Nieuw van Squla: spellingmethode TaalExtra

Unieke methode met extra oefening en hulpmiddelen, om makkelijker en met meer zelfvertrouwen te lezen en spellen.

Bestel nu Demo

In kleine stapjes beter leren lezen en spellen met TaalExtra

Als spelling en lezen niet zo makkelijk gaan, dan is dat voor kinderen soms best frustrerend in onze talige wereld. Daarom heeft Squla een wetenschappelijk bewezen en vooral leuke methode ontwikkeld om makkelijker en met meer zelfvertrouwen te spellen en lezen.

TaalExtra is gebaseerd op de behandeling die kinderen met dyslexie krijgen. Zo legt je kind thuis een stevige basis waarmee hij of zij op school weer verder komt.

 • Online spelletjes, offline opdrachten en heldere uitleg
 • Eerst samen van start, dan steeds meer zelfstandig oefenen
 • Voor kinderen met spellingproblemen en dyslexie
 • Alle quizvragen worden voorgelezen
 • Ontwikkeld met orthopedagogen en dyslexie-experts
 • In kleine stapjes oefenen met klank-tekenkoppeling, spellingregels, stappenplannen en splitsen

Taalextra dyslexie spellingproblemen

TaalExtra bestaat uit:

Persoonlijke leerroute

Uit de instaptoets aan het begin van de methode rolt een persoonlijk advies voor de leerroute voor jouw kind. Op de schatkaart in het ouder-kindpakket kunnen jullie vervolgens bekijken hoe die route eruitziet. En na het afronden van een missie mag je kind een sticker plakken op het eiland!

Schatkaart met levels TaalExtra

Online oefenen

Via de computer worden op het Squla-platform alle spellingregels behandeld in quizzen met verschillende vraagtypen. De quizzen volgen een duidelijke opbouw en beginnen met een uitlegfilmpje. Iedere quiz biedt de mogelijkheid om de vraag te laten voorlezen en om een geheugensteuntje op te roepen.

taalextra dictee

Ouder-kindpakket

Hierin vind je:

 • een ouderhandleiding
 • een werkboek met offline opdrachten
 • schatkaart met bijbehorende stickers
 • het spellingkompas

ouder-kindpakket

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra.

Bestel nu Demo

Ontdek hoe TaalExtra jouw kind helpt

Online ouderavond over dyslexie

Wat is dyslexie? Hoe wordt het getest en behandeld? Wat kun je als ouder doen om je kind te helpen? En wat kan er op school gedaan worden? Op 25 september vertellen een dyslexiebehandelaar en een leerkracht alles wat je moet weten over dyslexie thuis en op school tijdens de gratis online ouderavond. Iemand van Squla vertelt over spellingmethode TaalExtra. Schrijf je in en stel thuis vanaf de bank al je vragen aan de experts.

 • Karlijn Scholte Lubberink, orthopedagoog/dyslexiebehandelaar bij ZIEN in de Klas over wat is dyslexie, hoe wordt het getest en behandeld en wat kunnen ouders doen?
 • Leerkracht Shelby Vos over dyslexie in de klas met handige tips voor ouders.
 • Rian Senden, content coördinator bij Squla over alle ins en outs van het product TaalExtra van Squla.

De onderwerpen op TaalExtra

In kleine stapjes worden de klank-tekenkoppeling, spellingregels, stappenplannen en het splitsen geoefend.

Een greep uit de onderwerpen:
 • Korte en lange klanken
 • Twee-, drie- en viertekenklanken
 • Fop- en kleefletters
 • Verlengingsregels, bijvoorbeeld cht/-gt, -ngt/-nkt en -au(w)/-ou(w)
 • Weetwoorden ei/ij, au/ou, f/v, z/s
 • Samengestelde woorden
 • Kameleonklanken
 • Verenkelingsregel en verdubbelingsregel
 • Woorden met meervoud 's, trema en th
 • Leenwoorden
Bekijk het overzicht van alle eilanden en missies op TaalExtra

De voordelen van TaalExtra

Bewezen methode

TaalExtra is ontwikkeld in samenwerking met ZIEN in de Klas: een team van orthopedagogen met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van dyslexie. Zij ontwikkelden Leren Lukt, een dyslexiemethode die is gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en praktijk.

Ouderbetrokkenheid

Als ouder blijf je op de hoogte van de voortgang via rapportmails en in je ouderaccount. Verder word je af en toe gevraagd een spelletje mee te doen. Je krijgt een seintje als je kind een set regels heeft afgerond zodat je met een dictee kan testen of je kind de stof echt beheerst.

