Zomeruitjes in Nederland!

Sarah

De wereld rond zonder Nederland te verlaten, of in een oogwenk van België naar Duitsland en terug naar Nederland hoppen? Of een dagje op safari en ’s avonds weer in je eigen bedje kruipen? Dat kan allemaal! We hebben de coolste ‘internationale’ zomeruitjes in Nederland voor je op een rijtje gezet. Pak je rugtas, we gaan op avontuur!

1. Drielandenpunt

Heb je ooit met één been in Duitsland en het andere in België gestaan? Dat kan! Op het hoogste punt van Nederland, vlakbij het gezellige Vaals, vind je het Drielandenpunt. Daar komen Nederland, België en Duitsland samen. Je pakt gewoon drie landen in een klap!

Genoeg gereisd? Laat je kiddo dan los in het grootste en spannendste labyrint van Nederland, waar hij of zij spuitende watermuren en andere spannende dingen moet trotseren. Nog niet doorweekt genoeg? Ga dan naar het waterspeelplein met tientallen fonteinen. Leuk om te zien, maar nog veel leuker om doorheen te lopen!

Liever speuren? Hang de Sherlock uit op één van de twee speurtochten en plof daarna neer voor iets lekkers in Taverne de Grenssteen.

2. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Alle avonturiers verzamelen! In Wildlands in Emmen maakt jouw kleine ontdekkingsreiziger een wereldreis in één dag. Zelfs Freek Vonk zou zeggen: HOLY MOLY! 

Ontdek per boot of te voet de jungle, spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens een truck safari en ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns.

Maak het vooraf lekker spannend door samen de plattegrond te bestuderen. Want echte wereldreizigers weten ook waar het oppassen geblazen is. Waar zit die kudde olifanten, die groep bavianen, troep leeuwen of die harige vogelspin? Zo weet je zeker dat iedereen weer heelhuids thuiskomt.

Nog niet genoeg bewogen? (Maar echt, hoe dan?!) Dan kan je slingeraap los in Animazia, waar hij naar hartenlust kan klauteren (of graven of glijden) en een piratenschip of Maya-tempel kan ontdekken. En hoera, zien we daar horeca (cafeïne!) aan de horizon?

3. Chinatown in Den Haag

“Eventjes” naar China? Dat kan in Chinatown Den Haag! Zodra je onder de prachtige Chinese toegangspoort gaat, waan je je in een andere wereld. Eet er een hapje bij een van de vele Chinese restaurants of knusse eethuisjes en verken een toko. Dat laatste klinkt misschien een beetje saai voor een kind, maar bij ons thuis is de toko een regelrechte hit. Een woord (oké 2): koekjes en snoepjes. Mijn kids mogen een aantal dingen kiezen die ze lekker lijken. En dat is altijd heel spannend want: wat is het?! Eenmaal thuis is het dolle pret! Want die chips blijken ineens van zeewier en die koekjes zijn goddelijk! (Maar we hebben ook al de “direct boven de prullenbak hang”-versies gehad.) 

Tip: film elkaar als je iets voor het eerst proeft, gegarandeerde pret achteraf.

Al met al is Chinatown is een bijzondere ervaring, onder alle straatnaamborden staat de Chinese vertaling en op een aantal stoepranden ‘lees’ je Chinese gezegden. Hoewel het midden in het Haagse centrum ligt, voelt het alsof je even helemaal ergens anders bent.

4. Tropenmuseum

Het Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum in Amsterdam én het oudste kindermuseum van Nederland. Met wisselende interactieve kindertentoonstellingen dompelen ze kinderen helemaal onder in nieuwe werelden. Deze zomervakantie kan je kleine reiziger op ontdekkingstocht door Suriname op de expositie ‘Sabi Suriname’. Op verdieping -7 (oe spannend!) komt hij alles te weten over dit bijzondere land. Van de geschiedenis tot de Surinaamse keuken waar hij in de toko boodschappen doet voor een heerlijk Surinaams gerecht. Allemaal aan tafel!

5. De Floriade in Almere

Meer over bloemen en bijtjes weten? Dat kan op de Floriade! Dit jaar staat de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere. Landen van over de hele wereld showen er hun ideeën voor een groene(re) wereld. Übersaai voor kinderen? Echt niet! Het is de meest toffe wereldreis in een dag! Er is een voedselbos en vijf bijzondere speelplekken, ze kunnen speuren naar sporen van de wilde bevers (de échte bewoners van het park). Ondertussen redden ze nog even de wereld in het Bostheater en voor de durfals is er een 850 meter lange kabelbaan op 35 meter hoogte en het Oerbos met een monster erin! Er is bijna teveel om op te noemen, dus hup! Gaan met die biologisch geteelde banaan!

Cultuur proeven

Kinderen zijn altijd heel nieuwsgierig en ontdekken graag de wereld om zich heen. Zeker het leren kennen van nieuwe culturen vergroot hun blik op hun eigen leven en de wereld. En met deze culturele zomeruitjes is het ook nog eens dikke pret geblazen! Welk kind kan nou vertellen dat hij in de zomervakantie een wereldreis gemaakt heeft op een dag?! Vertel dát maar eens in het kringgesprek! 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!