Ontdek het nieuwe vraagtype: dj Q!

Nathalie Smulders

Heeft je kind al quizvragen beantwoord met het nieuwste vraagtype? Leren wordt één groot feest met de quizvragen van dj Q. Je kind mag muziekplaten met antwoorden gooien naar dj Q. Antwoord goed? Je kind wordt beloond met een dansje en munten! Foutje gemaakt? Geen probleem! Probeer het gewoon nog een keer.

Benieuwd hoe deze wij dit nieuwe vraagtype hebben ontwikkeld? Wij spraken er met UX-designer Erik over. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Een nieuw vraagtype op Squla

Voor nog meer fun was het was weer eens tijd voor een nieuw vraagtype! Dus staken meerdere teams, van design, tot UX en educatie-content de koppen bij elkaar en brainstormden volop over het nieuwe vraagtype. Wat voor interactie moet het zijn? Welk thema past bij de belevingswereld van kinderen? Van alpaca’s in glijbanen tot monsters eten geven en van dansfeestjes tot aan hamers slaan. Het kon niet gek genoeg! Uiteindelijk was het dansfeestje de winnaar! 

Toch zaten in de originele schetsen ook alpaca’s. Maar met de nieuwe 3D-avatars was er visueel veel meer mogelijk. Deze 3D-avatars kunnen lachen, bewegen én dansen! Om deze reden nam het Squla-team (met pijn in het hart) afscheid van de alpaca’s… Maar de 3D-avatars kunnen lachen, bewegen én dansen!

Het verrijken van de leerervaring

Het allerbelangrijkst in het ontwerpproces, was dat de focus moest blijven liggen op de leerervaring. Het doel was om deze te verrijken, niet om die te verstoren. Gelukkig weet het team van Squla als geen ander die perfecte balans te vinden. Maar dat deden we niet alleen. We hebben de hulp ingeschakeld van verschillende ouders en kinderen om héél veel te kunnen testen. 

Test, test, dubbeltest!

De originele schetsen werden omgetoverd tot een eerste design. En zo werd het eerste grove prototype getest met kinderen en ouders. Testen met onze doelgroep doen we heel vaak bij Squla en geeft altijd goede inzichten. Zo wisten de meeste kinderen niet wat een vinylplaat was, maar; wél waarvoor deze gebruikt kon worden! Ouders vonden het belangrijk dat de focus op de quizvraag bleef liggen. Een ander inzicht was, dat het design, volgens de kinderen, nog te licht en te kinderlijk was voor een echt goed dansfeestje. Nou, laat dat maar aan onze designers over…

Professionele feestjesbouwers

Een paar kleine aanpassingen, maakten een wereld van verschil! De donkere achtergrond zorgt voor meer rust in het beeld. En met de spotlight wordt de focus létterlijk op de vraag en antwoordopties gelegd. 

Wie heeft de beste dansmoves?

Om de leerervaring zo leuk mogelijk te maken voor kinderen, moesten de 3D-avatars dansmoves doen die kinderen herkennen en leuk vinden. Daarom konden Squla-gebruikers hun favoriete dansmove insturen én vervolgens stemmen op hun favoriet! En de winnaar is geworden… *tromgeroffel* ‘the floss’. Heb jij die ooit al eens gezien? Als je het nieuwe vraagtype op Squla speelt ziet wel! Want, je raadt het al… De 3D-avatar danst ‘the floss’ als een vraag goed beantwoordt wordt!

Dus, ben jij klaar om met ons een feestje te komen bouwen op Squla? Dj Q kan niet wachten… En o ja, er zit een easter-egg verstopt in het vraagtype, heb jij die al gevonden?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!