Vloggen! Een trend onder basisschoolkinderen

Pim

Vloggen is een soort filmdagboek op internet. Iedere dag of week post een vlogger iets op zijn of haar Youtube-kanaal. Dit kan, net zoals op Squla, een soort uitlegfilmpje zijn. Bijvoorbeeld hoe je je haar mooi kan invlechten, hoe je met Lego iets moeilijks bouwt of handige tips voor aanstaande brugklassers. Andere vloggen gewoon over hun leven en maken een filmpje over wat ze die dag hebben gedaan.

Kinderen vinden deze filmpjes al op jonge leeftijd interessant om te kijken. Op Youtube zijn de zogenaamde “How to”-video’s populair onder kleuters, waarbij ze iets uitgelegd krijgen in een filmpje. Oudere kinderen volgen graag bekende vloggers. Enzo Knol is bekend geworden doordat hij zijn leven deelt op Youtube en verdient er nu zelfs zijn geld mee. En wist je dat Justin Bieber bekend is geworden doordat hij liedjes inzong en op Youtube zette?

Kinderen kijken dus niet alleen naar de filmpjes, ze filmen soms ook zelf. Zo leert Nick Jordan andere kinderen programmeren en coderen. Of neem de 8-jarige Shane Kluivert, de zoon van voetbalcoach Patrick Kluivert. Als een professionele food-vlogger (iemand die filmpjes maakt over eten en recepten) legt hij uit hoe je pasta met tomatensaus of lekkere zalm maakt. ‘Koken met Shane’ heet zijn vlog.

Zie hieronder zijn filmpje over pasta met tomatensaus.

Bekijk zijn andere filmpjes op zijn Youtube-kanaal.

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!