Met zelfvertrouwen toetsen maken: video met tips en adviezen van leerkracht Shelby

Pim

In de laatste groepen van de basisschool krijgen kinderen voor het eerst te maken met toetsmomenten. Denk aan een topografie-toets, het verkeersexamen in groep 7 of de eindtoets in groep 8. Momenten waarop kinderen best een beetje spanning kunnen ervaren. Leerkracht Shelby geeft in deze video tips voor kinderen in groep 7 en 8, zodat ze met zelfvertrouwen toetsen tegemoet kunnen gaan.

 

 

 

 

 

 

  • Het toetsmoment is niet het allerbelangrijkst! De juf of meester kent jou en kijkt naar een langere periode.

  • Ongemerkt heb je meer geoefend dan je zelf denkt. De leraar heeft tijdens de les bewust extra aandacht geschonken aan de dingen die jij moet kunnen voor de toets.

  • Het is niet erg als je fouten maakt tijdens het oefenen. Hier leer je juist van. Iets wat je fout hebt gedaan doe je de volgende keer minder snel fout.

  • Ga wat vroeger naar bed dan normaal. Als je de weken voor de toets voldoende slaap hebt gekregen, is het minder erg als je de dag voor de toets ligt te piekeren in bed.

  • Eet gezond! Hierdoor kan je je tijdens de toets beter concentreren.

  • Weet je tijdens de toets het antwoord niet? Raak dan niet in paniek, maar sla de vraag even over. Probeer altijd je negatieve gedachtes te sturen naar positieve gedachtes.

Gedachten sturen, dat kun je leren!

In de bovenstaande video vertelt Shelby onder andere over het sturen van gedachten. Een handig trucje voor wanneer je snel in paniek raakt wanneer je een antwoord op een vraag niet weet. In de afbeelding hieronder wordt uitgelegd hoe je dit bijvoorbeeld kunt doen.

Vol zelfvertrouwen toetsen ingaants

 

Squla (pages)

Oefen het hele schooljaar door
met de motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!