Waarom leuk leren werkt

Marit

Saai woordjes stampen of spelenderwijs nieuwe woorden leren? Het werkt misschien allebei, maar het één is een stuk leuker dan het ander. En wanneer je kind plezier heeft, gaat leren haast vanzelf! Wat is nu precies de kracht van plezier, en hoe doet Squla dat? Je leest het hieronder.

Plezier als geheugenbooster

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die plezier hebben in wat en hoe ze iets leren, de stof veel beter onthouden. Plezier maakt het leren niet alleen leuker, het stimuleert de hersenen ook nog eens om informatie langer op te slaan. Op die manier weet je kind de hoofdsteden van Europa ook ná de topo-toets nog op te noemen, en daar gaat het om!

Plezier als motivator

Kinderen die plezier hebben in leren gaan sneller uitdagingen aan. Wanneer je iets leuk vindt, ben je een stuk gemotiveerder en durf je sneller iets nieuws te proberen. Plezier kan ervoor zorgen dat je minder bang bent om te falen, en iets nieuws juist als mogelijkheid ziet om te groeien. Het overwinnen van obstakels wordt zo een eitje. Die mentaliteit is hartstikke nuttig op school, maar vooral ook in het latere leven!

Plezier als leermoment

Als een kind plezier heeft in leren, voelt hij zich comfortabel genoeg om fouten te maken. En dat is een onwijs belangrijk onderdeel van leren! Die positieve houding zorgt ervoor dat fouten niet als mislukkingen worden gezien, maar als verbeterpunten. Zo krijgt je kind ook een fijne associatie met leren, en gaat hij vast en zeker met meer plezier naar school. Win-win dus!

Leuk leren met Squla

Bij Squla zijn we ervan overtuigd dat leuk leren werkt. Daarom zijn de schoolvakken verpakt in quizzen en games. Zo is het niet alleen leuk, maar kan er ook serieus geoefend worden. We vieren overwinningen, maar vooral ook de weg ernaartoe. De focus ligt op het proces! Het tempo en niveau waarop je kind leert, kan aangepast worden naar zijn eigen niveau. En tussendoor wordt je kind aangemoedigd en beloond. Zo wordt het leren leuk. En leuk leren, dat werkt!

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!