellingregels in één woord
  • schrijft vaak letterlijk op wat hij hoort
  • leest zeer langzaam

Voordelen van TaalExtra

Spellingmethode TaalExtra is ontwikkeld samen met orthopedagogen en dyslexie-experts van ZIEN in de Klas en Marant, en gebaseerd op de behandeling van dyslexie. De online quizzen en games zijn ondersteund met een handige hulpmiddelen voor thuis. Lees verder over de onderwerpen van TaalExtra.

Persoonlijke leerroute

In een persoonlijke leerroute lopen kinderen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo door de methode. Uit de instaptoets aan het begin van de methode rolt het startpunt. Heeft je kind een reeks oefeningen afgerond, dan mag hij een sticker plakken op de poster uit het pakket.

Schatkaart met levels TaalExtra

Online oefenen

In leuke quizzen en games kun je op de computer of laptop alle spellingregels oefenen. Alle oefeningen beginnen met een uitlegfilmpje en worden indien gewenst voorgelezen. Heb je even hulp nodig? Roep dan het geheugensteuntje op, of kijk in de steunkaarten die worden thuisgestuurd.

taalextra bubbelprikker

Ouder-kindpakket

Je krijgt een pakket thuis gestuurd met handige hulpmiddelen voor bij de methode. In het pakket zitten een poster met stickers waarop je je voortgang kunt bijhouden en een waaier met steunkaarten. Kies je voor de ZIEN in de Klas-methode, dan ontvang je ook een werkboek.

ouder-kindpakket

Wil je TaalExtra proberen?

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra. Tijdelijk met Squla-rugzak cadeau!

Tip: combineer TaalExtra met Squla. Wissel de spellingoefeningen af en toe af met een ander vak. Niet alleen goed voor de motivatie; een vak spelen waar je beter in bent geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen! Voor maar € 4,95 per maand extra heb je al Squla erbij.

Unieke samenwerking met dyslexie-experts

TaalExtra is een samenwerking is tussen Squla en dyslexiebehandelaren ZIEN in de Klas, Marant en RID (eerste kwartaal 2019). Hierdoor is de behandeling niet alleen gebaseerd op inzichten uit de praktijk, maar vooral ook leuk door de quizzen en games die je kent van Squla.

Heeft je kind dyslexie, dan is TaalExtra een mooie overbrugging tot de start van een behandeltraject. Heeft je kind even wat extra aandacht nodig? Dan is het een goede methode om binnen 3 tot 6 maanden weer op niveau te komen.

Ontdek hoe TaalExtra jouw kind helpt

Wat zeggen ouders over TaalExtra?

spellingoefenen

Moeder Danielle (2018): “TaalExtra is een mooie aanvulling op het gewone Squla abonnement. Voor onze Sam, met taalontwikkelingstoornis, een geweldige manier om nog meer met taal en spelling te oefenen. Hij doet het erg graag, want hij kan er leuke stickers mee verdienen en hij kan niet wachten tot hij alle eilanden heeft vol geplakt”

Verder lezen?

Inschrijven nieuwsbrief TaalExtra

Blijf op de hoogte van spellingmethode TaalExtra en ander interessant nieuws rondom spellingproblemen en dyslexie.

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ of stuur een bericht naar klantenservice@squla.nl.

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.

De methodes verschillen op meerdere vlakken van elkaar. Allereerst is er een verschil in thema’s. TaalExtra van Marant werkt met een planetenthema, TaalExtra van ZIEN in de Klas werkt met een piratenthema. Bij beide methodes ontvang je een stickervel in thema. Nadat een onderdeel is afgerond, kan je kind een sticker plakken (op een eiland of een planeet). Als tweede verschil maakt Marant geen gebruik van kleuren of symbolen voor de verschillende klanken, enkel de benaming. ZIEN in de Klas gebruikt wel kleuren en symbolen en koppelt deze aan de verschillende klanken. Bovendien maakt Marant gebruik van een online toetsenbord met de kleine letters, ZIEN in de Klas niet. Een verschil is ook dat Marant iets lichter is. Bij de methode van ZIEN in de Klas is meer hulp van de ouder nodig. Zo dient de ouder de einddictees af te nemen. Bij Marant werkt het kind zelfstandiger. Bij Marant is alles digitaal, ZIEN in de Klas werkt ook met een werkboek.

De ene methode is niet beter of uitgebreider dan de andere methode, we raden je aan de keuze dus niet alleen hier vanaf te laten hangen. Bespreek vooral met school welke methode het beste bij jouw kind past.

Je kunt TaalExtra spelen op de computer (niet via de app). Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.

TaalExtra is gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, die is ontwikkeld door orthopedagogen. Deze methode is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten in het behandelen van dyslexie. TaalExtra heeft regelmatig dictees, die jij als ouder afneemt. Hierdoor kun je de vooruitgang van je kind goed zien. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft gedaan en wat er goed of slecht ging.

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.