Handige rekentips van Carmen en Jefferson!

Om en om en omtrek berekenen

Jefferson gaat verhuizen. Help hem met het opmeten van zijn nieuwe huis, en leer meteen alles over omtrek berekenen en lengtematen omrekenen. Hij heeft ook nog een handig ezelsbruggetje voor je. Bekijk de video voor een handig stappenplan, tips en tricks.

Handige downloads

Dans op de tafels met de tafeldans

Wil jij op een leuke manier tafels oefenen? Carmen heeft handige tafeltrucs en spelletjes waarmee je gemakkelijk alle tafels van 1 t/m 10 uitrekent. Bijvoorbeeld de verwisseltruc, halveren of verdubbelen en de tafelbingo. En als kers op de taart leert Carmen je de tafeldans, zodat je die tafels nooit meer vergeet. Let’s go!

Breuken oefenen met pizza

Jefferson organiseert een pizzaparty. Er is chocolade, taart en natúúrlijk pizza! Pizzapunten zijn behalve lekker ook erg handig bij het oefenen van breuken. Want hoe moet je ook alweer breuken vergelijken, optellen en op volgorde zetten? Bekijk de video voor handige tips en tricks!

Bekijk ook alle andere video’s op ons YouTube-kanaal!

Leer de tafeldans

In haar tutorial leert Carmen je stap voor stap alle pasjes van de tafeldans. Welke moves horen er bij 2×2? En welke bij 7×2? En het mooie is, je kunt elke tafel ermee oefenen. Schuif die stoelen maar aan de kant, want we gaan dansen!