Squla in actie voor Kinderhulp!

Sol May Olivares

Kinderzwerfboek, een initiatief van Kinderhulp, is een project waarbij het belang van lezen voor kinderen wordt benadrukt. Lezen is niet alleen van belang voor hun ontwikkeling, maar het is ook gewoon ontzettend leuk! Kinderhulp stuurt elk jaar honderden boeken naar bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven. Squla helpt natuurlijk maar al te graag mee met het inpakken. Lees snel verder en kom erachter hoe onze collega’s de dag met hun neuzen in de boeken doorbrachten πŸ€“

Het resultaat was geweldig! In totaal zijn er +/- 11.000 boeken in 356 dozen gepakt door onze lieve collega’s. Bij Squla hechten wij veel waarde aan kansgelijkheid en het helpen van kinderen. Soms kan er een taalachterstand ontstaan doordat er weinig boeken thuis beschikbaar zijn om te lezen. Onderzoek toont aan dat kinderen die opgroeien in een omgeving waar veel boeken aanwezig zijn, gemiddeld drie jaar langer naar school gaan. Bovendien stimuleren boeken het verlangen naar voortdurend leren, ongeacht iemands sociale of culturele achtergrond. Op deze manier streeft Kinderhulp ernaar om elk kind de kans te geven om de vreugde van lezen te ervaren.

De zwerfboeken zijn te herkennen aan een speciale zwerfsticker. Kinderen kunnen deze boeken meenemen, lezen, en vervolgens weer laten zwerven zodat anderen er ook van kunnen genieten. Hier kun je de reis van deze zwerfboeken volgen!

Bedankt Kinderhulp voor het opzetten van zo’n mooi en impactvol project!

β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”

Over Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Ieder kind verdient gelijke kansen voor de toekomst. Daarom helpt Kinderhulp met iets groots, of iets kleins – iets dat ze laat meedoen. Denk aan een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!