Impact van Squla op de wereld

Onze missie? Alle kinderen met plezier naar school en goed laten meekomen op school! Oefenen met Squla geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. Doordat kinderen oefenen op hun eigen niveau, boeken ze snel vooruitgang. Samen met ouders en leerkrachten helpen we kinderen dagelijks om het beste uit zichzelf te halen.

Lees hieronder meer over onze impact.

Squla werkt!

Het is wetenschappelijk bewezen: Squla werkt! Dit bleek uit een studie die Squla deed in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar de zomerdip onder bijna duizend leerlingen in heel Nederland. Kinderen die tijdens de zomervakantie Squla speelden, hadden 40% minder terugval dan kinderen die dit niet hadden gedaan. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Educational Research.
Zo dragen we dagelijks bij aan betere leerprestaties!

Voor álle kinderen

Elk kind verdient het om extra te oefenen met Squla, ook als er thuis minder te besteden is. Voor deze kinderen is Squla gratis te spelen. Daarvoor werken wij samen met verschillende goede doelen, stichtingen en organisaties, zoals Stichting Leergeld, het Jeugdeducatiefonds en School’s Cool.

Business as a force for good

Sinds 2020 heeft Squla het B Corp-certificaat op zak. En daar zijn we trots op! B Corp is hét keurmerk voor organisaties die naast groei ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt nemen. Met deze certificering behoort Squla tot een wereldwijd netwerk dat bijdraagt aan een duurzame en verantwoorde samenleving. In Nederland zijn we 1 van de 178 bedrijven met een B Corp certificering.

Onderzoek

Om de onderwijskwaliteit te verbeteren stellen we onze compleet geanonimiseerde data beschikbaar voor de wetenschap. Heb je een onderzoeksidee waar je onze data goed voor kan gebruiken? Vraag het bij ons aan!

Woordenschat vergroten met WoordExtra

Voor alle peuters en kleuters heeft Squla WoordExtra ontwikkeld, een gratis programma waarmee kinderen de noodzakelijke woorden kunnen leren die ze nodig hebben voor een goede start in groep 3. Sommige kleuters kennen maar 200 tot 300 Nederlandse woorden, of zelfs nog minder. In WoordExtra worden de 2.000 belangrijkste woorden geoefend.

JINC: Betere start op de arbeidsmarkt

Squla is partner van JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Onze Squla-collega’s treden op als vrijwilliger, in de rol van trainer en coach. We laten jongeren kennismaken met beroepen in ons bedrijf, helpen ze ontdekken welk werk bij hen past en leren ze solliciteren. Zo hebben we de kans om een verschil te maken in hun leven. En we krijgen er een inspirerende ervaring en sterkere maatschappijbinding voor terug!

kinderen geholpen met Squla via stichtingen

kinderen geholpen met woordenschat via WoordExtra

partners

Meer weten?

Stuur een e-mail naar lisa@squla.com.

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt met ons samen te werken. Wij hebben momenteel al veel samenwerkingen met verschillende organisaties, stichtingen en goede doelen. Je kunt ze hier bekijken. Dit doen we om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen met leren. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een samenwerking? Stuur dan een e-mail naar lisa@squla.com.

Squla is een online leerplatform waarop peuters en basisschoolkinderen uit groep 1 tot en met 8 spelenderwijs kunnen oefenen met alle vakken van de basisschool. Bij Squla geloven we dat elk kind wijzer wordt door spelenderwijs te leren. Meer informatie over Squla lees je hier.

Zowel kinderen die extra oefening nodig hebben als kinderen die goed meekomen op school worden door Squla op een speelse wijze uitgedaagd om te leren. Speciaal voor de groepen 1 tot en met 3 is Squla voorzien van extra veel beeld en geluid. 

Zit jouw kind op de middelbare school en wil hij of zij graag oefenen met de stof voor de middelbare school en voor toetsen? Dan is oefenplatform StudyGo mogelijk interessant! 

Momenteel werken we met ruim 60 stichtingen en andere goede doelen samen. We krijgen veel positieve feedback terug van de organisaties waar we mee samenwerken. Natuurlijk over onze producten maar ook over de samenwerking. Lees hier een blog van Leergeld Parkstad en Zuid-Holland Midden. Ook lees je meer in ons Impactoverzicht van 2022. Waar mogelijk proberen we maatwerk te bieden om via verschillende organisaties zoveel mogelijk kinderen te kunnen ondersteunen met Squla.

Het bestellen van Squla voor stichtingen werkt aan de hand van unieke activatiecodes die ouders zelf kunnen activeren. De activatiecodes bestel je bij ons via e-mail (lisa@squla.com). We hebben een minimale afname van 10 stuks, deze zijn onbeperkt houdbaar. Op het moment dat een activatiecode geactiveerd wordt, loopt het lidmaatschap na een jaar automatisch af. De ouders hoeven niks te betalen. 

Speciaal voor stichtingen en goede doelen bieden we Squla tegen kostprijs aan. Dit betekent € 36 (inclusief BTW) voor een jaarlidmaatschap (normale prijs € 105). 

Voor het aantal bestelde activatiecodes (vanaf 10 stuks) ontvang je als organisatie een factuur.

Ja, de verplichte leerstof wordt gedekt. Squla’s onderwijsspecialisten maken vragen die aansluiten op alle gangbare lesmethoden en bij de belevingswereld van kinderen.

Bij het maken van de vragen voor de quizzen en spelletjes hanteren wij de kerndoelen die, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) zijn vastgesteld. Daarnaast baseren wij ons op de meest gebruikte lesmethoden in het basisonderwijs.

Dat betekent dat de quizzen en spelletjes aansluiten op het niveau van de groep. Uiteraard zitten er altijd makkelijkere en moeilijkere vragen tussen en kent Squla niveau-opbouw. Dit betekent dat de eerste levels van een quiz makkelijker zijn dan de laatste levels.

Wij wisten het al lang, maar het is ook wetenschappelijk bewezen: Squla werkt! Dit bleek uit een studie die Squla deed in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam naar de zomerdip onder bijna duizend leerlingen in heel Nederland.

Tijdens de zomervakantie is onderzocht wat de effecten zijn van Squla. Kinderen die tijdens de vakantie Squla speelden, hadden 40% minder terugval dan kinderen die dit niet hadden gedaan. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Educational Research.

Wij hechten veel waarde aan privacy en de veiligheid van gegevens en vinden het belangrijk dat je kunt vertrouwen op een adequate beveiliging. Zo nemen we passende technische en organisatorische maatregelen en zorgen we ervoor dat bedrijven waar we mee samenwerken zich hier ook aan houden.

We slaan gegevens zoveel mogelijk op binnen Europa. Waar dat niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat de gegevens even goed worden beveiligd. We houden ons daarbij altijd aan de eisen die de privacywetgeving stelt. 

Meer informatie over hoe we gegevens beveiligen kan je lezen in ons Privacy Statement