Opbrengst Groot Zoetermeers Dictee naar Stichting Leergeld voor Squla!

Lisa Potma

Op het Alfrink College in Zoetermeer vond op 25 maart de derde editie van het Groot Zoetermeers Dictee plaats. 74 fanatieke taalliefhebbers streden hier voor de winst. Van jong tot oud: iedereen kon meedoen aan het dictee. De opbrengst gaat naar een goed doel en dit jaar is dat Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Leergeld gaat de volledige opbrengst gebruiken om de kinderen die bij ze zijn aangesloten te helpen leren met Squla.

Het dictee werd georganiseerd door Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem. Oud-burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, las het dictee voor. De zaal was muisstil en in opperste concentratie penden de deelnemers a4tjes vol. Na de tijd werden de antwoorden nagekeken door docenten van het Alfrink college.

Er werd tijdens deze avond maar liefst € 10.000 opgehaald! De opbrengst van het Dictee gaat elk jaar naar een ander goed doel. Hierbij is het voor Soetermare en De Meerbloem belangrijk dat het goede doel iets te maken heeft met taal en onderwijs. Dit jaar is daarom voor Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden gekozen. “Met heel veel vrijwilligers zorgt Leergeld ervoor dat kinderen niet in een sociaal isolement komen als er thuis in het gezin weinig tot geen financiële middelen zijn. Project Huiswerkbegeleiding is een van de projecten van Stichting Leergeld, waarbij deze kinderen geholpen worden met moderne ondersteuningsmiddelen”, aldus Mark Schutjens, directeur-bestuurssecretaris bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden.

Leergeld Zuid-Holland Midden bestaat sinds 2018 en was voorheen Leergeld Zoetermeer. Inmiddels zijn er 17 gemeenten aangesloten, waardoor Leergeld zo’n 5500 gezinnen met 12.500 kinderen ondersteunt. De opbrengst van het dictee zal aan Squla worden besteed, om de aangesloten kinderen ook toegang tot aanvullend onderwijs te geven. Squla biedt hierbij lidmaatschappen tegen kostprijs aan.

Meer weten? Of ben je ook benieuwd naar mogelijkheden voor een samenwerking? Lees hier dan meer informatie.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!