Uitleg en feedback

Je kind wordt op TaalExtra ondersteund waar hij of zij dat nodig heeft. Zo ontvangen jullie een spellingkompas met alle Nederlandse spellingregels, wordt ieder eiland gestart met een uitlegfilmpje en kan je kind bij iedere quizvraag extra uitleg oproepen. Ook worden alle vragen voorgelezen.

Kleine stapjes en successen

Stapje voor stapje wordt je kind door alle spellingregels meegenomen. Heeft je kind de stof onder de knie? Dan mag hij of zij een sticker plakken op de schatkaart. En net als op Squla spaart je kind bij iedere vraag muntjes, waarmee echte cadeautjes gekocht kunnen worden.

Bestel direct met 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie of bekijk de demo-pagina van TaalExtra.

Bestel nu Demo

Lees verder op ons blog

TaalExtra biedt meer voor leden van Squla

Indien je TaalExtra voor je kind bestelt naast een regulier Squla-lidmaatschap, dan krijgt je kind ook op alle Squla-quizzen een voorleesfunctie. Dit betekent dat ook rekenen, Engels en geschiedenis een optie hebben om de vraag voor te lezen. Bovendien ontvang je als lid van Squla ruim 30% korting op TaalExtra! Deze korting ontvang je door in te loggen op je ouderaccount en via het tabje ‘Lidmaatschappen’ TaalExtra te bestellen.

Inschrijven nieuwsbrief TaalExtra

Blijf op de hoogte van spellingmethode TaalExtra en ander interessant nieuws rondom spellingproblemen en dyslexie.

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ of stuur een bericht naar info@squla.nl.

Hoe is de TaalExtra methode ontwikkeld?

TaalExtra is gebaseerd op een behandelmethode die kinderen krijgen wanneer ze een dyslexiediagnose hebben. Deze is ontwikkeld door de orthopedagogen van ZIEN in de Klas. Het is bewezen dat kinderen die zwakker zijn in taal ook baat hebben bij deze methode.


Past TaalExtra bij de methode van school?

Alle Squla-spellen, quizzen en programma’s sluiten aan bij alle methodes van het Nederlandse basisonderwijs en de SLO-doelen. TaalExtra werkt niet met groepsniveaus, maar sluit aan bij het niveau van je kind. Dat wordt bepaald met een instaptoets, die je kind bij de start maakt. De taal- en spellingregels die kinderen leren bij TaalExtra sluiten natuurlijk aan bij het Nederlandse curriculum.


Op welke apparaten kun je TaalExtra spelen?

Je kunt TaalExtra spelen op de computer (niet via de app). Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Hoe werken deze lidmaatschappen?

Alle lidmaatschappen op Squla zijn doorlopende abonnementen, ook die op TaalExtra. Na de contractperiode kun je via je ouderaccount opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.


Kan ik TaalExtra ook bestellen als ik al lid ben van Squla?

TaalExtra kan door leden aan hun bestaande account worden toegevoegd. Het vak spelling wordt dan vervangen voor TaalExtra en je kind krijgt bovendien een voorleesfunctie op álle vragen op Squla. Als lid van Squla krijg je extra korting, bestel TaalExtra daarom via je ouderaccount.


Hoe weet ik of TaalExtra werkt?

TaalExtra is gebaseerd op de dyslexiemethode Leren Lukt, die is ontwikkeld door orthopedagogen. Deze methode is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten in het behandelen van dyslexie. TaalExtra heeft regelmatig dictees, die jij als ouder afneemt. Hierdoor kun je de vooruitgang van je kind goed zien. Ook zie je via het ouderaccount wat je kind in een week heeft gedaan en wat er goed of slecht ging.

Voor welke kinderen is TaalExtra bedoeld?

Squla TaalExtra is een methode voor kinderen in groep 3 t/m 8 die moeite hebben met spellen (een E-, D- of C-score op de LVS toetsen). Wordt je kind behandeld voor dyslexie? Dan is het verstandig om te overleggen met de behandelaar. TaalExtra is gebaseerd op een dyslexiebehandeling, maar geen vervanger. De instaptoets bepaalt bij welk onderdeel je kind kan starten.


Hoe zeg ik Squla en TaalExtra op?

Indien je binnen 30 dagen na het afsluiten van het lidmaatschap wil opzeggen, dan kun je ons een e-mail sturen of gebruikmaken van het ontbindingsformulier. Zeg je later op, dan loopt je lidmaatschap nog tot het einde van je contractperiode. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.


Heb je nog vragen?

Je kunt ons bereiken via info@squla.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.