Baas Squla staat stoel af aan groep 8-ers

Pim

Squla is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 staat CEO Serge Bueters voor de derde keer zijn stoel af. Bilal en Ibrahim van basisschool Narcis-Querido uit Amsterdam mogen een nieuw product bedenken voor hun leeftijdsgenoten in groep 7 en 8. In totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.  

De jonge bazen staat de 23ste een spannende dag te wachten. Ze ervaren hoe het is om een bedrijf als Squla te leiden; van het voorzitten van de stand-up, tot het brainstormen over een nieuw product voor hun leeftijdsgenoten in groep 7 en 8. Voor Serge Bueters en de andere CEO’s is het een mooie kans om ideeën van de volgende generatie te leren kennen. Bueters: “De overgang van de basisschool naar de brugklas is voor veel kinderen een lastige. Om deze transitie beter te laten verlopen zijn wij aan het kijken hoe we kinderen in groep 7 en 8 kunnen voorbereiden op de middelbare school. Bilal en Ibrahim weten als geen ander wat belangrijk is voor deze groep. We hechten veel waarde aan hun mening, ze hebben echt iets te zeggen vandaag!”

Met Baas van Morgen willen Squla en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is. 

Serge Bueters zegt hierover: “We geloven dat kinderen beter meekomen op school, door ze meer zelfvertrouwen en leerplezier te geven. Dit verdient elk kind. Daarom bieden we Squla gratis aan op scholen en zijn we erg blij dat we samen met JINC nu ook ons steentje kunnen bijdragen aan de kansen van jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand.” De jonge bazen ontvangen vandaag ook een ‘Beloftekaartje’, waarmee Bueters en de andere CEO’s de belofte doen dat de kinderen later in hun carrière nog eens een beroep op ze mogen doen.

JINC Baas van Morgen wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er doen kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg. 

—————————— EINDE PERSBERICHT ——————————

Noot voor de redactie:

Media zijn van harte welkom om langs te komen om verslag te doen van JINC Baas van Morgen bij Squla. Aanmelden kan via Inge Verberk. E-mail: inge.verberk@squla.com. Telefoon: 06-48793094. 

Over Squla

Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan zodat ze goed meekomen op school. Squla gelooft dat elk kind talent heeft. En we weten ook dat als kinderen met plezier leren en op hun eigen niveau, er grote stappen mogelijk zijn in leerresultaten. Oefenen met Squla geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. 

Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan zodat ze goed meekomen op school. Squla gelooft dat elk kind talent heeft. En we weten ook dat als kinderen met plezier leren en op hun eigen niveau, er grote stappen mogelijk zijn in leerresultaten. Oefenen met Squla geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. 

Squla is een aanvulling, bedoeld als hulpmiddel, om elk kind op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo te stimuleren. Doordat kinderen oefenen op hun eigen niveau, boeken ze snel vooruitgang. Samen met ouders en leerkrachten helpen we kinderen dagelijks om het beste uit zichzelf te halen. 

Op dit moment oefenen en spelen ruim 150.000 kinderen gemiddeld 90 minuten per week thuis op Squla. Squla biedt voor scholen een gratis login om ook tijdens schooltijd de les te verrijken met de online quizzen en games. Meer dan 600.000 basisschoolleerlingen maken hier op dit moment gebruik van. 

Over JINC  

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.  

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring. 

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC. 

Ontdek motiverende quizzen en games.
Twijfel je? 14 dagen geldteruggarantie!