Nicolette van Dam ontvangt namens UNICEF cheque Leuk Leren Week

Pim

Gisteren (donderdag 23 maart 2017) heeft Nicolette van Dam namens UNICEF en Giro 555 de cheque van de Leuk Leren Week in ontvangst genomen. Groep 5b van basisschool de Westwijzer in Amstelveen had de eer om de cheque te overhandigen. Op de cheque stond het totale aantal zakjes pindapasta dat klassen bij elkaar hebben gespeeld tijdens de Leuk Leren Week. Waar het doel was om 10.000 zakjes te verzamelen, hebben meer dan 1000 klassen uiteindelijk 13.877 zakjes pindapasta bij elkaar gespeeld.

Leerplatform Squla organiseerde afgelopen week de 6de editie van de Leuk Leren Week, samen met UNICEF. Tijdens deze online klassenstrijd leerden kinderen dit jaar over belangrijke maatschappelijke thema’s. Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de Leuk Leren Week zijn onder andere: kinderrechten, ondervoeding en onderwijs. Door het spelen van de Leuk Leren Week konden kinderen zakjes voedzame pindapasta verdienen voor kinderen die honger lijden. Het doel was om totaal 10.000 zakjes te verdienen, maar dat zijn er uiteindelijk 13.877 geworden.

De zakjes voedzame pindapasta worden door UNICEF gebruikt bij het terugdringen van acute ondervoeding. Sinds 6 maart jongstleden, is Giro 555 een landelijke actie gestart om geld op te halen voor de noodtoestand in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. UNICEF is 1 van de samenwerkende hulporganisaties van Giro 555 en daarom zal UNICEF de opgehaalde zakjes pindapasta ten goede laten komen van Giro 555.
————————————————————————————————————————–
Noot voor de redactie:
Squla is de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online lesprogramma’s. Het Nederlandse bedrijf met 50 medewerkers laat kinderen spelenderwijs leren en sluit op deze manier goed aan bij de belevingswereld van de basisscholieren. Op dit moment oefenen en spelen ruim 110.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de leuke en leerzame online quizzen en games. 500.000 basisschoolleerlingen maken hier op dit moment gebruik van. Squla is ook actief in de VS, Polen en Frankrijk en heeft in Nederland een partnership met Cito B.V.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Tijntje Louwers, tijntje@squla.nl.

Logo UNICEF
Logo Squla

Squla (pages)

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!