Nieuwe baas voor Squla!

Pim

Online leerplatform Squla doet wederom mee aan JINC Baas van Morgen.

Vandaag, donderdag 24 januari 2019, is de 14-jarige Shedea voor één dag baas van Squla. Het bezoek is onderdeel van JINC Baas van Morgen, waarbij ruim 200 scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand de plaats innemen van CEO’s. Onze Baas van Morgen neemt vandaag plaats op de stoel van Squla CEO Serge Bueters. Hierbij neemt zij al zijn taken over, van het leiden van de Team Leads en het beoordelen van onze nieuwe commercial tot het brainstormen over een nieuw product. Het bepalen van het lunchmenu behoort ook tot haar taken vandaag.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen zelf hoe het is om een bedrijf als Squla te leiden. Ook leren ze hoe een bedrijf in elkaar zit en welke functies er allemaal zijn. Voor Bueters en de andere CEO’s is het een mooie kans om ideeën van de volgende generatie te leren kennen.

Nieuwe baas Shedea heeft er heel veel zin in. Ze speelde zelf vroeger op Squla en heeft een broertje en zusje die er nu ook gebruik van maken. Hierdoor heeft ze heel veel leuke ideeën om het platform beter te maken. S’middags zal ze naar een speciale conferentie gaan waar ook Koning Willem-Alexander aanwezig zal zijn. “De koning ontmoeten vind ik heel leuk, maar hij is ook maar een mens. Ik heb eigenlijk vooral zin om bij Squla rond te kijken!”, zo vertelt Shedea.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is. “Met JINC Baas van Morgen laten we zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Een netwerk en een rolmodel kunnen daarbij helpen”, aldus Daniël Roos (directeur JINC).

Serge Bueters zegt hierover: “We geloven dat kinderen beter meekomen op school, door ze meer zelfvertrouwen en leerplezier te geven. Dit verdient elk kind. Daarom bieden we Squla gratis aan op scholen en zijn we erg blij dat we samen met JINC nu ook ons steentje kunnen bijdragen aan de kansen van jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand.” De jonge bazen ontvangen vandaag ook een ‘Beloftekaartje’, waarmee Bueters en de andere CEO’s de belofte doen dat de kinderen later in hun carrière nog eens een beroep op ze mogen doen.

Dit is de tweede keer dat Squla meedoet aan JINC Baas van Morgen. Vorig jaar stond Serge zijn stoel al af aan Amine en Anas.

Logo JINC Baas van Morgen
Over JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden ze voor een maatschappij waarin je achtergrond niet allesbepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Noot voor de redactie
Wilt u meer weten over Squla, neemt u dan contact op met Inge Verberk, telefoonnummer (0)20 846 97 09 of inge.verberk@squla.com.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!