De leukste DIY afscheidscadeaus voor de leerkracht

Marisca

Het einde van het schooljaar nadert en voor we het weten is de laatste schooldag aangebroken. Over het algemeen wordt het afscheidscadeau voor de leerkracht geregeld door de klassenouder(s) en draagt iedereen een steentje bij, maar vaak willen leerlingen en ouders zelf ook iets geven om de leerkracht te bedanken voor het afgelopen schooljaar. In deze blog vind je 6 leuke DYI afscheidscadeaus, zoals een agenda, kaartje of stempel.

Afscheidscadeau #1: een stempel met de naam van de leerkracht

afscheidscadeau juf stempel
afscheidscadeau stempel

Met een blokje hout en een vel rubber maak je in een handomdraai een stempel met de naam van de leerkracht. Zaag het blokje hout op maat en geef hem, indien nodig, een kleurtje met verf. Daarna knip je de letters uit het rubber en deze plak je daarna in spiegelbeeld op het blokje, zie het voorbeeld hierboven. Als de rubberen letters goed vast zitten kun je de stempel testen. Dit cadeau was afgelopen jaar een groot succes!

Afscheidscadeau #2: ‘aju paraplu’-kaartje

afscheidscadeau kaartje aju paraplu

Dit kaartje maak je heel snel zelf. Je hebt hier blanco kaartjes, stempel, washi tape en papieren parapluutjes voor nodig. Je stempelt de tekst erop en plakt het parapluutje vast met washi tape. Op de kaart kunnen jullie dan iets persoonlijks schrijven.

Afscheidscadeau #3: vrolijke schoolagenda

einde van het jaar
afscheidscadeau juf

Met washi-tape en stickers maak je van een standaardagenda in een handomdraai een persoonlijke agenda. Schrijf in de kaft nog een persoonlijke boodschap en pak het boekje vervolgens leuk in. Zo heb je voor weinig geld een origineel cadeau waar de leerkracht ook echt iets aan heeft.

Afscheidscadeau #4: vogelhuisje

afscheidscadeau juf en meester
cadeau juf of meester

Schilder samen met je kind een klein, houten vogelhuisje schilderen en pak deze leuk in. Wij maakten er een label aan vast waarop stond ‘ik voelde mij afgelopen schooljaar erg thuis’. Dit cadeautje gaven wij aan de juffen van Milan na zijn eerste jaar op de basisschool. We vonden dat wel toepasselijk omdat hij zich zo snel thuis voelde op school. De houten vogelhuisjes koop je onder andere bij Action en Wibra.

Afscheidscadeau #5: een gezamenlijk cadeau

afscheidscadeau juf

Dit cadeau is leuk om met meerdere ouders te geven. Met sjablonen maak je een tekst op een dienblad. Met dit dienblad kun je nu allemaal leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een theepakket, een pakket met hartige zoutjes of een klein plantje. Als meerdere ouders en kinderen meedoen heb je in een handomdraai een superleuk cadeaupakket.

Afscheidscadeau #6: rapport voor de juf of meester

Rapport voor de juf afscheidscadeau

Aan het einde van het schooljaar is het ook weer tijd voor de rapporten. Milan kijkt er altijd erg naar uit. En als ik eerlijk ben vind ik het erg leuk om te lezen welke ontwikkelingen hij het afgelopen schooljaar heeft doorgemaakt. Toch denk ik dat kinderen het ook wel heel erg leuk zouden vinden om de juf of meester te verrassen met een rapport. Squla maakte een gratis rapport voor de juf en één voor de meester, die je meteen uit kunt printen en in kan laten vullen door je zoon of dochter. Deze kun je los geven, maar je kunt hem ook bij één van de cadeaus geven.

We hopen dat je deze ideetjes leuk vindt en het je misschien weer op nieuwe ideeën brengt. Geven jullie op school ook afscheidscadeaus aan de leerkrachten? En wat geef jij dit jaar?