De leukste DIY afscheidscadeaus voor de leerkracht

Marisca

Het is wel een beetje vreemd hè? De laatste schooldag nadert, terwijl we nog maar net weer naar school mogen. Een afscheidscadeau voor de leerkrachten lijkt dit jaar gepaster dan ooit. Zij, en alle thuisonderwijzers, hebben zich ontzettend hard ingezet! Over het algemeen wordt het afscheidscadeau voor de leerkracht geregeld door de klassenouder(s) en draagt iedereen een steentje bij, maar soms willen leerlingen zelf ook iets geven om de leerkracht te bedanken voor het afgelopen schooljaar. In deze blog vind je 6 leuke DIY afscheidscadeaus. Knutselen maar!

Afscheidscadeau #1: een stempel met de naam van de leerkracht

afscheidscadeau juf stempel
afscheidscadeau stempel

Met een blokje hout en een vel rubber maak je in een handomdraai een stempel met de naam van de leerkracht. Zaag het blokje hout op maat en geef hem, indien nodig, een kleurtje met verf. Daarna knip je de letters uit het rubber en deze plak je daarna in spiegelbeeld op het blokje, zie het voorbeeld hierboven. Als de rubberen letters goed vast zitten kun je de stempel testen. Dit cadeau is elk jaar een groot succes!

Afscheidscadeau #2: ‘aju paraplu’-kaartje

afscheidscadeau kaartje aju paraplu

Dit kaartje maak je heel snel zelf. Je hebt hier blanco kaartjes, stempels, washi tape en papieren parapluutjes voor nodig. Je stempelt de tekst erop en plakt het parapluutje vast met washi tape. Op de kaart kunnen jullie iets persoonlijks schrijven!

Afscheidscadeau #3: vrolijke schoolagenda

einde van het jaar
afscheidscadeau juf

Met washi-tape en stickers maak je van een standaardagenda in een handomdraai een persoonlijke agenda. Schrijf in de kaft nog een persoonlijke boodschap en pak het boekje vervolgens leuk in. Zo heb je voor weinig geld een origineel cadeau waar de leerkracht ook echt iets aan heeft.

Afscheidscadeau #4: vogelhuisje

afscheidscadeau juf en meester
cadeau juf of meester

Schilder samen met je kind een klein, houten vogelhuisje en pak deze leuk in. Een leuk idee: maak er een label aan vast met een passende tekst. Wat dacht je van: ‘Ik voelde mij dit schooljaar erg thuis!’? Een houten vogelhuisje ligt waarschijnlijk in de winkels bij Action, Wibra of Xenos.

Afscheidscadeau #5: een gezamenlijk cadeau

afscheidscadeau juf

Dit is een leuk cadeau om met meerdere ouders te geven! Met sjablonen maak je een tekst op een dienblad. Vervolgens kun je met dit dienblad allemaal leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een theepakket, een pakket met hartige zoutjes of een klein plantje. Als meerdere ouders en kinderen meedoen heb je in een handomdraai een superleuk cadeaupakket.

Afscheidscadeau #6: rapport voor de juf of meester

Rapport voor de juf afscheidscadeau

Aan het einde van het schooljaar is het ook weer tijd voor de rapporten! Het is erg leuk om te lezen welke ontwikkelingen je kind het afgelopen schooljaar heeft doorgemaakt. Waarom verrassen we de juf of meester ook niet met een rapport? Print dit leuke rapport voor de juf of voor de meester en laat hem invullen door je zoon of dochter. Deze kun je los geven, maar je kunt hem ook bij één van de andere cadeaus voegen.

We hopen dat bovenstaande tips je inspiratie geven en het je misschien weer op nieuwe ideeën brengt. Geven jullie op school afscheidscadeaus aan de leerkrachten? En zo ja, wat geef jij dit jaar?

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!