Tafels oefenen in groep 5 en groep 6: tips van leerkracht Shelby

Pim

De tafels zijn erg belangrijk in het rekenen. In groep 4 wordt er een start gemaakt en in groep 5 en groep 6 zijn kinderen hier voortdurend mee bezig. Aan het einde van groep 5 wordt je kind geacht alle tafels tot en met 10 te kennen. Dit betekent dat je kind elke tafel binnen maximaal 20 seconden kan opzeggen. In de praktijk blijkt dat dit veel leerlingen dit nog niet kunnen of dat de kennis in de zomervakantie wegzakt. Maak je dus geen zorgen als je zoon of dochter in groep 6 nog een beetje moet oefenen. Leerkracht Shelby Vos geeft in deze video leuke tips om spelenderwijs tafels te oefenen en te onthouden. Print hieronder gratis de tafelkaart uit haar vlog.

Tafels oefenen in groep 5 en 6: tips van leerkracht Shelby

Tafelkaart: om te oefenen én voor meer zelfvertrouwen

In groep 5 en 6 kunnen de tafels soms nog best lastig zijn. Om te oefenen, maar ook om zelfvertrouwen te krijgen in het rekenen, geeft Shelby de tip om een tafelkaart op te hangen en samen af te strepen welke tafels al goed gaan. Print de tafelkaart, hang ‘m op een zichtbare plek (bijvoorbeeld boven het bureautje of op de wc) en kijk geregeld samen welke tafels er goed gaan. Je zult zien: het gaat iedere keer weer een beetje beter!

Tafels oefenen in groep 5 en groep 6

Dit vlog is de laatste in een serie van vier. In de afgelopen maand heeft leerkracht Shelby Vos tips gegeven voor kinderen op de basisschool. Zo gaf ze tips om spelenderwijs de woordenschat te vergroten in groep 1 en groep 2, legde ze uit hoe kinderen in groep 3 en 4 leren splitsen en rekenen op de getallenlijn en gaf ze advies aan kinderen in groep 7 en 8 om toetsen vol zelfvertrouwen te maken.

Op Squla kunnen kinderen in groep 4, 5 en 6 oefenen met tafels, maar ook met heel veel quizzen in delen en vermenigvuldigen. Heb je nog geen Squla? Doe een proefquiz en kom erachter hoe leuk Squla is.

Doe een proefquiz

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!