Image

Rekenen oefenen

Getallen herkennen, leren optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Rekenen oefenen loont! Met de quizzen en games van Squla komen alle rekensommen aan bod en leert je kind spelenderwijs steeds beter hoofdrekenen. Elk groepsniveau heeft zijn eigen missies die aansluiten bij de lesstof in de klas.

Alle rekenvragen zijn ontwikkeld door onderwijsspecialisten. Zo leert je kind klokkijken, tafels, breuken en procenten. Op Squla is oefenen met rekenen extra leuk door de online games, zoals de katapult en bubbelprikker.

Adaptieve rekenquizzen

In het vak rekenen adaptief oefent je kind vanaf groep 3 rekenen op eigen niveau. De moeilijkheidsgraad van de vragen past zich automatisch aan aan het niveau van je kind. Zo weet je zeker dat je kind altijd op het juiste niveau oefent!

Rekentips van influencers

Jefferson en Carmen helpen je met rekenen! In handige uitlegvideo’s geven ze tips over breuken, tafels en lengtematen. Wist je bijvoorbeeld dat pizzapunten heel handig zijn om breuken te oefenen? Weet je waar het ezelsbruggetje “Kan Het Dametje Met De Cm Meten” voor is?

Automatiseer de tafels

Om uiteindelijk breuken goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat je kind de tafels automatiseert. Om de tafels uit het hoofd te leren, moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Saai? Echt niet! Op Squla vind je extra veel variatie in de tafels; van katapult-quizzen tot de ‘uit je hoofd’-missies.

Oefen verder met deze rekenwerkbladen

Leuke rekentips

Squla (pages)

Oefen het hele schooljaar door
met de motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!