Ieder kind taalvaardig!

Verbeter de woordenschat met een gratis account op WoordExtra

Code aanvragen Code activeren

Oefen woordenschat met WoordExtra!

Woordenschat is een van de belangrijkste onderdelen in het leren van taal. Hoe meer woorden je kind kent, hoe beter hij zich kan uitdrukken en andere kan begrijpen. Woordenschat is daardoor niet alleen belangrijk in het lezen, maar ook in het begrijpen van alle andere lesstof en op sociaal gebied.

De meeste Nederlandstalige kinderen beginnen in het basisonderwijs met een woordenschat van 1.000 tot 3.000 woorden. Maar er zijn ook kleuters die 200 tot 300 Nederlandse woorden kennen. Of zelfs nog minder. In WoordExtra worden de 2000 woorden die kleuters zouden moeten kennen geoefend. Deze woordenlijst is ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen (ITTA).

Woordenschat vergroten met WoordExtra

Het vergroten en oefenen van de woordenschat met WoordExtra heeft de onderstaande wetenschappelijk onderbouwde uitgangspunten.

  • Bij ieder woord wordt een plaatje getoond. Hierbij worden verschillende afbeeldingen gebruikt om het concept achter het woord beter uit te leggen.
  • Iedere quiz introduceert tussen de 8 en 14 nieuwe woorden. Het eerste level bestaat uit een filmpje en triggeren hiermee het semantisch netwerk van de kinderen. De woorden komen vervolgens minimaal vijf keer langs in iedere quiz.
  • Alle woorden worden, inclusief lidwoord, hardop voorgelezen.
  • De tien levels in iedere quiz bieden de woorden steeds productiever aan: we beginnen met een filmpje, vervolgens komen de woorden in verschillende vraagtypen voorbij en in het laatste level benoemt een kind actief wat hij ziet op een afbeelding.

Blogs over woordenschat

Voor wie is WoordExtra bedoeld?

WoordExtra is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, die wat meer ondersteuning op het gebied van woordenschat kunnen gebruiken. Je kunt hierbij denken aan kinderen die opgroeien in taalarme gezinnen of in gezinnen met een migratieachtergrond. Met WoordExtra maken deze kinderen spelenderwijs kennis met de 2000 Nederlandse woorden die zij in groep 3 zouden moeten kennen.

Boven de 6 jaar en moeite met woordenschat en taal?

TaalExtra vakicoon
Soms doet een kind ontzettend zijn best, maar blijft taal een obstakel in het leren. Als de woordenschat en spellingregels na groep 3 problematisch blijven, dan is er wellicht meer aan de hand. Informeer bij de leerkracht wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn.TaalExtra van Squla is een wetenschappelijk bewezen en vooral leuke methode om makkelijker en met meer zelfvertrouwen te spellen en lezen. Deze is geschikt voor kinderen in groep 3 t/m 8. Met online quizzen, offline opdrachten, heldere uitleg en handige materialen oefent je kind in kleine stapjes met de spellingregels.

Toegang tot WoordExtra?

WoordExtra is op 3 manieren te verkrijgen.

Partners

WoordExtra wordt gratis verstrekt aan gezinnen die aangesloten zijn bij de onderstaande partners. Neem contact op met deze partners om een lidmaatschap te ontvangen. (Partner worden? Neem contact met op via klantenservice@squla.nl)

Jeugdeducatiefonds

Gratis voor leden van Squla

WoordExtra is gratis voor alle leerlingen met een Squla-account. Leerkrachten kunnen volledig kosteloos een account aanmaken. Vanuit het leekrachtaccount kunnen zij voor alle leerlingen een account aanmaken en de voortang per leerling inzien. Ouders kunnen via de shop een Squla-lidmaatschap afsluiten voor thuisgebruik. We bieden WoordExtra gratis aan voor al onze Squla-leden.

Los lidmaatschap WoordExtra

Een WoordExtra-lidmaatschap is gratis voor kinderen die belang hebben bij het oefenen van de woordenschat. Werk jij met kinderen die WoordExtra goed kunnen gebruiken, neem dan contact met ons op via klantenservice@squla.nl. Je ontvangt dan (onbeperkt) gratis activatiecodes.

Stuur een mail

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Staat je vraag er niet tussen dan kun je onze uitgebreide FAQ’s bekijken of een bericht sturen naar klantenservice@squla.nl.

Organisaties en professionals die te maken met kinderen tussen de 3 en 6 jaar die baat hebben bij het (extra) oefenen van de woordenschat kunnen gratis activatiecodes aanvragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar klantenservice@squla.nl. Je ontvangt dan codes om gratis account te creeëren, inclusief een uitgebreide uitleg.

Account kunnen geactiveerd worden via www.squla.nl/activeren.

Een account geeft 3 jaar toegang tot WoordExtra. Een account is helemaal gratis.

Je kunt WoordExtra spelen op de computer, tablet en mobiele telefoon. Je hebt hier alleen internet voor nodig. Onze website functioneert het best op een moderne browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Voor het spelen op tablet en mobiel kun je beste de app van Squla downloaden. De Squla-app werkt op alle tablets met Android 5.0 of hoger of iOS7 of hoger (let op: dit kan verschillen voor oudere tablets en smartphones). Je kunt overal inloggen met dezelfde inloggegevens.

WoordExtra is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 6 jaar. Je vindt WoordExtra
als je het account van je kind instelt op Peuters, Groep 1 of Groep 2.

WoordExtra loopt automatisch af na 3 jaar.

Je kunt je 16-cijferige activatiecode activeren op www.squla.nl/activeren.

Je kunt de WoordExtra-activatiehandleiding downloaden voor een uitgebreide uitleg.

Mocht je problemen ondervinden bij het activeren of is het proces niet duidelijk? Neem contact met ons op via klantenservice@squla.nl.

Ja. Er zit geen addertje onder het gras. WoordExtra is onderdeel van Squla’s initiatief Steuntje in de Rug, waarmee Squla zoveel mogelijk kinderen willen helpen om goed mee te komen op school.